vrnila sem se (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

PeterPan -> vrnila sem se (10.8.2005 18:21:45)

Pozdravljene,
vračam se na to temo, saj sem izgubila svojo pikico v 11 tednu.
Ne vem, kje naj začnem, nihče me ne more potolažiti.
Še moža ni doma, je na službeni poti, tako da sem čisto sama. Hvalabogu mi starši in družina stojijo ob strani.
Kaj naj zdaj?
Kako dalje?
Kdaj novo načrtovanje?
Sama žalost!!!:((:((:((

dadica -> vrnila sem se (10.8.2005 18:33:50)

pozdravljena.Za vsakim dežjem posije sonce,pa ne reci da to samo govorim ker ne vem kako boli.O pa še kako vem da to boli.po več kot 2 in pol letih sem januarja zanosila,dobila vodene koze in hkrati še imela odmrtje ploda v 10 tednu.Pa sem samo jokala in jokala in jokala in je pomagalo.Ti samo :((:((:((:((
ker ti bo potem lažje.Izjokaj si dušo in ko boš ugotovila da bolečina ni več tako velika idi počasi naprej in misli na naslednjo pikico.Meni je uspelo takoj po naslednji M,sicer je pomagal ivi ampak vseeno!

držim pesti za tebe in jočem s teboj,vedi da nas je veliko takšnih.

v mislih steboj dadica :rozica:

GoYa -> vrnila sem se (10.8.2005 18:48:46)

Žal mi je, da se ti je to zgodilo.
Tudi jaz sem izgubila svojga anglečka v 11. tednu.
Kako naprej? Izjokaj žalost, olajšaj dušo in potem naprej na pot za novo pikico.
Čas celi rane. Verjemi mi.

:rozica:

Anitka -> vrnila sem se (10.8.2005 19:12:38)

Ojoj, žal mi je, da se ti je to pripetilo. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Želim ti, da ti bo čas čim hitreje zacelil rane, čeprav bo boleč spomin ostal za vedno. Zdaj se pa le izjoči in izlij svojo žalost in bolečino. Nad tabo pa bo skrbno bedel tvoj :angel: in želim ti, da vama kmalu spet uspe.

Drži se :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

tinkamiška -> vrnila sem se (10.8.2005 19:49:31)

PeterPan, mi je zelo žal, da je ti je to zgodilo:(:rozica::rozica::rozica:
Ti želim, da bo najhujše kmalu za tabo in da vama kmalu spet uspe:rozica:

Pa pusti se pocartat tvojim najbljižjim:rozica::rozica::rozica:

pika74 -> vrnila sem se (10.8.2005 19:54:19)

PeterPan ne vem, kaj naj ti svetujem. Tega še nisem doživela. Mogoče tole - ne tišči te žalosti v sebi. Govori, pogovarjaj se, piši, magari imej samogovore. Sam spravi tega hudiča ven. Potem bo pa čas zacelil rane.

:rozica::rozica::rozica::rozica:

anajmad -> vrnila sem se (10.8.2005 19:58:50)

Žal mi je.Drugače smo pa tukaj,da ti ponudimo ramo.
en lp:morje:D.

ElaM -> vrnila sem se (10.8.2005 20:00:40)

Draga moja, vem kako ti je, tudi sama sem izgubila svojo pikico v 7 tednu.
Jokaj, kriči, nikakor ne smeš bolečine tiščati v sebi. Čas celi rane, verjemi. Čeprav včasih tako prekleto boli.
Drži se in ne pozabi, da imaš nekje :angel:, ki te čuva.
Srečno :rozica:

Mari71 -> vrnila sem se (10.8.2005 20:02:18)

Zivjo,

Sama sem sla lani to isto skozi v 15t. Ti kar joci in iztoci to zalost, cez cas bos sama zacutila, da ti gre na bolje in tudi optimizem se bo vrnil. Verjemi, da se bo, sedaj pa si le dovoli slabe dneve. Zelim ti, da bi se cim-prej pobrala in da bi vaju z dragim izkusnja utrdila. Izkoristita ta cas zase. Midva sva ga in sva iz nesrece naredila malo sreco za naju. Enkrat pa bo spet cas za sreco v troje:)

Eno :rozica: samo zate in za tvojega :angel: tam zgoraj.

Mari

soncicaT -> vrnila sem se (10.8.2005 20:26:46)

Pa kaj so vzroki za splav v 11. tednu ali celo v 15.?:zmeden::(

PeterPan -> vrnila sem se (10.8.2005 20:37:42)

Res ste prijateljice. malokrat se javim, vedno vas spremljam, a vidim, da nas vse jemljete za svoje, ne glede na to, kdo je kak aktiven.
Hudo mi je, čakam, da se mož vrne (komaj čez 20 dni), da lahko nekomu končno padem v objem in tulim, tulim, saj edino on me bo najbolj razumel.
Zakaj?
Ne vedo, zakaj se to zgodi, baje je milijon dejavnikov, in ne morejo nikoli zagotovo trdit, da pri meni je pa bilo to in to.
Baje narava naredi svoje, če se plod nepravilno razvija, če je izven materična nosečnost,... V glavnem mojega:angel:ni več, pa sploh več ne razmišljam zakaj. Vem, da ni po moji krivdi, saj nisem z ničemer škodovala sebi ali otroku.
Upam, da bo čimprej za mano ta prekleti čas, ki baje celi rane.

Hvala za oporo vsem še enkrat

VITA74 -> vrnila sem se (10.8.2005 21:05:58)

Izjoči bolečino čas pa jo bo olajšal...
V mislih sem s teboj :((
SREČNO :rozica:

mihi78 -> vrnila sem se (10.8.2005 21:29:03)

meni se je to zgodilo že trikrat v dveh letih :((:((:((:((, tako da mi počasi že zmanjkuje solz.
dobro pa je, da vso bolečino spraviš ven, naj bo to s pogovorom, jokom, z jezo samo ven mora.
seveda ne pozabiš :(:( ampak ščasoma pač spoznaš, da življenje gre naprej.
jaz sem naredila veliko napako in se več ali manj zapirala vase, se izogibala prijateljic pa celo :love: ampak hvalabogu je zelo potrpežljiv :bravo::bravo::bravo:
čimveč se pogovarjat o tem kaj čutiš, ker mene je grdo teplo, da sem vse potlačla.
najprej se lepo pomiri, vzami si čas, koliko ga pač potrebuješ, misli na svojega :metulj: in se veseli svoje :duda:, ki bo sigurno prišla.
ko sem jaz G spraševala kdaj naj spet poskusiva je
rekel, da bom že sama vedela in da naj si vzamem čas za žalovanje.
treba se je bodrit vsak dan, če se lahko jaz po mojih morah, se lahko vsaka. kdo se bo pa boril za naše :duda::duda::duda:, če ne same?!
če nič drugo ne pomaga pa pe še je tu vedno RR.
nikar ne obupaj, saj veš "what doesn't kill you, makes you stronger"
u, sem zatežila. pardon :ups::ups::ups:
pa še :rozica::rozica::rozica: za konec!

TiaSara -> vrnila sem se (11.8.2005 7:42:13)

Od mojega ss je sedaj dober mesec - vsekakor najdaljši v mojem življenju, pa ne nujno najslabši! Tudi jaz sem imela ss v 11.tednu. Za nosečnost je vedelo kar nekaj sodelavk v službi - delno namenoma, delno nenamenoma. Najprej mi je bilo zato zoprno, potem pa sem ugotovila, da mi vsi stojijo ob strani, da jim je hudo zame, da se trudijo razumeti. Z nekaterimi sem se o tem lahko tudi pogovarjala in to je zelo pomagalo. Bila sem hvaležna za vso njihovo pomoč, moj :love: pa je bil itak krasen, čeprav (ali pa ravno zato) je bilo tudi njemu zelo hudo.

Pravijo, da kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Ta ss je težka preizkušnja, vendat sama sem jo s pomočjo bližnjih lažje prenesla. Sedaj pa že s polno mero optimizma zrem naprej. (Samo čakanje me malo :grrr:)

Kot pravijo punce, žaluj, :((, sama boš pa tudi vedela kdaj je čas za naprej.

Bety -> vrnila sem se (11.8.2005 7:43:08)

:(( :(( :(( :(( :(( :((

težko je...in nič drugega ni bolj pomembno...in nič ga ne more zamenjati....vem...

pa je treba iti naprej..."čez modro reko," pravi pesnik... poskusiti znova, ko bo čas za to...

:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Srečno!

emaa -> vrnila sem se (11.8.2005 8:15:27)

ti se kar izjokaj in nam potoži, ko ti bo prehudo, jaz že 1,5 let po ss čakam, da ponovno zanosim, pa vem, da bo tudi to prišlo.

kitty -> vrnila sem se (11.8.2005 10:02:22)

Zelo, zelo, zelo mi je žal :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Me pa tudi zanima kaj so vzroki, da privede do tega:zmeden:
Drži se!

kitty -> vrnila sem se (11.8.2005 10:20:34)

Zelo, zelo, zelo mi je žal :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:
Me pa tudi zanima kaj so vzroki, da privede do tega:zmeden:
Drži se!

mihi78 -> vrnila sem se (11.8.2005 15:26:48)

vzroki so ponavadi različni ali pa jih sploh ne morejo odkriti(sama sem imela tri ss v dveh letih).
jaz sem pisala dr. Pušenjaku in glede na opisano situacijo mi je odgovoril, da pri meni obstaja vsaj 80% verjetnost, da ne gre za noben sistemski razlog. :(:( (ni slaba tolažba ampak mi nič ne pomaga)
vzrok za ss (koliko sem zasledila po revijah pa iz pogovorov z mojim G) so lahko različne bolezni, ki so lahko še neodkrite: npr. diabetes, revma, antifosfolipidni sindrom (na tega posumijo, če je ženska imela 3 zaporedne zgodnje ss; več si lahko prebereš v reviji mama maj 05 št. 93).
lahko pride tudi do kake okužbe v nosečnosti - ampak, če jih odkrijejo pravi čas in jih ustrezno pozdravijo, ne predstavljajo večje nevarnosti za plod (več o tem piše v reviji NOSEČNOST pomlad-poletje 2004).
vzrok za spontani splav je lahko tudi maternična pregrada, polipi, miomi...:grrr::grrr::grrr:
pisala sem tudi dr. Brezigarjevi, ki dela v genetski posvetovalnici in prav ona mi je napisala, da bi bila smiselna kariotipizacija pri obeh, meni in :love:, pa tudi testiranja za antifosfolipidni sidrom.
sigurno sem še kaj pozabila :ups::ups: zato me hitro dopolnite, da bomo imele čimveč info. več glav več ve :bravo::bravo::bravo::bravo:
lp :rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]