nina42
|
IZVIRNO SPOROČILO: katarincatinca77 Jaz pa poskušam razumeti situacijo. Predstavljam si, da bi težko klicala svojega sina npr. z imenom svojega bivšega. To ime bi me najbrž preveč spominjalo nanj. Vidim, da jih večina obsoja spremembo imena, jaz pa mislim, da je za otroka huje to, da sta šla starša narazen in bo v razbiti družini. Po možnosti bosta v prihodnosti oba starša vsak z novim partnerjem imela še kakšnega otroka, ta deklica pa bo odveč. Sama poznam tak primer, ko se sedaj 12 letnica počuti, da ne spada nikamor. Naredi tako, da se boš ti dobro počutila, saj bo tako večja verjetnost, da se bo tudi deklica dobro počutila. Za otroke je najhujši občutek, da so starši stalno nezadovoljni. Verjetno pa se bo večina res zgražala ob spremembi imena. Zanimivo je, da se ljudje prej zgrozijo za kakšno tako stvar kot pa npr. za ločitev. Če je nekdo ločen je družbeno sprejemljivo, sprememba imena pa je nekaj groznega. Se strinjam. Res nezavidljiva situacija, za sebe ne morem rečt, kaj bi naredila, ampak, če si dobro premislila in res ne moreš drugače, se mi zdi prav da spremeniš... Mi2 sva hčeri npr. dodala še eno ime, ko je bila stara že 3 leta, ker se ob rojstvu nisva mogla odločit, pa ji je bilo všeč, da ima še eno ime, tako, da je full odvisno kako to izpelješ... Moja je zdaj npr. 5 in si ves čas zmišljuje neka imena, češ da je zdaj ona po novem Lili, pa Jelka itd. tako da če se s tamalo malo pogovoriš, pa vprašaš kao v hecu, kakšno ime si bi izbrala in zadevo spelješ na to foro ji bo itak všeč, da si izbere novo ime... Če pa nisi prepričana, pa ji daj samo še enega zraven in jo lahko ti kličeš po drugem imenu, mi imamo eno tako punčko v vrtcu, pa se nikomur ne zdi čudno...
|