simona1 -> Na pomoč pravnice in vse ostale, ki kaj veste (11.8.2005 7:56:48)
|
Saj ne vem al bi :(( kr naprej, al bi :grrr:. Situacija je taka, mož je zaposlen za nedoločen čas, je pa pred 4 leti postal invalid 3. st. in upokojen za 4 ure začasno za 5 let. V ponedeljek pa je v službi pomagal popravljati elektro omarico in je prišlo do kratkega stika. Blisk je bil tako močan da mu je opeklo oči in nosno sluznico in pristala sva na očesni kliniki, kjer so hvala bogu ugotovili da kakšnih trajnih posledic ne bo, ne sme pa gledat vsaj 2 dni. Nato je javil v službo poškodbo na delu in da naj mu pripravijo papirje za 100% bolniško, pa se je njegov nadrejeni full neki izmotaval. Naslednji dan so ga povabili na sestanek kjer mu je direktor trgovine povedal da se ne strinja da je to poškodba na delu !!!:zmeden: in da mu obrazcev ne bodo dali in da naj raje kar napiše odpoved ker je itak skoz v bolniški in da firma tko nima nič od njega... Mene zanima sledeče, kaj storiti če mu, ko pride iz bolniške preprečijo vstop v stavbo službe da se ne more štempljat in tko posledično ni evidentiran njegov prihod? Vem da ne sme ničesar podpisati, kakšne sporazumne prekinitve dela, al pa kej podobnega. Dejte mi svetovat na kaj naj pazi, kako naj se obnaša... Včeraj je bil čist zmeden, kar hodil je naokrog in bil kot zgubljen. Najbolj ga pa boli to, mi je rekel, da ve da je bil dober delavec, da nikoli ni "hvatal krivine" kradel in lagal kar dela njgov nadrejeni šef (pa ga je generalni direktor zagovoril ha, kaj čmo prilika dela tatu = nič se mu ni zgodilo, še danes počne isto)pa se obnašajo do njega kot do najhujšega kriminalca. :(( jest sem pa tud čist na tleh, s stanovanjskimi krediti na grbi in tamalo, ki ima brezglutensko dijeto ki je draga kot hudič, si razbijam glavo, kaj bo saj dons je že itak težko dobit službo, če si pa invalid pa še tok težje.:(
|
|
|
|