ribica. -> RE: uši in bolniška? (2.2.2011 12:12:52)
|
če boš zadevo temeljito izpeljala, se jih boš takoj znebila. To pomeni, operi s šamponom kot so navodila, potem pa ročno poberi dol vse. To ti bo sicer vzelo nekaj časa, ker moraš biti zelo temeljita. Pramen za pramenom, nič na brzino, ker potem moraš samo ponavljati vajo, in nikoli ne veš ali je kaj ostalo ali ne. Jaz si vedno naredim uslugo( do sedaj smo uši gostili 2x) in res v detajle pregledam in poberem dol. Zavedati se je treba da ne gre za pobiranje samo tistih tavelikih očitnih gnid, ki se vidijo na 5 km. Pri rednem pregledovanju boš lahko že prej našla hudiča. Skratka, TEMELJITO PREGLEDATI, oprati posteljnino takoj, plus kapo, šal in oblačila ki jih je nazadnje nosil otrok. Jaz ostale zadeve, beri odeje, blazine, plišaste igrače, ki so v stanovanju in ki bi potencialno lahko imlele kakšnega zajedalca, zaprem v velike plastične vreče in jih pustim 3 tedne, da crkne kar ima crknit :). Otroku potem naslednji dan spet teleljito pregledam lase pa čez dva dni spet, odvisno če še najdem kak mrtev ostanek. In potem ne perem glave več sto let! Če bi se vsi tako ravnali, se ne bi imelo kaj prenašati. In če boš tako naredila, ne rabiš bolniške, pa otrok lahko gre drug dan v šolo. Ker če se boš tako temeljito lotila zadeve, nima kaj več živet na glavi. Problem je edino, ko ne veš, če so drugi tako temeljiti. Jaz zase že vem, da moj otrok jih ne posoja dalje, ker jih uničim takoj ko pridejo.
|
|
|
|