trsica
|
Julija, pozdravljena. Te bom dodala na seznam. Ko ga najdem. IZVIRNO SPOROČILO: Julija33 Jaz imam tudi športni voziček že od začetka, ravno tako kot če bi bili v košari ne vidita naprej, saj je ležišče ravno in ne privzdignjeno. Glede vezanja pa jih nimam še zavezanih saj ne morejo ven. Starejšega sina nisem nikoli vezala, je pa bil res zelo priden in miren dojenček. Ti dve pa bom morala po vsej verjetnosti imet zavezane ko bo seveda čas za to. Tudi pri nas je tako. Čeprav nista v košarah, še vedno ležita na ravnem, le ležišče je malce dvignjeno, ker je tak voziček. IZVIRNO SPOROČILO: lealan Imam pa vprašanje za trsico, če sem prav zasledila si rodila v Kranju. Zanimajo me tvoje izkušnje, jaz se odločam med KR in LJ. Hvala Tudi jaz sem kolebala med KR in LJ. Še spraševala sem tu na forumu. Pa sem se potem odločila kar za KR, saj sta obe dovolj kvalitetni, da poskrbita za otročke. Moram pa dodat, da sem zadnji mesec itak ležala gor in smo bili že skoraj na TI. Ker sem imela še povišane jetrne encime, so itak vsi samo čakali, da rodim. Tako sem še na samem porodu imela pol porodnišnice zraven sebe. Pa še babco sem poznala. Hrana in ostalo osebje pa kot v vsaki bolnici. IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja Mi smo pridni,še vedno (trkam po lesu ) spimo celo noč,še vedno se delno dojimo in dohranjujemo,sta pa ogromna,pri 3,5 mesecih ima Zoja 63cm in 6500g,Maj pa 62cm in 5900g,v globoke košare našega Impalsta gremo že zelo na tesno .V torek smo bili po programu tudi prvič cepljeni,na srečo je bil edini stranski učinek,da sta cel popoldan prespala in sem lahko v miru in pošteno očistila stanovanje . Me pa zanima,kdaj se dvojčki začnejo zavedati en drugega? Naša dva že veselo čebljata z mano,se smejita,ampak drug drugega pa vztrajno ignorirata . Mi imamo cepljenje v torek. Vidim pa, da nismo samo mi oversized. Pa tvoja sta celo samo dojena. Naša dva sta se med prvomajskimi prvič zagledala. In sta se smejala drug drugemu. To pa je tudi vse zaenkrat. IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja Berem,da ste debatirale o prehodu iz globokih košar v športne dele,no mene so v razvojni ambulanti posebaj opozorili,da dokler vsaj približno ne obvladujejo glavic,strogo globoka košara in ravna podlaga,pri nas Zoja že zelo obvladuje glavo,podpiramo jo samo še pri dviganju in spuščanju na podlago,Maj pa zeloooo zaostaja za njo in mora imeti glavico cel čas podprto,tudi ko ga položim na trebušček jo dvigne samo cca.30%. Tudi pri nas je fantek zeloo zadaj glede glave. No skoraj vsega. Me je pa presenetil s koordinacijo rok, saj mu uspe načrtno prijeti visečo igračko. Kar, sicer zelo napredni pučki, še ne. IZVIRNO SPOROČILO: lil_ a vse hodite v razvojno ambulanto? Meni sta kolega, ki tudi imata dvojčke in našega pediatra, rekla da on vse dvojčke avtomatično pošlje v razvojno. Bomo videli v torek, kaj bo rekel. So pa pri njima ugotovili šele v razvojni, da ima eden bolj razvito levo stran, drugi pa desno.