koža se lupi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

PC Baby -> koža se lupi (4.2.2011 13:46:54)

Naši 1 teden stari dojenčici se je začela luščiti koža na trebuhu in nogicah. Pozabila sem kaj so o tem povedali v materinski šoli: ali je treba pustiti in nič mazati, da se samo porihta, ali je treba mazati  oljem?

Petek je pa ne morem več patronaćne poklicat, da bi jo vprašala...

Teta M -> RE: koža se lupi (4.2.2011 15:13:41)

Živjo!
Kar pusti,to je čisto normalen pojav, z ničemer ne maži...Ko se boste začeli kopati, pa boš v vodo dala npr.malo oljčka,bo potem tudi koža postala taka bolj mehka in ne več tako izsušena...

_hruskica_ -> RE: koža se lupi (4.2.2011 16:50:56)

Nam je patronažna rekla da ko ga okopava ( spleničko obriševa po obazku in za ušeski ,...) naj ga tudi namaževa z oljem kar po vsem teleščku. Mi naprimer imam olivno olje za dojenčke in sedaj ko ga že kopava dava olje kar v vodo tko da ga ni treba mazati po kopanju z nobeno kremco.

Tko da ti priporočam da jo namažeš malo po teleščku :)

Aninchy -> RE: koža se lupi (4.2.2011 18:37:21)

ja, malo olja nima kaj škoditi.... sicer pa ni to nič hudega

Najaa -> RE: koža se lupi (4.2.2011 21:18:57)

Jaz ne bi mazala še. Ko se bo kopal, pa v vodo mal mandeljnovega olja in bo hitro boljše.

Anonimen -> RE: koža se lupi (4.2.2011 23:05:08)

No to je tak normalno pri novorojenčkih ,da se jim lupi kožica.Jaz sem ji namazalo z negovalnim oljem,pa je bilo boljše.

j.b. -> RE: koža se lupi (5.2.2011 21:35:32)

Jest sm po navodilu patronažne sestre na začetku celga namazala z ribjim mazilom, ker pomaga pri obnavljanju kože. Najbolj pa diši "ribodetermin"... Neki tazga, tamal pa diši pol kt iz škatlce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

end1 -> RE: koža se lupi (5.2.2011 21:39:44)

Ribodermin ja, super zadeva, moj prvi otrok, je bil 10 dni čez rok in se je že v P obupno lupil. me je blo prav stra, pa so mi že tam, pol pa še patronažna svetovali vsak dan po umivanju mazanje s tem mazilom. Super zadeva za prve dni. To je ribje olje, na dojenčkovi koži diši prav lepo.

posh -> RE: koža se lupi (6.2.2011 10:28:35)

Moj dojenček se je tudi lupil, kot da bo zamenjal kožo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Najbolj rokice, nogice, uporabljala malo olja v kopeli pa je sčasoma izginilo oz. ko se je do konca "olupil".

Stran: [1]