Dom ostarelih (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


monikap -> Dom ostarelih (4.2.2011 18:37:12)

Babica živi sama v hiši, ki je občinska. Zaradi bolezni si želi v dom ostarelih. Njena penzija je 400€ zato se razlika v ceni verjetno razdeli na dva dela, ki ju morata doplačati sinova. Problem nastane zato, ker brat od očeta pravi, da ima samo zajamčen dohodek, ter ne bo zmogel plačati svojega dela. Moj oče tudi nima nevem kako velike plače, mama je v penziji ( 360€) in  sedaj se bojita, da bosta celo razliko morala plačati sama. Svoj del bosta plačevala, vsega pa tudi ne bosta zmogla. Kako je to po zakonu?




Tanja55 -> RE: Dom ostarelih (4.2.2011 18:44:10)

Najboljs je da vprasas v domu ostarelih, so svetovalke ki ti vse razlozijo. Vsaka obcina ima namrec stvari malo drugace urejene, je pa tako, da se lahko zaprosi za delno placevanje, ostalo placuje Zavod za socialo. Cena je odvisna tudi od tega, kaksno postrezbo bi babica rabila, v kaksni sobi bi bila itd. odvisno tudi v katerem mestu ste in koliko so namestitve. Vprasaj v domu, bos dobila najbolj direktne informacije.




zvezdica_1 -> RE: Dom ostarelih (5.2.2011 9:37:01)

vsakdo je dolžan plačati samo svoj del-torej vsak od bratov 50% doplačila.  ostalo razliko krije občina, ki se potem poplača iz dediščine..

en predlog: če imate vsi nizke dohodke ali preprosto nočete plačevati, ker vam podedovana nepremičnina ne bi koristila, oz. hiše nočete, lahko babica :
1. hišo proda, in se vsa oskrba v domu financira od kupnine
2. na CSD podpiše, da naj zanjo oskrbo v domu plačuje država, ki pa se, tega se morate nujno zavedati, tudi poplača iz nepremičnine . vi od te hiše potem najverjetneje ne boste imeli nič. tko da če ste na hišo kakorkoli čustveno navezani ali pa v njej kdo živi, o tej opciji temeljito premislite. ker ali boste plačali oskrbo v domu ali pa iskali novo stanovanje

pa veliko sreče pri iskanju prostega mesta v domovih




kajalin* -> RE: Dom ostarelih (5.2.2011 21:16:42)

Hiša je občinska,to jaz razumem,da ni njena in je ne more prodati.




Stran: [1]