regres za 4 urni delovnik (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

danuska -> regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 18:05:56)

zanima me kako se odredi glede regresa za 4 urni delovnik.Včasih(5 let nazaj)si ga dobil celo več kot tisti ki je zaposlen za 8 urni delovnik.Kako je sedaj po zakonu?Koliko mi pripada in kdaj mora biti izplačan?

Kerensa* -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 18:44:26)

Polovična zaposlitev, polovični regres.

K_a_t_i -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 18:56:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Polovična zaposlitev, polovični regres.

Ni nujno.
Če je polovičen delavnik na podlagi invalidske zakonodaje (4urni invalid) ali na podlagi zakona o starševskem varstvu (skrajšani delovnik do otrokovega tretjega leta), potem ti pripada celoten regres.
Če pa si zaposlena po lastni volji ali potrebe delodajalca na tem delovnem mestu za 4 ure, potem pa ti pripada pol regresa.

Mislim, da se tudi delodajalec lahko odloči drugače, če želi.

Kerensa* -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 18:58:11)

Če si polovično zaposlen zaradi odločbe invalidske komisije ali starševstva, potem ti razliko do polnega delovnega časa (oz. zavarovanja oz. plačila prispevkov) krije/ta ZPIZ ali MDDSZ, tako, da tudi iz tega naslova (posledično) dobiš polni regres. Če si pa t.i. prostovoljno zaposlen za 4 ure, potem ti pa razlike ne krije nihče - in tudi druge polovice regresa ne.

zmajaz -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 19:35:49)

Samo tole ne bo čisto res Kerensa - delodajalec je tisti, ki ti mora v teh primerih izplačati cel regres, ne data polovice regresa ZPIZ oz. MDDSZ, ki sicer krijeta polovico prispevkov.

Kerensa* -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 19:41:28)

Ne, ne - saj ni bilo mišljeno, da izplačati ZPIZ ali MDDSZ. Mišljeno je bilo, da ti pripada celoten regres (ki ga izplača delodajalec) na podlagi odločbe ZPIZ-a ali MDDSZ-ja.

zmajaz -> RE: regres za 4 urni delovnik (8.2.2011 20:15:21)

Aja - to pa ja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sorry za misunderstanding. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tajtaja -> RE: regres za 4 urni delovnik (9.2.2011 10:32:16)

Jaz sem delala 4-urni delavnik (pravica iz starševstva) in sem dobila cel regres!

tikatoka -> RE: regres za 4 urni delovnik (9.2.2011 10:53:04)

Jaz sem tudi 3 leta nazaj delala polovični delavnik (4 ure) pa sem dobila celi regres. Je bila potreba delodajalca za samo 4 ure. Sicer ne vem ali je zdaj kaj drugače, takrat mi je pripadal celoten regres, malica pa tudi dopusta imaš enako kot za 8 ur.

tilči -> RE: regres za 4 urni delovnik (15.2.2011 10:00:03)

pripada ti celoten regres.

Taddy78 -> RE: regres za 4 urni delovnik (26.2.2011 21:32:43)

Sicer sem ga nazadnje dobila leta 2009, ker je konec istega leta šla firma v stečaj.
Za 4urni delavnik sem recimo dobila 650evrov, 8-urne pa 560 tako da ja, pri nas je bil tako da smo polovične dobile več regresa.

Stran: [1]