donna22 -> RE: študij prava (12.2.2011 12:49:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82 IZVIRNO SPOROČILO: donna22 Kolikor jaz vem, ni omejitve v starosti za redni študij, ne moreš pa imeti statusa študenta, če si star več kot 26 let. Tudi tole ne bo nič držalo, ne vem, od kje vam take ideje. Seveda imaš status študenta tudi po 26 letu. edino, kar se spremeni, je to, da po 26 letu nimaš več določenih ugodnosti, ki iz statusa izhajajo. (= zdravstveno zavarovanje si moraš plačati sam, v kolikor študiraš več kot 6 let na isti smeri, ti ne priprada več posebna študentska olajšava pri dohodnini, kar v praksi pomeni, da ti sproti trgajo akontacijo dohodnine od nakazil večjih od 400 eur), po 26 letu ne moreš več na novo kandidirati za štipendije (razen kadrovske, če leta niso merilo) in določeni študentski popusti, ki so omejeni s starostjo (26let) ti ne pripadajo več. To je pa vse. No, saj tako sem mislila. Marsikatere ugodnosti, ki izhajajo iz statusa študenta, se ti takrat ukinejo, tako da potem za moje pojme tak status ni več tisti v pravem pomenu.
|
|
|
|