|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vpis v šolo in problem pri izgovorjavi
29.1.2011 12:50:53   
resnavesna07
Naša ima problem pri izgovorjavi črk Č, Š  in Ž, pa tudi L in R malo bolj nerazločno izgovarja. Ali je po vašem mnenju in izkušnjah to problem v šoli? Ali naj bi zaradi tega odložili vpis v šolo? Rojena pa je v začetku decembra.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vpis v šolo in problem pri izgovorjavi
29.1.2011 12:55:55   
resnavesna07
Da še malo bolj pojasnim situacijo. Namesto Č reče vedno C, namesto Š reče S, namesto Ž reče Z. Problem pri njej je tudi ta, da ima zaradi tega, ker je prvi dve leti vstrajno sesala prst, malo narobe raščene zobke, razmik med sekalcema in ne vem, če bi jo tudi logoped lahko naučil pravilno govoriti. Drugih ovir za v šolo pa pri njej ni, ker ima dobro koncentracijo in se rada uči.

(odgovor članu resnavesna07)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2011 13:04:31   
tilči
Pri nas smo imeli isti problem z istimi črkami,zraven mu je še F delal probleme,ker je ravno takrat ostal zgoraj brez enk je je govoril h namesto F.Jaz ti svetujem obisk pri logopedu in redno izvajat vaje,verjemi se splača.Midva sva bila 3x na obisku in sedaj prav lepo izgovarja vse črke.je pa potrebno veliko vaje doma.

Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2011 14:21:04   
Rubin.
Kako to pa, da pri 5-ih, pri sistematskem pregledu ni dobila napotnice za logopeda? Jaz menim, da se čimmprej oglasita pri njem. Sicer ne vem od kod sta, ampak tukaj v Mb se najmanj 3 mesece čaka na 1. pregled, kje so šele potem obravnave....

Odgovora na tvoje vprašanje ne vem, ampak če nekje logično pomisliš, zna biti problem.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2011 15:05:17   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: resnavesna07

Naša ima problem pri izgovorjavi črk Č, Š  in Ž, pa tudi L in R malo bolj nerazločno izgovarja. Ali je po vašem mnenju in izkušnjah to problem v šoli? Ali naj bi zaradi tega odložili vpis v šolo? Rojena pa je v začetku decembra.

Če ti kot mama meniš, da otrok ni zrel za v šolo, napiši prošnjo za preložitev vpisa, pa v tem letu redno obiskujta logopeda, ter tudi ortodonta.
Če pa meniš, da sicer otrok ne bo imel nobenih težav, pa ga normalno vpišite.

Te reči vplivajo na opismenjevanje. Če otrok ne zmore izgovarjati določenih glasov, potem ne ve, kaj mora nekje napisat, ko se enkrat pisat začne - to je v 2. razredu. Težko tudi pravilno bere. Torej je skoraj da nujno, da do začetka 2. razreda te glasove osvoji.

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2011 15:16:19   
ajataja
Pri nas je v šoli logopedinja in tisti prvošolčki ki imajo probleme z izgovorjavami lahko kar v šoli hodijo k njej in ona pravi da jih 30 % pride v šolo ki imajo probleme s posameznimi črkami ampak na koncu šolskega leta se še v njeni 10 letni delovni dobi ni zgodilo da ne bi kdo znal izgovorit kake ćrke,torej se vsi v enem letu naučijo.Če nimaš kakših drugih pomislekov potem ga kar daj v šolo ampak brez logopeda pač najverjetneje ne bo šlo.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2011 15:27:09   
urška
če boste zamaknili vpis ali ne, čimprej k logopedu. tako kot je napisala gina. 

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2011 15:58:22   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

Pri nas je v šoli logopedinja in tisti prvošolčki ki imajo probleme z izgovorjavami lahko kar v šoli hodijo k njej in ona pravi da jih 30 % pride v šolo ki imajo probleme s posameznimi črkami ampak na koncu šolskega leta se še v njeni 10 letni delovni dobi ni zgodilo da ne bi kdo znal izgovorit kake ćrke,torej se vsi v enem letu naučijo.Če nimaš kakših drugih pomislekov potem ga kar daj v šolo ampak brez logopeda pač najverjetneje ne bo šlo.

Tudi jaz sem sigurna da je tako. Naša punca je že po 3 obiskih izgovarjala vse črke. Tako da v enem letu, se govor sigurno popravi. Ampak ni vse v izgovorjavi črk, so še druge zadeve zraven, zato ja, čimmprej k logopedu.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 29.1.2011 15:59:39 >

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2011 19:44:20   
*pepelka*
Kako to pa, da pri 5-ih, pri sistematskem pregledu ni dobila napotnice za logopeda?

Verjetno zato, ker tega pregleda v večini ne izvajajo več. Tudi mi ga nismo več imeli, pa imamo ravno tako težave z izgovorjavo šumnikov, sičnikov in črke r. Sama sem prosila za napotnico in smo se prijavili k logopedu.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2011 10:02:40   
tilči
IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Kako to pa, da pri 5-ih, pri sistematskem pregledu ni dobila napotnice za logopeda?

Verjetno zato, ker tega pregleda v večini ne izvajajo več. Tudi mi ga nismo več imeli, pa imamo ravno tako težave z izgovorjavo šumnikov, sičnikov in črke r. Sama sem prosila za napotnico in smo se prijavili k logopedu.

tudi pri nas se tega pregleda pri sistematskem ne izvaja več,tako da sem ga sama vpisala.Sva pa čakala 1 mesec na 1.pregled

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2011 21:33:08   
frutka_
Resnavesna, tudi jaz ti svetujem logopeda. Napotnico zanj dobiš pri pediatru, pokličeš in se naročiš. Pred vpisom v šolo še vas čaka sistematski pregled tako da morda zveš kaj več tam.

Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj je dobro imeti sestro?
V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.