nincy29 -> RE: Krema za A, dermatitis ki res pomaga?? (4.2.2011 19:14:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc* moj srednji je fasal AD pri enem letu. grozno. bil je cel v hrastah. poleti sem ga imela v zabicah, da se nebi izpraskal do krvi. ponoci sem mu s povojem povijala rokice, da se s5 nebi praskal. res OBUP! bila sva povsod. ugotovili so mu alergijo na vse zivo. od konzervansov, mleka, pa do hisnega prahu. pol leta smo imeli strogo dieto. jaz sem postala obsedena s cistoco. totalni frik. pomagalo mu ni nic, samo hujsal je, ker je bilo vse brez okusa. sprobali smo en kup enih kremic, mažic, olj i svega i svasta. nič boljse. eno popldne, ko mu je na prstkih na rokicah pogledalo ven živo meso, pa sem malega popokala na urgenco. zdravnik mu je namazal rane, povil in naju narocil cez 2 dni na kontrolo. ko je odvil rokico, sem skor pada dol. nič ni bilo vec. samo malenkost hrastice, ostalo okoli pa zdravo. ta krema se imenuje KUTERID. je kortikosteroid in tanjsa kozo. zelo mocna. ampak mojemu je edino to pmagalo. pri pediatru sem se skregala in nisem hotla ven iz ordinacije, dokler mi ni napisal recepta. zdaj je pa tako....predno me napadete. se vedno ga imam. mali je star 7 let. vsake tolko se mu se pojavijo pikice in res na tinimini namazem, lahko bi rekla za sivankino uho. v dveh dnevih vse izgine. mislim, da je boljse vsake 3 mesece namazat reeeees malenkost, kot pa recimo s locoidonom ali pa katero podobno svohejso kremo mazat iz dneva v dan, pa se pomaga ne nic. lahko ti posljem vzorcek, da probas. hm..ta krema ki jo meni predpiše tudi tanjša kožo,jo zmešajo sami v lekarni in je rok 1 mesec.tko da morda enako kremo dobivamo??
|
|
|
|