lil_ -> RE: Dvojčki 2011 (12.4.2011 22:39:48)
|
ruska skrivnost polnega dojenja je v tem, da se nic ne sekiras[sm=smiley36.gif] drugac pa glede na to, da se ne dojimo od zacetka je blo potrebno veliko truda. drugac pa veliko tekocine in kr gre [sm=smiley1.gif] lexy25 ja sej prov da kravzlata zivcke sicer je pa z vsakim nasmeskom vse pozabljeno [sm=smiley1.gif] kar se tice pomoci je nimam, ker sem cez dan sama. fant pa pride iz sluzbe popoldne ali pa celo zvecer. tako da se vec al manj cez dan ukvarjam s princesama, ko pa ju spraviva spat, pa je caz za pospravlanje, pranje perila, vecerjo[sm=smiley1.gif] dokler sta se kej spale je kar slo, sedaj pa je ves dan namenjen njima. kar pa se tice kosila, si zvecer pripravim kaj za drug dan, ali pa si naredim res kaj na hitro. cez vikende pa nam pomagata babica in dedek. ce ze popestvata otroka, da lahko kaj naredim je zelo super, ce pa moja mami se skuha kosilo, je pa sploh super[sm=smiley1.gif] tko da ja, se nekako rihtamo. potem pa niste dosti starejsi od nasih dveh. 21 dni pred PDP-jem pa je kar zavidljivo. ja ja trsica, tut tep zavidam[sm=smiley1.gif] no pa sej zdej, glede na to da je z nasima princesama vse vredu, je vseeno tut ce sta malo pohiteli[sm=smiley1.gif] vrjamem, da obcudujes nas, ki dojimo. vem kako sem se pocutila sama, ko se nismo dojile. sem imela obcutek, da bom zarad crpanja zamudila otrostvo svojih otrok. sem bila lahko samo doma in crpala. dobro nisem nehala, je bilo potrebno zopet zacet [sm=smiley13.gif] sedaj pa z dojenjem nimam nobenega dela[sm=smiley1.gif] upanje dobro d ani bilo infekcije. ja nam pri joku tut najbolj pomaga vozickanje. lahko se tako neutolazljivo jokata, ko jima nadanem kapo je ze skor vredu, ko ju dam v kosari ni ne duha ne sluha o joku, ko pa ju prinesem ven, najveckrat ze spita[sm=smiley36.gif] ja tut me smo zunej do 19. ja mi se tut ne smemo nic ustavt. tut pr ns mamo dva cist razlicna karakterja, ceprov za pocakat ni pridna nobena [sm=smiley36.gif] od zacetka sta se menjale, najprej je bila potrpezljiva druga, nato prva...zdej pa nobena [sm=smiley1.gif] spat ju dam okrog 21. eno mal prej, drugo mal kasneje. imamo ritual, da fant skopa eno(ali pa jaz) nato se s prvo podojiva ali pa samo pocrkljava, ce je se sita od prej, nato jo dam v posteljo in zaspi. medtem fant skopa tadrugo in pol ponovimo postopek. pol pa se zbudita cez 4-5 ur. cez noc se kdaj zbudita tut pogosteje, ker velikrat med hranjenjem zaspita in ju ne budim. drugac pa spimo do nekje 8-9 zjutri. sta se zaceli zbujati z dnevom, pa sem ju prelisicla in zvecer spustim roleto...ker poleti ne mislm vstajati ob 5 [sm=smiley1.gif] ja jaz sem tudi crpala in se strinjam da je nocna mora. ja pravijo da ce samo crpas ni enako kot dojenje in mleka kaj hitro zmanjka. tako da sta se nasi princesi zaceli dojit se pravocasno[sm=smiley1.gif] trsica se strinjam, da so ostale porodnisnice tut vredu. jaz sem se odlocila za Lj, ker sem bila od zacetka vodena v ambulanti za patolosko nosecnost in ker mi je groziv prezgodnji porod. mogoce pa sem bila tut zato trdno odlocena za Lj. ce bi jaz zdrzala 3v1 tako dolgo kot ti, bi sla mogoce tut jst v kranj[sm=smiley1.gif] ruska ne me narobe razumet, ampak imela bos dvojcka, tep pa se vozikanje do ZD ne zdi poceni. mija75 ce popije samo 10ml, pomoje nima smisla dodat. drugac pa jaz, ce se mi zdi, da mam v kateri dojki premalo mleka in da se tista ne naje, jo dam se na drugo dojko. ceprav je to najveckrat samo moj trapast obcutek. pol pa ju skos brisem, ker se dve uri bruhata, ker sta se tok prenajedli [sm=smiley36.gif] mislim da sta cist po mamici [sm=smiley1.gif] tut pri nas se vedno vec smejimo. joj jst se nesmem usest za racunalnik, ce mam katero v narocju, je treba sam kroge nabirat, nic mirovanja[sm=smiley1.gif] upanje to pa je pridno spanje. no ceprov mene tut nocno hranjenje ne moti. pogresam pa le spanje cez dan. tudi ce se nardi da spi ena, druga sigurno ne [sm=zmeden.gif] joj da se kateri od nasih vozicek zameri...zaenkrat je to edino kar pomaga proti joku [sm=smiley1.gif] araz nasidve sta stari 3 mesece in pol in se vedno spita v isti posteljici 120x60. vcasih se tut kej pobrcata al pa se cez noc zrineta cisto skupaj. drugace pa spita vsaka z ene strani. tut mi bi ju mogli pocas seliti vsako v svojo posteljo, pa mamici kr ni vsec, da tko hitro rasteta, tko da se kr mal vztrajam. drugac pa tut ce se stiskata sta cist srecni. vcasih ju dam cisto eno zraven druge in super zaspita. tut ce katera z rokami opleta po drugi ju ne moti. tko da zgleda se mata zlo radi al pa sta tesnega prostora navajeni se iz trebuscka[sm=smiley36.gif] drugac pa te obcudujem, da ob 16 mesecni navihanki pricakujete se dvojcke. no sej sem sama tut dovolj ubrisana in ze kr razmislam o naslednjem...no pa vseen mislim da bo mogu mal pocakat [sm=smiley1.gif] trsica tvojemu podpisu se z vsakim tvojim postom ponovno nasmejem [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|