Streptokok agalactiae (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Aleksandrin -> Streptokok agalactiae (10.8.2005 15:54:44)

Ali je katera naredila ta test?
LP

alenkapk -> Streptokok agalactiae (10.8.2005 20:25:13)

ne

Anonimen -> Streptokok agalactiae (10.8.2005 20:27:59)

Ja, jaz.
V tujini ga delajo rutinsko - vsem nosečnicam. In bil je pozitiven, pa ne samo pri meni ampak pri marsikateri, ki je z mano obiskovala materinsko šolo.
Glede na to, da mi je doma odtekla voda in da sem potem rojevala še 13 ur, si sploh ne znam predstavljati, kaj bi bilo po rojstvu sina, če za okužbo ne bi vedela!

jazz -> Streptokok agalactiae (10.8.2005 21:53:38)

Kakšen test pa je sploh to? Zanima me, Selena, ker je tudi meni odtekla voda in sem rodila šele 18 ur po tistem, pa je mali dobival ene vražje antibiotike zaradi neke okužbe, ki še danes ne vem kakšna je bila. A misliš da bi potem s to preiskavo ugotovili da bo imel okužbo?

Aleksandrin -> Streptokok agalactiae (10.8.2005 22:17:01)

Mene je G ustrašil, da pri dojenčku povzroči vnetje možganske mrene :(, name pa ne deluje, otrok se okuži pri porajanju.
A ni to grozno?
LP

Anonimen -> Streptokok agalactiae (11.8.2005 7:58:49)

Ja, jazz, to je definitivno bila okužba s streptokokom, ne vem, če z agalactiae ali s katerim drugim. Če bi ti vzeli bris in naredili preiskavo, potem se tvoj otrok ne bi okužil. Ker če je mati pozitivna na test, potem ji takoj, ko odteče voda, v žilo 2x vbrizgajo antibiotik, mislim, da je presledek okoli 20 minut. S tem je zadeva rešena. Če po odteku vode mati ne rodi takoj, se otrok skoraj praviloma okuži s streptokokom. Težave so lahko različne, od najmanjših pa tudi do smrti novorojenčka. Zaradi zastrupitve celotnega telesa, t.i. sepse.
Predvsem, če je reakcija zdravnikov zakasnela.

Zato ti svetujem, da se daš testirat, čeprav samoplačniško.

Aleksandrin -> Streptokok agalactiae (11.8.2005 14:59:22)

Selena,
brskala sem še nekaj po netu in so me čist prepričali, 4.000 sit- samoplačniški test, se ne splača tvegati, hvala za post.
LP :sloncek:

Stran: [1]