gogabojan
|
Pozdravljeni. Prosila bi, če bi mi kdo povedal, kako se napiše obnova. Moram povedati, da jaz osebno vem kaj je obnova, kako zgleda, kaj moraš napisati. Vendar mojemu sinu, to ni čisto razumljivo, jaz pa več ne vem, kako naj mu razložim. Ko govori obnovo, in ko jo potem mora napisati v zvezek, ta zvezek (veliki) potem za obnovo obsega vsaj štiri strani, kar pa se mi zdi občutno preveč. Očitno ne razume, kaj spada v uvod, jedro in zaključek. Je odlični učenec, le obnove ga matrajo. Tudi učiteljica nas je opozorila, da je to njegova najbolj šibka točka. In da mora vaditi obnovo. Seveda sva začela z lažjimi knjigicami, da mu bo bolj jasno, kaj je pomembno za uvod, jedro in zaključek. Pa čeprav je knjigica kratka, on obnovo napiše na treh ali štirih straneh (ne listov). ALI kdo ve, kako bi pomagala otroku. Obnove za njega pa ne delam, ker želim, da si s svojim trudom nauči obnove. On pove svojo obnovo, jaz mu povem svojo. Pravi, da sem super obnovo naredila, in zakaj on tako ne pove. Pa mi pove, da se boji, da ne bo izpustil kako pomembno stvar. Tako da, bi prosila za kakeršen koli komentar ali pomoč. lp
|