Lunca31 -> RE: Dvojčki 2011 (19.7.2011 10:57:53)
|
Zdej eno zdravstveno vprašanje. Ali dajete svojim dojenčkom vitamin D? Nam je pediatrinja rekla dve kapljici. V priporočilu piše da se ne sme predozirat (seveda), jaz pa ne vem kakšna količina se sploh spodobi za dojenčka, ker neki ga je tud v prilagojenemu mleku. Na spletu ne najdem informacijo kolikšna mera je za dojenčke. [/quote] Še ne znam uporabljati citatov [sm=zmeden.gif] Ruška / vitamin D - pri 2.mesecih mi je ena mama rekla, da vitamina D ne daje do 3.meseca, ko naj bi se prebava uredila. Takrat sem mimogrede to omenila patronažni sestri, ki je odgovorila, da jih to dosti prakticira. Prenehala sem tudi jaz in bomo sedaj ponovno začeli z 1 kapljico. Predvidevam, da jima jo bom dala zvečer, da se bo, če se bo, karkoli dogajalo med spanjem. So pa tudi starši, ki teh kapljic sploh ne rabijo. Kar se pa spanja tiče, imamo res veliko srečo, da tako lepo zaspita. Recept definitivno ne obstaja. In zelo lepo si napisala, da jima nudiš nežnost - to potrebujejo oni in mi [sm=smiley1.gif]. Sicer pa se bo, slej kot prej, tudi spanje 'uredilo'. Važno je, da poskusiš ob vsem naporu poskrbeti tudi zase, saj le tako lahko funkcioniraš v družini. In še to; včeraj zvečer sva z možem prvič pustila otroke mojim staršem, ki sta ju dala tudi spat (sva imela neodložljive obveznosti). Nikoli si ne bi mislila, da bo to zame tako stresno! Par minut pred hišo in ko sem stala pred vrati, mi je srce tako bilo, kot pred CR [sm=smiley1.gif] Bilo je itak vse OK. Pa saj so že marsikaterega malčka ukrotili in vzgojili [sm=smiley1.gif] Anchika - a veš, da so na našem koncu v roku 2,5 meseca rojeni 4 x dvojčki?? [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|