pogosto + dodatno ime (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

resnavesna07 -> pogosto + dodatno ime (28.1.2011 18:04:47)

Ko berem teme o pogostosti imen, razmišljam, da je mogoče dobro, če imaš izbrano pogosto ime za otroka, da daš zraven še drugo ime. Tako ga tudi v šoli, če sta v razredu dva z istim imenom kličejo po obeh in se tako loči od soimenjaka. Kaj pravite na to? A ima katera kakšne izkušnje s tem v praksi?

kajalin* -> RE: pogosto + dodatno ime (29.1.2011 12:43:29)

Moja nečakinja ima tako, pogosto+ime,pa ti povem da se je morala navadit na oba imena,ker nam je blo rečeno da jo lahko kličemo kakor želimo in res je tako,eni tako,drugi tako...ne vem,sem za eno ime.

mišk -> RE: pogosto + dodatno ime (29.1.2011 14:33:40)

Jst bi dala samo eno ime in to tistega, ki ga imaš kao za zraven.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lananai -> RE: pogosto + dodatno ime (29.1.2011 18:25:58)

samo eno ime

Anonimen -> RE: pogosto + dodatno ime (29.1.2011 18:53:46)

Nimam izkušenj, pa ne komplicirajte toliko. Dajte otroku ime ali imena, ki so vam všeč, pa bo menda v redu.

mayci -> RE: pogosto + dodatno ime (30.1.2011 9:46:15)

Meni dve imeni nista všeč....

pizmek -> RE: pogosto + dodatno ime (30.1.2011 10:28:54)

Tudi če ima 2 imena ali več, sploh ni nujno da ga/jo bojo klicali sploh po imenu. Js nebi komplicirala in lepo dala samo eno ime, edino če ti je všeč da ima dva imena.

mateyka -> RE: pogosto + dodatno ime (30.1.2011 10:55:48)

jaz mam pogosto ime in mi je blo ful zoprno, ker so me v šoli skoz klicali po priimku (priimek+ka - npr. Longarca, Kovačevička, Žontarca.. itd.), tudi sošolci.

Anonimen -> RE: pogosto + dodatno ime (30.1.2011 10:58:39)

Če si Mateja (kot bi lahko izhajalo iz nicka) - v našem razredu so bile tri, plus dvojnih imen je bilo kar nekaj - in smo se vsi klicali po priimkih, ki pa so bili unique. Recimo Longar, Kovačevič, Žontar. Prfokse pa po imenih, recimo Slavka in Francka.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.1.2011 11:29:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mateyka -> RE: pogosto + dodatno ime (30.1.2011 14:30:18)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka
Če si Mateja (kot bi lahko izhajalo iz nicka) - v našem razredu so bile tri, plus dvojnih imen je bilo kar nekaj - in smo se vsi klicali po priimkih, ki pa so bili unique. Recimo Longar, Kovačevič, Žontar. Prfokse pa po imenih, recimo Slavka in Francka.

sej, kakor pravim - bloody annoying..

Greenie -> RE: pogosto + dodatno ime (31.1.2011 13:21:42)

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Jst bi dala samo eno ime in to tistega, ki ga imaš kao za zraven.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

enako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Zamima -> RE: pogosto + dodatno ime (4.2.2011 14:59:00)

še ena s pogostim imenom, ampak mene ni nikoli motilo, imam vsaj normalno ime. Pa tudi sicer nisem nikoli hotela izstopati ali komplicirati ali biti nekaj posebnega [sm=smiley29.gif]

Stran: [1]