laparoskopija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

corfu -> laparoskopija (10.8.2005 19:43:37)

A mi ve katera kaj več povedati o tem, koliko časa si v bolnici, koliko časa rabiš da okrevaš, ko si doma? A fajn boli?:zmeden2:

Hvala

Anonimen -> laparoskopija (10.8.2005 19:50:25)

Poglej z iskalnikom, predvsem na zanositev, ovulacija. Je bilo že miljon tem na to temo. (že če malo prelistaš nazaj strani na Z&O boš našla)
lp,:fis:

pika74 -> laparoskopija (10.8.2005 19:50:51)

- jaz sem bila v bolnici (v Lj) od četrtka do sobote
- potem sem bila doma še dva tedna
- boli... noja, operacija je pod narkozo. Ko se zbudiš nisi glih za na ples, ampak se da preživet. Itak, počivaš, pa vsak dan si potem boljš.

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Lianna -> laparoskopija (10.8.2005 20:06:44)

Ojla. Zakaj se sploh dela laparoskopija? Mene morjo pregrado v maternici odstrant...je to to?

Wahoo RR -> laparoskopija (10.8.2005 20:16:33)

jaz sem bila 5 dni notri...naredili so mi 4 vreznine 1,5 cm...drugač pa nč hudga...nisi glih za plesat, ja...

doma si pa v bistvi tok, da se ti šivi zacelijo...mislim da sem bila jaz 14 dni, ja

pika74 -> laparoskopija (10.8.2005 20:16:37)

čak, če ti bojo pregrado odstranil v maternici, pol ti bojo nardil histeroskopijo

men so še zarastline odstranil pa vse živo.

pika74 -> laparoskopija (10.8.2005 20:20:04)

Lej, sm mal pobrskala nazaj in našla odgovor ginekologa Pušenjaka:

Avtor: Stanko Pušenjak Datum: 27-06-04
22:31

laparoskopija je operacija v narkozi, pri kateri se skozi majhno ranico v popku in s pomočno cevaste optične naprave s kamero pregleda notranjost terbušne votline in seveda tudi rodila. ob tem se praviloma preveri tudi prehodnost jajcevodov s posebnim barviloma, ki ga vbrizgamo skozi maternični vrat v maternico in skozi jajcevode v trebušno votlino. Če se med laparoskopijo najde kaj pomembnega (zarastline, endometrioza ipd. je mogoče hkrati s podobnimi paličastimi inštrumenti tudi operirati ter popraviti škodo. Koliko se pri tem poveča možnost zanositve ni mogoče reči, veliko je namreč odvisno od tega, kaj najdemo. Več ko je narobe in več ko popravimo, večje so možnost, da bo po operaciji drugače, manj ko najdemo in manj ko je treba popravljati, manj lahko po operaciji računamo na spremembe. V primeru, da ničesar ne najdemo pri nobenem od partnerjev, hkrati pa ni in ni zanositve, govorimo o idiopatski (nepojasnjeni) neplodnosti in v tem primeru se praviloma odločimo za OBMP (epruveto).

Lianna -> laparoskopija (10.8.2005 20:20:08)

hvala pika74

pika74 -> laparoskopija (10.8.2005 20:25:10)

prosim :rozica:

Anitka -> laparoskopija (10.8.2005 22:06:02)

Jaz sem bila notri od ponedeljka do četrtka. Naredili so mi tri luknjice, skozi katere si izvedli poseg. Sam poseg ne boli, ker si na srečo pod narkozo. Po posegu pa me je malo bolj bolel vrat, zaradi plina s katerim so me napihnili med posegom, pa ni panike zaradi tega. Doma sem bila vse skupaj 14 dni, potem sem pa šla že na morje.

Pa dobro opravi,
:rozica::rozica::rozica:
Anitka

Stran: [1]