zaspancek1 -> RE: avtosedež 15-36kg? (25.2.2011 12:53:23)
|
Se bom malo vrinila. Saj ni nujno odločilna sama višina otroka, ker vsi pač niso enako grajeni (eni imajo daljši trup, drugi noge, tretji malo daljši vrat,...), zato je pri enaki višini en otrok še čisto ok za en sedež, tadrugi pa ne. Eh, me to kar malo razkuri, ker sem pri prvem imela probleme z lupinico. Večina ljudi je še sedaj strašno pametna, da je nemogoče, da otrok preraste lupinico (ima ramena nad pritrdiščem pasov) pri 3,5 mesecih. Ja, pa je žal bilo tako (mali je bil sicer velik, ne pa spet tako zelo, mlajši mulček, ki pa je res velikan, pa jo je prerasel mesec kasneje), pa kljub temu ni bila več ok. Je imel pač precej dolg trup, kar sem videla tudi pri oblačilih. Sedaj, pri dveh letih je razmerje med trupom in nogami že malo manj izrazito (npr. trenerka - komplet mu je sedaj čisto prav), pa kljub temu imamo pri Evolvi pri velikosti (hmm, ene 90 cm pa še kak cm zraven[sm=zmeden.gif]), samo še eno stopnjo za dvignit ramenske pasove. Zato pa je možno, da je sedež premajhen saj so, vsaj po mojih izkušnjah, ti sedeži 9-18 kg vseeno manjši od 9-36 kg (če gledamo hrbtni del do najvišje možne višine pritrditve ramenskih pasov). Podobno je tudi z lupinicami in sedeži 0-18 kg.
|
|
|
|