nejcko -> RE: Učitelji in nadrejeni (6.2.2011 22:47:55)
|
Šolski sistem in znanje učencev se je začel rušiti tisti moment, ko so je bilo z vrha učiteljem naloženo, da moramo biti v prvi vrsti birokrati in šele nato učitelji. Meni se ob vsej tej šolski birokraciji kozla na veliko in jo osebno kar malo bojkotiram, zavedajoč se, da me lahko inšpekcija sesuje v šusu dvajset. Pa naj me kar, če jim je drago, resno, jaz nimam živcev za to, da bi se zafrkavala še s tem, da se mi bi mogla čisto vsaka ura ujemati z nečim, kar sem npr. 10 mesecev nazaj kao predvidevala. Mislim, adijo pamet. Pri nas se sicer vodstvo ne vtika v te zadeve, nas le vsake toliko opozori, da naj imamo zadeve poštimane. Sploh je bilo to aktualno zdaj, v času konference in v primeru graj oz. negativnih ocen. Kot sem rekla, jaz teh stvari nimam poštimanih, letne imam narejene po tematskih sklopih in št. predvidenih ur, po vsakem sklopu imam predvideno preverjanje in ocenjevanje, vse ostalo delam sproti in po navdihu. Dnevne imam pa tudi čedalje krajše. Itak je vse brez smisla - jaz lahko celo uro gledam v zrak, važno da na papirju vse štima. Meni vest narekuje drugače ... saj imamo učitelji pravico na ugovor vesti, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|