|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   januarčice
11.8.2005 8:49:30   
simonas
No, pa bom jaz danes temo odprla, ker vidim, da še vse dremuckate;)!

Kako ste kaj? Ste kaj :zaspan: ali polne energije:sloncek:? Meni se je energija kar povrnila v zadnjih dveh tednih in mi kar ustreza. Tako si več naredim oziroma imam več časa za sebe. Včeraj zvečer sem ravno dokončala jopico, ki sem jo delala za kolegico, ki novembra pričakuje malčka, sedaj pa se še hlač lotim in bo. Kak mi je fajn delat oblačilca za take majčkene, ko so tako hitro gotova.

Imam pa eno vprašanje:zmeden:. Danes se mi je pojavila taka čudna kar močna bolečina v spodnjem delu trebuha, proti levi strani in občutek sem imela, kot da mi gre še proti hrbtu (ne vem če bo katera razumela). Kot bi me zgrabil krč. Potem pa je bolečina popustila a na strani me še vedno rahlo drži, kot bi bil rahel krč. Je lahko to od drže? Drug teden imam G, pa ji bom tako povedala a vseeno me zanima, če kdo ve kaj bi to bilo!

Sicer pa vam želim skrajno lep dan!

Simona
Neposredna povezava do sporočila: 1
   januarčice
11.8.2005 9:03:08   
soncka
Živjo Simona in ostale. Na tvoje vprašanje ne bi imela odgovora. Tudi mene je včeraj nekaj špikalo, ma ni bilo tako hudo. Mogoče pa je to širjeneje maternice. nekaj sem brala o tem.
Meni ne gre tako dobro. Se mi zdi, da sem vse vse tri mesece boljše počutila kot pa zadnjih 10 dni. Ne vem, nič konkretno narobe, le nekako brez volje, pa par rahlih glavobolv, ki te kar spravijo v slabo voljo, pa ni energije za sprehod, pa potem sem še bolj slabe volje, ker nisem šla ven... Mogoče le rabim dopust. Do sedaj sme imela le en bolj podaljšan we... pa ta služba in dve uri vožnje taj pa nazaj sta kar zahtevna...:zmeden2: jooj, upam, da nisme še vas spravila bolj dol:) saj bo. vikend je že blizu, celo dolg bo, pa se bom razvedrila;) ale, bodte fanj:metulj:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   januarčice
11.8.2005 9:11:24   
Tida
Pozdravljene januarčice.

Sem vam hotela zastaviti vprašanje o otrdevanju trebuha pa sem odgovor že dobila.

Danes sem se zbudila ponoči in moj trebuh je bil kot bi pojedla nogometno žogo. Čisto trd. A se vam tudi to dogaja?

Sem mislila da je to normalno ampak izgleda da ni. Sem pa noseča nekaj čez 16 tednov.
Bi poklicala ginekologinjo ampak je že dva tedna na dopustu.

Pa še nekaj me zanima. A so rumeno rjavi izcedki normalni al ne? Moj izcedek je bil vedno bolj rumenkaste barve in mi je G rekla da zgleda da je to pri meni normalno. Sedaj sem pa sem parkrat opazila da je izcedek močno rjave barve.

In to ravno sedaj ko so vsi na dopustu (Pušenjak in moja G). A ima katera izkušnje s tem?

Hvala za pomoč in LP.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   januarčice
11.8.2005 9:17:33   
lev76
Tida moj trebušček je tut čist trd,ko se ponoči zbudim in odsanjam na Wc.
Nisem še nič brala niti spraševala nikogar na to temo:zmeden:, sem pa tut sama :zmeden: in ne vem čisto ali je to ok ali ne?

Še katera mogoče kaj ve?

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   januarčice
11.8.2005 9:24:27   
Anonimen
Ojla punce

No, tudi jaz sem imela včeraj zvečer pestro dogajanje. Še zdaj ne vem kaj bi bilo točno narobe. In sicer je bila situacija takšna: zvečer sem pač morala iti na WC. Vse v redu. No, in ko sem opravila stvari in se obrisala s papirjem, sem na papirju opazila par kapljic krvi. Seveda takoj panika in strah, da se ne bi ponovila zgodba. Ko pa sem se še nekajkrat obrisala ni bilo o krvi nobenega sluha ne duha. Seveda sem se oblekla, da bi šla do dežurnega, da bi mi dal napotnico za UZ, ki bi mi ga lahko naredili samo v bolnišnici (v drugem kraju). Pred odhodom pa še enkrat skočim na WC, se obrišem in glej ga zlomka, nikjer nobene krvi. Potem sem še nekajkrat šla na WC in zgodba se je ponovila - nobene krvi. Tudi danes zjutraj je ni bilo.
Tako, da sem sama sebe tolažila, da je mogoče kakšna žilca počila. Upam, da je res bilo to. Kaj pravite pa ve?Kaj menite, da bi lahko bilo? Bolečine ni bilo nobene, krvi pa za nekaj kapljic.

Želim vam prijeten dan

(odgovor članu simonas)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   januarčice
11.8.2005 9:58:37   
MatMaj
Lep pozdrav punce,

kako ste kaj?
Vidim, da še imate majhne težavice, ampak naj vas pomirim. Na začetku, tam nekje do 18t so možne majhne krvavitve brez bolečin ali pa samo rjavi izcedki, ki trajajo 2 do 3 dni. Jaz sem vse to doživela in vsakokrat sem poklicala svojo g, da sem se prepričala ali je to normalno. In, da vam povem, da se dogaja skoraj vsaki :nosecka: v prvih dveh mesecih. Dokler ni bolečin in močnih krvavitev ni panike. Je pa res, da se nikoli ne ve. Poklicat svojo g, da se prepričate. Če je vaša g na dopustu, pa kar v porodnišnico in povedat, da je g na dopustu in imate težave.

Najboljše se je vedno prepričat, da lahko mirno spite....:muca:
Pa še možno vam je pomagat, če pridete pravočasno....:bravo:

LEP DAN VAM ŽELIM IN ČUVAJTE SE.....:rozica:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   januarčice
11.8.2005 10:00:40   
Nyah*
Jutro!

Huh, kako smo si različne s temi težavami!

Nemsis, če se je kri pojavila le enkrat, je gotovo počila kaka žilica, ni panike, bodi pa le malo bolj pozorona, na bolečino, izcedek,...
:miska::miska::miska: da ni hujsega!

Jaz se pocutim ok, razen teh trapastih glavobolov, pa vceraj me je v hrbtu tako zastekalo, da sem jkala, nisem mogla dihat, skratka, kriza. Bogi moj :love:, stalno laeta okoli mene, se boji, mem masira,...

Meni trebuh se ne otrdeva ponoci, me pa obcasno spikne tako hudo, da se vsa stresem, pa tudi krc me je ze prijel in drzal kar nekaj ur, pa pravi moj G, da je to vse od sprememb v telesu, ni panike baje.

Na WC sem stalna gostja, letim tja zaradi parih kapljic :)-:)-:)-, pa takoooo zelo me tisci :)-:)-:)-.

Se pisemo se kaj,

lep dan :rozica::rozica::rozica:,

Nyah in 15t:duda:.

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   januarčice
11.8.2005 10:06:23   
Anonimen
Ja, Nyah, kri se je pojavila samo enkrat. Potem je bil mir.Hvala bogu in upam, da bo sedaj tako tudi ostalo. Sedaj je zopet takšno stanje, kot je bilo prej. Bom pa zelo pozorna na bolečine in izcedke.

Hvala ti za pomirjujoče besede.

(odgovor članu simonas)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   januarčice
11.8.2005 11:20:18   
AlenkaIST
'jutro!
Danes sem pa jaz malo konkurenco Nannn naredila in vstala malo prej :sloncek:.
Sama bolečin niti nimam, le ponoči imam občutek da se razteza. Podobno kot pred M.

Imam pa drugi problem, če ve katera svetovat.
Zvečer me zmanjka kmalu ko se v posteljo uležem, okoli 10h ali pa tudi prej. Od 2 ali 3 pa sanjam z odprtimi očmi. Ne morem nazaj zaspat po 2, 3 ure. Mogoče zjutraj še malo zadremam ali pa tudi ne. Lahko da so glavoboli pogojeni tudi s tem.
Danes sem se pač sprijaznila, da ne bom spala in sem se zjutraj že lepo napapcala, potem pa glej ga zlomka. Oči sem kar tiščala skupaj skoraj do 11h.
Pomoč!!!

:nosecka:18t2d

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   januarčice
11.8.2005 11:27:02   
dadica
pzdrav punce,malo se vam oglasim še jaz,trebušček še lahko skrijem občasno pa čutim nekaj čudnega v trebuhu,pa ne vem če je otrok ali kaj drugega.Nemsis zanima me če je bila kri po veliki potebi ali po mali?

ker se meni to občasno dogaja po veliki potrebi ker sem bolj zaprta in imam hemeroide, potem počijo in steče kri.ni panike!

lp dadica in :duda:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   januarčice
11.8.2005 11:29:59   
simonas
Ja so rekli, da manjše krvavitve niso nevarne v nosečnosti, ker je več krvi v obtoku, pa lahko poči kakšna žilica. Mene pa vseeno vsakokrat pregledajo z UZ, ker sem Rh negativna, pa pravijo da je boljše če pogledajo. Zato pa sem jih tudi imela že 7 do zdaj, ko sem v 16 tednu, kar mi je ful preveč.

Alenka glede spanja pa pravijo, da je v nosečnosti bolj na tesno z njim. Poskusi čez dan kaj zadremat, pa si za ponoči daj kakšno knjigo ob posteljo in beri, če že spanca ni od nikoder. Lahko poskusiš tudi s toplim medom in žličko medu. Meni je včasih pomagalo, ko sem imela kronično nespečnost, pa sem zaspala za kakšno urico ali dve. Folk se mi je namreč fajn čudil, ko sem spala 4 ure na noč, čez dan pa sem imela več energije kot vsi drugi.

Simona

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   januarčice
11.8.2005 12:14:20   
Nannn
Jutrooooo :zaspan:

Ah ne sej sem ze ustala prej ampak sem ponoci slabo spala neki me je kriz bolel pa trebuh...a mogoce katera kaj ve zakaj me na momente ful zaboli trebuh cisto v spodnjem delu?Celo noc me je bolel kriz in sem zdele k ena cunja...razmisljam ce bi poklicala mojo G :zmeden2:

Dan je pa pravsnji za polezavanje in dremuckanje...

LP Nannn :muca:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   januarčice
11.8.2005 12:22:11   
Anonimen
ojla dadica

Tisto malo krvi je res bilo po veliki potrebi. Res je tudi da imam hemeroide, ampak se mi ni zdelo, da bi se kaj preveč napenjala. Pa tudi zaprta nisem preveč. Res pa je, da ne grem vsak dan na blato.

Tako, da sem jaz prepričana, da je zihre kakšna žilica počila, ker je bilo vse konec v roku 2 minut. Samo nekajkrat sem se obrisala, pa je bilo dobro. Danes pa je tako, kot je bilo pred tem. Vse O.K., čeprav iz strahu, da bi zopet krvavela, hodim pogosteje na WC. Upajmo, da smo zaključili s tem.

(odgovor članu simonas)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   januarčice
11.8.2005 12:41:16   
dadica
brez skrbi ta kri ni bila tista i bi škodila pikici!

lp in uživaj

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   januarčice
11.8.2005 13:29:04   
pikica*
Ojla punce

Mene tudi vsake toliko malo zaboli, ampak ni hudega. Se je pa nekaj dni nazaj tudi meni zgodilo, da sem imela trebuh čisto trd, kot bi imela v spodnjem delu eno kepo. Ampak je minilo in nisem vsemu skupaj posvečala velike pozornosti. Pa še takoj po prihodu iz službe je bilo, tako da je temu verjetno botrovala utrujenost. Bom pa za vsak slučaj začela s pitjem magnesola.
Bolj me pa zanima, če ima katera podobne težave..... Ko se ponoči malo pretegnem, me vedno zaboli v trbuhu, kot bi me hotel zagrabit krč, prav tako je pa tudi z nogami (kjer me potem včasih res prime krč in se potem ponoči valjam po postelji od bolečin:)). Najbrž bo pomagal magnesol? No, bom poskusila pa da vidimo.

Kako je pa kaj z brcami? Naše dete je začelo igrat nogomet:) Sicer ne vsak dan, ampak na vsake par dni me pa malo zbrca. Na začetku je bilo to bolj čohljanje, zdaj so pa že kar konkretne brce, ki se jih začuti, če dam roko na trebuh. Zanimiv občutek:) Predvsem pa je zanimivo zato, ker se šele ob tem začnem resnično zavedati, da v sebi nosim eno malo bitjece, ki je živahno kot strela:)

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   januarčice
11.8.2005 13:37:31   
Nyah*
OOO, Pikica,
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: za brca malega nogometasa ali male baletke :)-:)-:)-:)-,

jaz jih se vedno cakam, :(, pa takoooo rada bi ga ze zacutila, ker je baje fantasticen obcutek :bravo::bravo::bravo:.

Krci pestijo tudi mene, predvsem se radi lotijo leve ritnice:ups:, da vcasih kar nogo za seboj vlecem, baje pomaga kalcij, sumece tablete, tako da bom poskusila.

Spim pa tudi jaz bolj slabo, sem sredi noci kao ze cisto naspana, potem pa sem cez dan kot cunja, ne vem kaj naj. Popoldan in pa seveda ob 10 zvecer bi pa spala non-stop. Pa tudi mene pestijo glavoboli, gotovo je to kaj povezano.:zmeden2:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   januarčice
11.8.2005 14:13:22   
Anonimen
Jaz bom tudi morala očitno začeti piti magnesol, ker me vedno pogosteje kaki krči mučijo, pa zbadanje v trebuhu... Pa ful pogosto me glava boli.
Punce, ali vas tudi pogosto mučijo nočne more? Mene zdaj že 14 dni zapored, vsako noč brez izjeme in se mi zdi že malo tu mač!:( No, in sinoči sem prvič sanjala, da sem izgubila otročka, prej sem vedno kaj drugega. In potem ful slabo spim in se premetavam, zjutraj sem pa kot zombi.:zmeden2:

(odgovor članu simonas)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   januarčice
11.8.2005 16:46:32   
puri
Ojla punce!

Sem že nazaj z morja,...sem vas kar pogrešala!
Tam sem tudi začutila že prve gibe v 16-em tednu, sedaj jih pa že res prav dobro čutim.

Danes sem imela tudi G, pa mi je na hitro naredila tudi UZ (sem bila kar malo presenečena, da mi ga je delala), pa sem jo vprašala, če mogoče vidi spol in je rekla, da je skoraj 100%, da bo :modri:

Tako, da bom imela doma sedaj kar 3 gavnarje:)-:)-:)-

lp:rozica:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   januarčice
11.8.2005 17:22:32   
LE&TA
Tašonka, tud jst mam že neki časa nočne more, ampak nič v zvezi z :duda:, hvalabogu!! Tko da nisi edina!

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   januarčice
11.8.2005 17:24:26   
Anonimen
Očitno to tudi med nosečniške težave spada.:)-

(odgovor članu simonas)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   januarčice
11.8.2005 21:17:41   
tinkamiška
Hojla pupe:rozica:

Samo toliko, da povem kako je bilo danes na morfologiji. So rekli da bo povsej verjetnosti punčka:):):) Vse je blo vredu, sva si jo lahko dolgo ogledovala, nogice pa rokice, vse otgane, celo popkovino sva vidla, mala pikica se je pa vretla in se skrivala, tiščala glavico med noge, odpirala usta, sva se ji tako nasmejala.

Potem mi je G še z vaginalnim UZ zmerla maternični vrat in je tudi vse vredu:)

No, danes je bil res lep dan in zdej je moja mala pikica dobila osebnost:)

Lepo bodite:rozica::rozica::rozica:

Tinka

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   januarčice
11.8.2005 21:28:30   
Nannn
iiiiiii tinkamiska kako lepe novice :sloncek::sloncek: kak lepo da boste meli :roza: in da sta lahko z tvojim :love: obcudovala vajino bebico :bravo::bravo: sedaj se bolj komaj cakam dan D ko bom sla na morfologijo...

Punce mene vcasih tud nocne more tlacijo...to noc sem sanjala da sem imela svojo :duda: na trebuhu in da je spanckala pa tako lepo jo je bilo videt :bravo: uf pol sem se pa zbudila moje bebe pa nikjer in back to reality...

LP Nannn :nosecka:

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   januarčice
11.8.2005 21:33:16   
tinkamiška
Sej vem, da se vlečejo denvi, ampak bo hitro tvoj dan D, pa boš tudi ti takole vesela:)

Ja, Nannn jst mam tudi take žive sanje, včasih so čisto zmešane in kr ene ljudi skupaj mešam, sem pa dva dni nazaj sanjala, da bova imela fantka:)-

Pa-pa

Tinka

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?