mayuri -> Preživnina in izplačilo partnerja (1.2.2011 16:42:43)
|
ker sem v novi in predvsem boleči situaciji, se obračam na tiste, ki imate s tem izkušnje: moj položaj je sledeči: sem tik pred razpadom 8 let trajajoče zveze (izvenzakonska skupnost) z dve leti starim otrokom, živimo pa v maminem stanovanju, ki ga je popolnoma adaptiral partner s kreditom, ki ga plačuje sam, sama sem bila po dogovoru z njim zadolžena za druge stroške, ki smo jih imeli...zanima pa me predvsem: -kako se deli premoženje v tem primeru...ali mu moram povrnit dejansko vse, kar je vložil v stanovanje, čeprav sem sama imela stroške z drugimi stvarmi... -komu se dodeli otrok (sam večjega zanimanja zanj pravzaprav nima, večino časa v teh dveh letih je bil odsoten in se ukvarjal z raznimi hobiji, vendar ko mu rečem da bom zaradi njegovega odnosa odšla iz te zveze, mi stalno grozi, da mi bo vzel otroka; se to lahko zgodi?) -kakšno preživnino lahko zahtevam od njega, glede na to, da je njegovo dejansko izplačilo čez 2000€/mesec (plača sama 1100 € in ogromno kilometrine) -kdo določi obiske pri očetu in kako pogosti sploh so (seveda mu jih ne nameravam preprečiti, ampak glede na njegovo nezanimanje za otroka je mali zelo navezan name in z očetom noče spat, jest, it ven...) vesela bom vaših odgovorov, čeprav bi raje videla, da se nikoli ne bi znašla v taki situaciji...
|
|
|
|