Šok... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Šok... (7.2.2011 13:08:46)

PO testu sodeč sem spet noseča! Niti podrazno si nikoli nisem mislila, da bi me to lahko to tako pretreslo!Vedno sem govorila da bomo imeli še kakšnega otroka, ampak tole sedaj pa je res totalni šok! Zanosila sem očitno z predsemensko tekočino, ker ali je spustil ven, ali pa sva uporabljala kondome(vendar ne od začetka)! Mož si trenutno otroka ne želi, sama pa kaj naj rečem, res ni pravi čas za to, lih zaključujem z porodniško, veselim se službe. Imamo pa doma že 3 otroke, zato še toliko večji dvomi, če bi bil to tretji otrok, se sploh nebi sekirala(vrjetno)! Sedaj pa to za sabo potegne druga avto, stanovanje ok, imamo dovolj veliko, kup enih zadev! Pa še v dveh nosečnostih sem veliko krvavela, sedaj me je še tega strah, če bi bilo sedaj tudi tako! Res ena velika zmeda, ampak po drugi strani pa si zamislim, očitno nam je že namenjeno tako, če se prime od nikjer skoraj In včeraj me pokliče prijateljica in jamra da se ne prime, dala je že vse možne preiskave čez, klomifen...pa nič, a jaz zanosim, ko res ni pravi čas z predsemesnko tekočino-kje je tukaj kakšna pravica?
Sej ko sem prejle videla zunaj eno nosočko, so me spet preplavili lepi občutki, res se sebe ne predstavljam na splavu, ampak potem mož je totalno proti, strah me je kako bodo vsi ostali odreagirali
Mogla sem dati ven iz sebe, ker mož o nosečnosti ne govori nič, vsi ostali so veseli, jaz pa v totalnih dvomih
Tiste ki ste šle na splav, vam je bilo kdaj žal? Sej vrjetno se bomo počasi sprijaznili z mislijo, da bobo dobili še enega otroka, al kako? 

Katy78 -> RE: Šok... (7.2.2011 13:24:13)

Ja, res ni pravice! Da zanosite take, ki si tega ne želite in se pri tem niti toliko ne potrudite, da bi dosledno uporabljale zaščito. Potem pa tukaj jamrate, kakšen šok je to. Še večina najstnikov ve, da se s predsemensko tekočino lahko zanosi, zato ne govori, da se je prijelo "od nikjer". Oprosti za takšno pisanje, ampak res me razkuri, ker imam tudi sama dobro prijateljico, ki se z možem trudita že par let, čez sta dala že vse možne postopke, pa še vedno ni uspeha. Tvoje pisanje je kot da bi brala kakšno najstnico...

mayalottie -> RE: Šok... (7.2.2011 14:04:34)

Jaz mislim, da se je anonimna samo morala z nekom pogovorit, ni treba takoj obsojat! MAdonca, na teh forumih res najdeš veliko nestrpnosti.
Anonimna, mislim, da se bo mož navadil na to idejo. Če čutiš, da bi otroka obdržala, ga obdrži. On se bo že navadil. Povej mu pač, da na splav ne želiš iti. Če pa si niti ti ne želiš, potem je boljše, da narediš splav. Boljše, kot da bi otrok čutil nezaželenost in odvečnost v družini. Izbira pa je navsezadnje vajina. Sigurno potegne to veliko stvari za seboj, gotovo pa tudi veliko lepih. Jaz ti priporočam, da se z možem pogovorita in se odločita skupaj. Če je mož, ki te razume, potem bo razumel, da ne moreš narediti splava.
Kakorkoli se boš odločila, se boš pravilno.
Morda je pa to res znak, da morata imeti še enega otročička....

PS: Anonimna pa ni nič kriva, da nekateri ne morejo zanositi. In vsak si piše svojo zgodbo.

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 14:05:14)

Kj bi dala, da bi se še meni to zgodilo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Splava nikoli ne boš pozabila, jaz sem imela ss pa me bo to celo življenje spremljalo.

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 14:18:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ja, res ni pravice! Da zanosite take, ki si tega ne želite in se pri tem niti toliko ne potrudite, da bi dosledno uporabljale zaščito. Potem pa tukaj jamrate, kakšen šok je to. Še večina najstnikov ve, da se s predsemensko tekočino lahko zanosi, zato ne govori, da se je prijelo "od nikjer". Oprosti za takšno pisanje, ampak res me razkuri, ker imam tudi sama dobro prijateljico, ki se z možem trudita že par let, čez sta dala že vse možne postopke, pa še vedno ni uspeha. Tvoje pisanje je kot da bi brala kakšno najstnico...

Ja imaš prav, tako je moje pisanje, in vrjetno bi sama napisala nekaj podobnega kot ti, če se to nebi zgodilo meni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]! Sicer kar se tiče zaščite, probala sem že veliko tabletk, mat. vložek, nič mi ne odgovarja(krvavim, vnetja...), za sterilizacijo sva oba še premlada! Ja res pišem kot najstnica, vendar roko na srce res si nisem mislila da bom zanosila ravno z predsemesnko tekočino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vrjetno se je to kateri že zgodilo na forumih, pa me zanima kako so se odločili in kako je vse skupaj vplivalo na njih!
Splava si res ne želim,bolj ko razmišljam bolj sem proti, mož pa bo vrjetno težko sprejel misel na še enega otroka..in ja šok je, zame je res šok!

maktub -> RE: Šok... (7.2.2011 14:35:09)

ja tudi meni se zdi da ni prav da takoj obsojate in napadate...punca se je sam hotela pogovorit kot mislim  da bi se vsaka v njeni situaciji,.,
kar se pa tiče  pravice...na svetu ni pravice.,.sem pa trdno prepričana  da se vse kar se nam zgodi,se zgodi z enim razlogom in da pač to nam ne usojeno....

sam ti povem,,,,dan danes zanosit je ze skoraj problem tko da kdor zanosi  na tak način je lahko ultraaaa ultraa srečen in mislim da bi bilo to za cenit.
če pa si ne zelita otroka oz.mož močno s tem nasprotuje..pogovorita se in se odločita.. v najslabsem primeru pa splav.
sama  sem zanosila z pred.tekočino in sem zelooo zeloo srečna in ko komu omenim mi vsi  rečejo da sem prava  srečnica..:)

katy87.... oprosti ampak nimas  prav.. zakaj si jezna...zakaj se ti ne zdi fer  da nekdo ki ne dela na temu zanosi  nekdo pa ki dela ne more...pač tko je.. je blo in vedno bo... je pa  res da je  malo nerodno...ampak očitno tvoji kolegici to ni usojeno  in pač je en razlog zakaj ona tega ne more imet mogoče obstaja...
in to glede zanostitve... ja seveda je mozno zanosit preko pred. tekočine tudi sama sem,,ampak eno zensko ki tko zanosi  res zelo sokira pa ne zato ker si otroka nebi zelela ali pa bilo kaj ampak zato ker si tega enostavno ne pričakujes ker za takole zanosit po besedah moje ginek. je zelooo zeloo mala verjetnost tko da zanosit na tak način je res neki posebnega....

butt3rfly -> RE: Šok... (7.2.2011 14:49:52)

men ni jasn, kak lahko nekdo nehote zanosi pri vsej tej kontracepciji, ki jo imamo na razpolago. če ena ni dovolj, se da vedno kombinirati dvojno. pa ne mi zdej rečt, da se to lahka vsakemu zgodi. ne more se. če nočeš zanositi, se to tudi ne bo zgodilo[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 15:11:21)

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

men ni jasn, kak lahko nekdo nehote zanosi pri vsej tej kontracepciji, ki jo imamo na razpolago. če ena ni dovolj, se da vedno kombinirati dvojno. pa ne mi zdej rečt, da se to lahka vsakemu zgodi. ne more se. če nočeš zanositi, se to tudi ne bo zgodilo[sm=smiley1.gif]

Tudi meni se je to zgodilo. In je bilo totalno presenečenje, šok. Ampak pri nama le ni bilo tako hudo ker imava zaenkrat samo enega otroka in sva itak nameravala enkrat imeti še enega, samo nisva pa delala na tem. Kako se lahko zgodi pri vsej kontracepciji ki je na voljo? Ker pač tabletk ne jemljem, s kondomom pa njemu ni fajn. In potem nekako "paziva" in očitno je kakšna kapljica našla pot vame. To je vsa skrivnost. Glede na to da imava odnose trenutno res poredko (recimo 2x na mesec)  se mi je zdelo absolutno neverjetno da se kaj takega zgodi. Ampak se je.
Sem pa že slišala tudi za primere, ko je ženska zanosila kljub KT, tako da ne drži, da če nočeš zanosit, tudi ne boš. In ja, svet je nepošten.

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 16:24:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: butt3rfly

Tudi meni se je to zgodilo. In je bilo totalno presenečenje, šok. Ampak pri nama le ni bilo tako hudo ker imava zaenkrat samo enega otroka in sva itak nameravala enkrat imeti še enega, samo nisva pa delala na tem. Kako se lahko zgodi pri vsej kontracepciji ki je na voljo? Ker pač tabletk ne jemljem, s kondomom pa njemu ni fajn. In potem nekako "paziva" in očitno je kakšna kapljica našla pot vame. To je vsa skrivnost. Glede na to da imava odnose trenutno res poredko (recimo 2x na mesec)  se mi je zdelo absolutno neverjetno da se kaj takega zgodi. Ampak se je.
Sem pa že slišala tudi za primere, ko je ženska zanosila kljub KT, tako da ne drži, da če nočeš zanosit, tudi ne boš. In ja, svet je nepošten.

torej, zate je VSA kontracepcija tabletke in kondom? sej nismo v 1970! Če ti morm jest naštet: depo provera injekcije, diafragma, spermicidni geli, femidom, nuva ring, mirena, drugi maternični vložki, kontracepcijski obliži, konec koncev naravno načrtovanje (merjenje bazalne tmperature, spremljanje cikla) in ne nazadnje tabletka za jutro potem. Samo ne mi bluzit, da si to vse poskusila in 'da nimaš izbire'. jest se tuki kr strinjam z butt3rfly, da v letu 2011 če RES nočeš zanosit NE zanosiš. izbire kontracepcije je čez glavo; če se pa igraš s 'pazi' potem pa... ok. mislim, ni na meni da obsojam ampak potem tudi sprejmi posledice.

CatJa -> RE: Šok... (7.2.2011 16:27:27)

Vedno sem govorila da bomo imeli še kakšnega otroka, ampak tole sedaj pa je res totalni šok!

To si ti govorila, ali je tudi mož tako načrtoval? Malo čudno, če je zdaj tako proti. Če ne bi želel otroka, ga tudi namakal ne bi nezaščiteno. Tako da nikar ne jemlji vse krivde nase. Upam, da bosta rešila v zadovoljstvo obeh.

nusi -> RE: Šok... (7.2.2011 17:09:19)

IZVIRNO SPOROČILO: CatJa

Če ne bi želel otroka, ga tudi namakal ne bi nezaščiteno. Tako da nikar ne jemlji vse krivde nase. Upam, da bosta rešila v zadovoljstvo obeh.

najprej se podpišem pod tole.

Splava nikoli ne boš pozabila, jaz sem imela ss pa me bo to celo življenje spremljalo.

ne moreš primerjati ss in načrtovanega splava

Glede splava - sem ga imela pred cca 3 ali 4 leti, sploh se več ne spomnim točno in ne nikoli si nisem očitala, ker sem presodila, da je v tistem trenutko to bilo najboljše zame.

ajataja -> RE: Šok... (7.2.2011 17:46:17)

Bi rada samo pripomnila na vse tiste pametne debate da ob vsej kontracepciji ne moreš zanosit,kar absolutno ni res.Sama sem jedla kontracepcijske tablete 5 let in nato zanosila ampak midva sva bila vseeno vesela otročka čeprav še ni bil načrtovan,rada bi samo povedala da se lahko zgodi tudi ob vsej kontracepciji ker pač vseh 10 možnosti ki obstajajo ne moreš uporabljat naenkrat se ravno tako lahko zgodi pa čeprav v redkih primerih,seveda je pa razlika med to kontracepcijo ˝pazi˝in drugimi bolj varnimi.Avtorici posta pa priporočam da se resno pogovori s svojim možem in temeljito pretehtata odločitev .

butt3rfly -> RE: Šok... (7.2.2011 18:20:29)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Bi rada samo pripomnila na vse tiste pametne debate da ob vsej kontracepciji ne moreš zanosit,kar absolutno ni res.

vsa kontracepcija so zato sam tabletke? ok, če si otroka vseen vesel pa ni bil načrtovan, pol pač fajn. če pa za nič na svetu nočeš zanositi, pa mende ja ne boš tulk butast in se zanašal sam na eno kontracepcijo, temveč boš uporabil dve. tolko možnosti kombiniranja imamo, pa se govori sam o kt in kondomih. smo v 21. stoletju in ne v 50ih.

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 18:42:38)

In kaj ce nesmes uporabljat absolutno nobene hormonske kontracepcije? Torej odpadejo kt, oblizi, inekcije, vlozki ... smet, a ne?

lananai -> RE: Šok... (7.2.2011 18:43:23)

Ne predstavljam si delat splava z otrokom, ki je zaželjen. Imela sem SS in iti na abrazijo je nekaj groznega. Se je že moralo tako zgoditi. Pogumno naprej.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.2.2011 21:06:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ljupka -> RE: Šok... (7.2.2011 21:36:53)

Jaz sem imela dva otroka in želela sva si tudi tretjega in v tretje sem zanosila z dvojčki.Pa tudi mava kredite za hišo,delavske plače,večji avto sedaj na lizing.Prvih 5 mitut sem bila vesela potem pa polna glava skrbi,kaj bo ,kako bo...
Tast mi je celo rekel naj grem splav delat,naj potem zanosim sam z enim.Halo ,a si ti normalen.
Ja sedaj mamo 4 sončke,marca bosta stara 1l,imamo se super,ni nam dolkčas.In tudi finančno z organizacijo,lepo gre naprej.
A moškim je lahko komandirat kaj naj delamo s svojim telesom,kot da smo sam mi odgovorne za zaščito,oni pa sam uživajo,pol je pa ženska kriva če zanos.Če ga je znal nardit,ga bo pa menda znal tud preživt.Vse se da če se hoče.
Mogoče mu bo pa ta otrok še najbolj prav prišel,ko bo star in onemogel.

Anonimen -> RE: Šok... (7.2.2011 21:51:52)

Ok moralizirazi o kontracepciji je sedaj tako prepozna-vsaj zame, za nekaj časa! Meni je G lepo povedala da spadam med tiste 5% žensk ki  ne prenesem hormonskih kontracepcij, zato sva tudi razmišljala o steriliziaciji, a zaenkrat nimava še možnosti!
Catja-ne oba sva želela še enega nekoč, ampak sedaj kot pravim je za oba velik šok!
Finančno nam tudi ne gre tako slabo, sploh ker se poleti rešimo kredita in enega zavarovanja, in bo takoj malo lažje!
Ma danes sva se malo pogovorila in potem sem ugotovila da moža pač ni strah imeti še enega otroka, poanta je drugje(imela sem zelo težak in travmatičen porod in še potem po porodu polno stvari), ampak se je HB vse uredilo! Očitno ga je neznansko strah da bi se to ponovilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]! Saj tudi mene, ampak jaz sem to drugače dojemala kot on! Uglavnem ni problem v otroku ampak v vsem drugem in sem mu obljubila, da bom G vprašala, če bi bilo preveč rizično imeti še enega otroka,  in če tako reče, potem z glavo čez zid pač ne grem, drugače bomo pa imeli še enega, saj imamo še 9 mesecev da se počasi navadimo na to, da nas bo malo več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2011 8:17:05)

Taddy78 -> RE: Šok... (10.2.2011 18:26:55)

Poznam par, ki že 12 let sexa s kondomom in to zato, ker ona slabo prenaša horm. tablete.
Haha, saj ni nek najstnik, ki se otepa kondoma, ker je kao boljše brez (larifari).
Al zaščita al otrok...če mu to ni jasno, pol pa res ne vem kaj še češ drugega.

In ja, splav ni tako nedolžna stvar, sploh s psihične strani ne.

Zamima -> RE: Šok... (13.2.2011 10:57:47)

podpis, spet nimam drugega komentarja. Če veš, da zaščita ni 100% se sooči s posledicami, ki so možne kot odrasla oseba.

Anonimen -> RE: Šok... (13.2.2011 11:03:42)

IZVIRNO SPOROČILO: Zamima

podpis, spet nimam drugega komentarja. Če veš, da zaščita ni 100% se sooči s posledicami, ki so možne kot odrasla oseba.

Smo se pobrali iz prvega šoka in se veselimo novega člana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.2.2011 11:19:20)

nusi -> RE: Šok... (13.2.2011 11:20:05)

Smo se pobrali iz prvega šoka in se veselimo novega člana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sem vesela za vas, čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

coris -> RE: Šok... (13.2.2011 12:17:34)

vrjamem da je totalni šok in lahko povem samo teoretično kaj bi jaz naredila, ker ko si enkrat v taki situaciji sam pa vrjamem da je 1000 dvomov. jaz se za splav nebi odločila ker sem mnenja da če imate dovolj financ in prostora še za enega člana in če imate ljubezni že za 3 otroke boste imeli še toliko več ljubezni za novega člana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bi skor upala trdit da bo čez nekaj let pa mož tisti ki bo rekel da je zadnji otrok res tako prikupen in da si ne predstavlja življenja brez njega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] po prvem šoku se bo pohladil in vrjamem da ga bo imel takoooo zelo rad kot ostale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

edino kar bi mene na tvojem mestu skrbelo je, kako misliš za zaščito poskrbeti po 4. otroku, saj kot vidiš si zeloooo plodna in mož tudi. jaz sem trenutno noseča in že razmišljam o učinkoviti zaščiti za nekaj let pa smo se za tole punčko pošteno namatrali , prejokali, presekirali, se zdravili, nešteto pregledov in poskusov. pa vem da si bom želela sigurno še kakega navihančka ampak čez nekaj let, zato bi se rada za ta  čas učinkovito zaščitila.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>