taya 100 -> RE: pridobivanje kg (30.1.2011 13:24:17)
|
Ja. V prvi nosečnosti sem štartala z nizko težo 44 kg ( sem majhna in se med drugim aktivno ukvarjam s fizično dejavnostjo). Prve mesece sem se največ zredila, ker si je telo nabiralo in kopičilo maščobe. Pa sem pač jedla. Nesmiselno se mi je zdelo, da bi se držala nazaj, če pa sem čutila, da se s telesom nekaj dogaja in telo pač kliče po svojih potrebah. Potem se je umirilo. V drugi nosečnosti sem štartala z višjo težo in telo ni potrebovalo tolikšnih zalog, zato sem se bolj enakomerno redila, čeprav tudi največ v prvih mesecih, ko se telo navaja na hormonske spremembe. Nekaterim je zelo slabo na začetku in ne morejo jesti veliko, ker vse zbruhajo. Potem telo nadoknadi drugače. Moje mnenje je, da, če vsaka ženska prisluhne malo bolj svojemu telesu, bo že sama vedela, kaj jesti in koliko. Nič ni prav in nič ni narobe. Recimo meni je manjkalo folne kisline.To sem vedela, ker se mi je cele tri mesece luštala coca cola. Sem jo pila, vendar sem folno kislino raje iskala v hrani. Veliko je takšnih in podobnih stvari. Sem bila pač bolj pozorna. Zadnji mesec se mi recimo lušta hren. Potem pač prisluhnem, katere minerale in vitamine telo potrebuje in mu jim ponudim. Tako nimam nobenih težav in sem se v obeh nosečnostih počutila odlično. Če pa zdravje ponagaja ( prehladi.....) pa se tudi pocajtam s hrano in vitamini.Tako nimam dodatne potrebe po hrani. Tudi sladkarije jem. Seveda zmerno, drugače bi jih jedla cel dan,...tako pa vem, da telesu primankuje sladkor v krvi in potem sežem velikokrat po suhem sadju. Če pa se pač malo bolj zredimo, bomo pač se potem potrudile pa shujšale. Meni se zdi, da je res, da se z dojenjem topijo maščobe in hitreje krči maternica. Sicer pa smo vse različne. ene imamo veliko vode v sebi, ene manj, že to prinese nekaj kg, ene nosijo večjega in težjega otroka v sebi, ene lažjega in manjšega,....telo je tako kompleksna stvar, da ga je zelo težko primerrajti z ostalimi. Sploh pri nosečnosti. In prav je tako. Nič skrbeti za kg. Prepusti se. Uživaj, sploh če je to prva nosečnost. Pri drugi ne moreš tako na veliko uživati, ker rabi pozornost še prvi otrok. Jaz sem se ful razvajala. Veliiko sem hodila v naravo, plavat,......brala sem veliko. Tako sem dobila ogromno informacij, in so mi prav prišle. Vsega tega sedaj nimam časa početi.
|
|
|
|