|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   septemberčice
11.8.2005 10:23:07   
2ursae
hojla,

po seznamu sodeč nas je veliko, le da smo očitno bolj tihe sorte ;)

Kaj počnete na ta "septemberski" dan? Sem ravno razmišljala, da če bi se moj :duda: ravnal po letnem času, bi mislil, da mora že ven prit in bi morala kar v porodnišnico :)-

Jaz sem ravno tetra plenice oprala in jih grem zdaj peglat - cela gora jih je, pa jih imam do sedaj šele 13 komadov... pa tetra majčke in vrečkice za brisanje ritke. Se že kaj veselite previjanja?

Midva z :love: sva pred parimi dnevi nabavila lupinco, ki sedaj lepo krasi predsobo :bravo:. Voziček pa nameravava kupit v kratkem.

Mislim, da imava že kar pošlihtano, edino kopalnica :(...ta mi res dela preglavice. kam boste ve dale banjico? Midva sva kar v Hobby programu naročila eno desko, katero bova dala čez banjo in potem nanjo banjico za :duda:. Previjalno mizco imava pa v spalnici, tako da izgleda, da bova nekaj za previjanje morala ustvarit še v kopalnici. Kako ste/boste to rešile ve? Pa plis, ne rečt na pralnem stroju, ker midva ga imava v drugem prostoru...

to je zaenkrat vse od mene, javite se kaj!
pozdravček :muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   septemberčice
11.8.2005 10:54:07   
Sally
Hojla!

Tudi ko sem sama prvic pisala in omenila, da se septembrke bolj malo javljamo, ker smo morda bolj tihe sorte ali pa :ups: so me hitro popravile, da bi bilo bolje reci, da smo lene in se nam ne da pisat... :)-:)-:)- Pa se res je, hihi... ;)

Cas gre tako hitro, da si niti predstavljat ne morem... se slab mesec in moja :duda: bo tu! 9nebesa Vecino stvari je seveda ze pripravljenih - vozicek z lupinico, previjalna mizica z banjico (darilo fantove sestre), kup oblekic, dekice, brisacke, nekaj otroske "kozmetike"... Iscem le se torbico s previjalno podlogo,najverjetneje bom kar naslednji teden sla v nakupe in porihtala se zadnje detajle.

Moja :duda: me (predvsem) z jutranjim in vecernim "razgibavanjem" neprestano opozarja, da jo bolj redno bozam (pa ceprav jo ze tako veliko... razvajenka :metulj: ). Vcasih mi malo ponagaja in z vso silo tisci (verjetno) nogice k spodnjemu delu reber ali zlicki, tako da me vcasih na tistih mestih ze malce mravljinci od (ce lahko recem) bolecine. Potem pa malcek pomasirat in spet je vse vredu, napetost na tem mestu popusti.

18.08. imam ponoven pregled pri G, sedaj ze tiste pogostejse, tako da me prav zanima, kako se bo vse odvijalo.

Eto... toliko od mene...

Imejte se fanj in se zadnji mesec ali dva bozajte svoje trebuscke... :nosecka: ...ker pol jih vec ne boste imele (no, vsaj za nek cas) :)-

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   septemberčice
11.8.2005 11:08:10   
Pia67
Živjo!
Ja res smo bolj tihe sorte, jaz npr. od ponedeljka nisem namenoma šla na internet (se skušam mal odvadit, ampak ker sem računalničar bo to bolj težko, mi bo že novorojenka dala lekcijo, ko se niti ne bom spomnila na splet;)
Glede oblekc, pleničk, imam že zlikano nekaj časa in čaka spakirano (v predalnik sem dala še poseben gel, ki zauga vlago in zadnjič sem presenečena ugotovila, da je pobral kar 1/2dcl vode).
V ponedelejk sem bila končno pri ginekologu, punčka je za svojo starost velika (sem mal jamrala na forumu zaradi tega, pa sem potem videla, da sem izpadla kar mal neumno, nekatere imajo težave z drobčkanimi pikicami, jaz pa neki "jokam" glede velikosti). Itak me to sploh ne bi smelo skrbeti, ker imam CR, datum je že določen (7.9.), torej dober teden pred PR. Upam, da mi bo ratal zdržat do takrat, ker je moj ginekolog ponovno na dopustu, CR izpod njegovih rok pa so zakon, ker je pravi mojster za to. Bo že. Počutim se odlično, zaenkrat mi ne dela težav prav nič.
2ursae jaz bom previjala kar poleg punčkine posteljice, na predalnik sem z ježki pritrdila lahko previjalno mizo (izbrala sem si embalažni les, ki je lahek in dokaj trden in izdelala čedno veliko previjalno), ko bom punčko skopala, bom banjico dala na predalnik, previjalno pa odmaknila na ograjo posteljice. V kopalnici nimam banje, le tuš kabino, tako da bom počakala s kakimi manevri. Zadnjič sem nečaka skopala na zgoraj omenjen princip in se je čisto obneslo, malo sva zmočila tla, ampak je že dvoletnik.Jaz na tvojem mestu ne bi imela 2 previjalnih, saj otroka lepo zaviješ v brisačko in greš z njim do previjalne. Mogoče, da bi ti mož kako zložljivo desko naredil (najbrž bi me klel, saj vrtanje v ploščice ni ravno poezija).Ne vem, mislim, da šele praksa pokaže kaj je dobro, tako, da ne bom preveč pametna. Če pomislim, da so mene previjali na pisalni mizi in sem preživela, bi lahko rekla, da imam trenutno pravo razkošje.
Skratka čez slabih 14 dni imam CTG, da vidijo kaj se dogaja z nama potem pa samo še dober teden in bom mama. Mi bo kar žal za tem obdobjem pričakovanja. Uživam v premikanju punčke, njenem občasnem kolcanju in božanju.
Enako želim vsem ostalim,

Pia

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   septemberčice
11.8.2005 13:27:42   
dunja1
Lep pozdrav tudi od mene!
Ravno danes sem oprala oblekice in malo razmislila,kaj moram še kupiti.Jutri pride tisti denar namesto paketa in potem grem v torek v šoping.Že komaj čakam,seznam je pa tudi kar dolg.
Jaz sem prvega princa najprej previjala v spalnici,pa se mi ni preveč obneslo.Mi je bilo precej od rok.Zato sem se kmalu preselila v kopalnico.Imam pa res dve previjalni mizi,v eni sem ga skopala in potem samo preložila na drugo.
Mali mišek je kar precej živahen pa tudi že precej močan,me včasih s svojo brco kar prestavi po postelji:)-
Na žalost se še vedno obrača in se noče umirit na glavici,kakšen dan me razveseli,ker je pravilno obrnjen,pa se potem hitro spet na ritko usede:(
Precej me skrbi,kako se bo to izšlo.
Poljubček vsem :nosecka: in malim muckom!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   septemberčice
11.8.2005 13:55:52   
ninocka
Sem lih dopoldne razmisljala, kako se vsi ostali meseci skor po 2x na dan znajdejo na seznamu, mi smo pa ...lene k ****se, bi reku moj oci :)-

Jst sem sla dons dat vodo in kri in sem se tok mal polulala, da ne vem ce bo dost :zmeden: Ampak zal ne gre...

V torek imam po 6 tednih spet pregled in prvic CTG, potem pa preglede 1x na teden.

Uceri ponoci me je taka panika zgrabla, da ce bi slucajno predcasno rodila, nimam se nic prpavljen, da sem bla pol se pol noci pokonci in sam o tem razmisljala :(

Mi2 sva dala predalnik delat in se ni narejen, oblekc se nisem sla iskat, oprano nimam se nic, zlikano se manj (ker pac stvari nimam kam za zlozit)...:(( :((
Moj :love: mi pa paniko dela, ker nimam pripravljenih se stvari za v porodnisnico in sem mu nazaj zabrusla, da tistih 5 stvari k jih za tja rabim lahko spakiram v parih minutah, ne vem pa kje bo otrok spal, pa se previjal pa v kaj bo bil oblecen, ce ostalo ni pripravljeno...sem se tko zjokala uceri mojmu :love:, da je reku, da greva dons k sestricni po stvari :bravo: :bravo:

Potem sem pa zvecer vse stvari, ki sem jih :duda: jst kupila iz omar prnesla, pa odstranla etikete, pa pogledala kaj sem tocno kupila, pa pripravila za pranje, da sem se mal potolazla...

Kopala ga bom pa v njegovi sobi v banjici, zraven previjalne mize al pa v kopalnici. V bistvu do zdaj o tem sploh se nisem razmisljala :ups:

Evo sem cel roman napisala in upam, da se vsaj naslednji teden (ce ne ze prej) spet kaj beremo!

LP, :rozica:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   septemberčice
11.8.2005 14:22:41   
ameli
Sedaj, ko se bliža naš čas, bomo verjetno kaj bolj aktivne :zmeden:.
Jaz sem v fazi pranja cotk, manjkajo mi povijalne pleničke, ki jih iščem kot zmešana že cel teden, pa jih nikjer ne dobim (tak je, če živiš v zakotnem delu SLO:( ). Pleničk še sicer nisem oprala, začela sem s posteljnino.
Jaz sem od svakinje dobila previjalno mizico, kombinirano z banjico (pod previjalno je banjica, samo dvigneš zgornji del). Kupila pa sem tudi samo podlogo za povijalno mizo, ki bom jo namestila na mizico v otroški sobi:zmeden:, kako bomo vse skupaj izvajali pa še ne vem. Mogoče je prednost moje previjalne mize (+ banice), da je na koleščkih in jo bom lahko po potrebi odpeljala v kopalnico.
Jaz še nimam nič spakirano, ker ker še nič ne kaže :zmeden2:
Pa tudi ne vem, kako je moje dete obrnjeno:zmeden:, sem pozabila na zadnjem pregledu vprašat, po gibih pa ne bi vedela, ker se premika iz enega konca na drugega s svetlobno hitrostjo.
Bodite pridne, in glejte, da bo jutri nova tema SEPTEMBER:bravo:
ameli

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   septemberčice
11.8.2005 16:38:03   
teta beta
Halo!

Mene so pa danes prvič poslal na CTG in je bilo prav mučno! Pa ne zaradi CTG, saj ti dajo samo dva traka okol trebuha, ampak zato, ker sem skor umrla od lakote, saj sem prej že dve uri (!) čakala za ambulanto na Dopplerja. Tudi dete je soz brcalo in sem rekla, da ziher od lakote. Hvalabogu, da ne hodim tja h G! Si kar ne morem predstavljat, da bi morala vsakič takole čakat. No, sicer pa je vse v redu, mali je še vedno malo manjši, ampak raste enakomerno in je živahen. Trebušček je v tistih predpisanih mejah, glavica pa je malo manjša.
Glede previjalne - previjalno podlogo mi bo dala svakinja, previjala pa bom verjetno kar na kuhinjski mizi. Imava pač samo spalnico, kopalnico in kuhinjo-jedilnico-dnevno v enem. Tudi kopala bom dojenčka kar tu, ker je kopalnica precej nerodna - ozka namreč. Moram pa pohvalit mojega :love:, ki je zares lepo in domiselno prepleskal vse prostore, izgleda čisto drugače kot prej in ful dobro, zrihtal je postljico, jogi pa bova kupila drug teden. Jaz po obrokih tovorim stvari od mene k njemu, pranja in likanja pa se bom lotila ta vikend. Pripravljam si torbo za v porodnišnico.
A ste videle, da je kimi že rodila? Ja, počasi se bo začelo...

Lep pozdrav vsem skupaj in uživajte s svojim trebuščki!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   septemberčice
11.8.2005 16:52:09   
benika
Čao septembrke!

No, jaz vas pa jutri zapuščam za en teden, ampak na žalost ne grem na :morje: temveč v porodnišnico ležat. Sva bila danes z:love: na UZ in je moj G ugotovil, da ima mulček premajhen obseg trebuščka. In tako me je doletel sprejem na oddelek:((.
Že cel dan premišljujem, kako mi bo dolgčas, sploh mi pa ni jasno, kako bom preživela brez RR-ja:)-.

Drugače pa imamo cotike za tamalega že večinoma doma, oprane, zlikane, manjka nam samo še par stvari za novorojenčka (povijalne plenice, pa ene par lepih cotk). Ko pridem domov, se zapodim še v lov za drugimi stvarmi(čebriček, termometer, škarjice...).
Previjalno mizo ima doma v spalnici zraven posteljice. Voziček je še na podstrešju, lupinica nas čaka v trgovini, posteljico z dodatki pa dobimo drug teden. Sej počasi pa bo, trenutno me skrbi samo to, ali bo z malim in njegovim bušijem vse OK.

Punce drage, imejte se krasno in se oglasim spet ko se vrnem domov.

pa pa:rozica:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   septemberčice
11.8.2005 17:13:08   
čopek
Čao,
evo še mene.
Včeraj prvič na CTG in je bilo vse OK, danes pa sem se že zmenila za CR in sicer 25.8., en teden pred PDP, tako da nam časa že zmankuje, ha, ha.
Ja ,pripravljeno pa imamo že vse, ker glede na izušnje iz prve nosečnosti lako tudi malo pohitimo.

LP in uživajte .:rozica:

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?