helenav -> 3,5 letnica ignorira sestrico (29.1.2011 20:56:19)
|
Pol leta bo, odkar je Klara dobila sestrico, pa vendar jo še vedno ignorira. Zanima me izkušnje staršev, ali je to samo obdobje ali bo vedno tako hladna do nje. Seveda se zavedam, da so otroci različni in da je pri treh letih težko razumeti kaj je to sestra. Pa vendar si nisem predstavljala, da bo starejša hči tako zeloooo hladna do sestrice. Dojenčica je zelo pridna in nam dopusti veliko ukvarjanja s starejšo. Starejša tudi ne nagaja, nasprotno, pomaga pri previjanju, če jo prosim da mi kaj prinese, to tudi stori, če je v sobi ko mlajša spi,lepo šepeta in ne kriči, če kjo kdo vpraša ali ji vzamejo sestrico ona vedno reče: ne , ne damo jo!!...Moti me samo to, da z njo ne vzpostavi očesnega stika, jo nikoli ne poboža, ne stisne, ne da ljubčka..čez dan večkrat sploh ne ve, kje se dojenček nahaja. Sedaj ko ima 6 mesecev mlajša neprestano gleda za njo in se ji smeji, vriska in jo na njen način kliče..starejša pa jo čisto ignorira. Kot da nismo 4-je ampak še vedno trije. Močno si želim, da bi pokazala vsaj malček več zanimanja za njo.... Poskusli smo od tega da jo sploh ne silimo v to, v počasno sodelovanje...pa nič ne pomaga kakšnja izkušnja ali pa nasvet so dobrodošli
|
|
|
|