RE: El.domy rabi pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


PeggyBundy -> RE: El.domy rabi pomoč (5.2.2011 10:56:53)

Hudo mi je, ko so ljudje v stiski. Včeraj sem po dolgem času gledala dnevnik in posnetke teh demontracij v Egiptu.
Meni osebno se niso zdeli nič prav strašnega, saj je bilo videti ljudi, ki so mirno demostrirali, imeli s seboj majhne otroke, videti je bilo ženske in vse se je dogajalo mirno. In to 1,5 miljijona ljudi.

Se pa seveda vedno najdejo tisti, ki bodo pobrali kamen, da vrgli proti nekomu. In se najdejo tisti, ki se bodo takemu dejanju pridružili. Na srečo se mi zdi, da je teh v Egiptu manj kot tistih, ki demostrirajo mirno.
Tudi pri nas so leteli kamni in tudi pri nas je bilo teh nekaj. Da pa pride do poštkod in žal tudi kakšne smrti med demostracijami pa je mogoče pripisati tudi tako zelo veliki masi ljudi. Na en milijon in pol je poškodovanih procentualno gledano še malo. Dovolj je, da nekdo pade, pa ga pohodijo.

Prav tako se mi zdijo napadi na novinarje, ki se jih omenja, samo logična posledica tega, da so le ti v pehanju po slavi in zaslužku vse bolj vsiljivi in nasilni. Ni treba dosti, ko jeznemu človeku molijo tisti mikrofon in kamero dobesedno v možgane.
G. Cristiane Amanpour pa je itak zgodba zase. Nekoč sem brala, po kakšnem principu deluje ta gospa. Opisali so jo kot zelo vzvišeno in naduto novinarko, ki ji četa njenih sodelavcev položi vse zgodbe pod noge. Ona jih samo prebere.

Tudi turisti so povedali svoje, da ni tako hudo.

Upam, da tako tudi ostane in se naslednji teden ljudje res vrnejo domov in službe.




masreja -> RE: El.domy rabi pomoč (6.2.2011 12:38:11)

Pozdavljene,

registrerala sem se z namenom, da se zahvalim. Ja Masreja je Eldomi, da ne bo kake pomote.

Vsem ampak res vsem se iz srca zahvaljujem za to, da ste bile pripravljene v primeru, če bi morali na hitro zapustiti Egipt nam pomagati.

Sedaj pa:

Bumerang nimam besed samo objela bi te in ti rekla hvala. Vse, kar je bilo sem itak že zdavnaj pozabila, ampak  vse eno tega nisem pričakovala, najmanj pa od tebe. Torej hvala!

Kajajaka pa..... na tvoj prvi post no coment, ampak res...


v vednost:

ne nosim burke kot je bilo zaznati v nekem namigu in pa medijsko se nikakor nisem želela izpostavljati... kontaktiralo me je ogromno novinarjev na pogovor sem pristala samo z dvema in pa za eno revijo sem napisala tekst... pa še to pred ta najhujšimi dnevi... in pa nikomur, res nikomur ne privoščim take izkušnje kot jo imam za seboj.

In pa moja obrazložitev na dolgo kaj se je tisti dan ko je vse skupaj doseglo vrhunec dogajalo :

http://bata.blog.siol.net/2011/02/06/tudi-to-je-slovenija/

In še enkrat vsem res iz srca hvala in kdo ve morda se pa še kaj tipkamo.




Tanja55 -> RE: El.domy rabi pomoč (6.2.2011 12:57:11)

El.domy, vse dobro in srecno - tebi, tvoji druzini in Egiptu. V Londonu navijamo in drzimo pesti za miren prehod v novo obdobje egipcanske zgodovine (in zgodovine Bliznjega Vzhoda). Prav hecno, ko bi morala sama bit cez dva meseca v Kairu...khm bomo videli, morda se pa zgodi...

Hkrati pa...postam tale link, da opozorim na to, da so zenske izredno aktivne v teh uporih, tako v Tuniziji kot v Egiptu...kot sm zapisala na enem drugem mediju: women power--no longer voiceless.

http://www.sawtalniswa.com/2011/02/women-of-the-egyptian-revolution/




bumerang -> RE: El.domy rabi pomoč (6.2.2011 17:09:55)

Ah, El.domy, najprej smo ljudje, potem pa vse ostalo. Torej človek človeku človek.
Upam, da vam nikoli ne bo treba od doma, če pa bo, pa veš, da lahko računaš še na koga, če bo potrebna pomoč.
Srečno!




ZARA -> RE: El.domy rabi pomoč (6.2.2011 17:16:14)

No, vidiš, da ti ne bi slušalke dol vrgla, bum. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] El.domy, tebi pa srečno!




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]