21.teden (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lidija74 -> 21.teden (10.8.2005 10:09:34)

En lep sončen:)pozdrav iz Maribora!
Zanima me sledeče: sem v 21.tednu in ne vem,kolikokrat na dan moraš čutiti otročka:duda:.Včasih se mi zdi,da ga čutim kar dostikrat,včasih pa skoraj nič.Zato me malo skrbi,da ni kaj narobe.Kontrolo imam šele 25.08.
Hvala vam za odgovore!
Lp :nosecka: Lidija

Anonimen -> 21.teden (10.8.2005 10:13:17)

V 21. tednu še ne štej gibov. Je otroček še premajhen in ima veliko prostora, zato ga vedno ne čutiš, ko se giba.
Poleg tega pa še ni sposoben preživetja, če bi bilo kaj narobe. Ti bo že g. povedal, kdaj naj bi štela (se mi zdi, da po 24. tednu).

BlankaT -> 21.teden (10.8.2005 10:27:34)

Kot je že napisala Someone, ne se obremenjevati z gibi, ker ima otrok res veliko prostora in ne moreš vedno čutiti njegovih gibov. Sicer pa sem jaz v svoji prvi nosečnosti bila ravno zaradi gibov v bolnici v 36. tednu, ker je bil tako zelo miren, da sem komaj čes celi dan naštela 10 gibov, pa je sedaj zato toliko bolj živahen :bravo::sloncek:.

Je pač tako, da so nekateri dojenčki bol mirno od drugih.

Lp, Blanka :nosecka:

Teni_ -> 21.teden (10.8.2005 10:55:02)

Štet začneš komaj po 35. ali 36. tednu. Jaz sem morala začet štet točno mesec pred rokom, tako so mi naročili. No, pa sem štela samo 2 dni, ker sem šla potem rodit.:)- Brez skrbi. Tudi jaz včasih kak dan bolj manj čutim, naslednji dan pa nadoknadi vse za prejšnji. Lp,Mojca:nosecka:

kati1 -> 21.teden (10.8.2005 11:10:45)

ojla

jaz sem v 32t pa se še vedno dogaja, da ga kakšen dan komaj da čutim kakšen dan pa resnično imaš občutek, da želi nadoknaditi zamujeno. Pa tudi na UZ lahko vidiš - otrok se premika, amapak ti ga pa ne čutiš - sploh, če premika le rokice.
Opazuj se; jaz sem opazila, ko je bilo ful vroče, ali če sem jaz ful aktivna čez dan, tudi kadar mojga ni doma :zmeden: - ob takih priložnostih je ful bolj miren.

lp, K

Andy13 -> 21.teden (10.8.2005 11:10:52)

No, nikar se ne obremenjuj z nepotrebnim. Eni otroci so bolj, drugi manj aktivni, kar pa ne nakazuje na noben problem.
Uživaj v nosečnosti! :rozica:

Lp, Andy

soncicaT -> 21.teden (10.8.2005 11:41:52)

Kaki čudež je to9nebesa

Kofi -> 21.teden (10.8.2005 12:18:28)

Hej Lidija! Zgleda, da bova midve kr skup v bolnici ;) Jaz sem tudi iz MB in tudi v 21T.

Ko sem šla na NS mi je sestra rekla,da bo velika gužva decembra v porodnišnici - tko da verjetno nisva edini:sloncek::sloncek: V glavnem da nam bo lepo, kajne?

Kar se tiče gibov pa sem imela te dni isto vprašanje sama pri sebi. Skoraj nič ne čutim :duda:. Mogoče zvečer malček brca. Sam res čist potihem. Sem si mislila, da ima pač slab dan, ker mam jaz tud kr tak otožne dni.

Pozdravček,
Pegica

lidija74 -> 21.teden (10.8.2005 12:59:29)

Hay,Pegica! Kdaj imaš termin? Jaz ga imam 21.12.No,mogoče bo malce počakal-a,da bo Božiček:)-.
Lp,Lidija:nosecka:

Kofi -> 21.teden (10.8.2005 13:47:48)

Jaz mam tudi 21.12. - tako mi ga je nastavila G. Sicer pa po vseh izračunih pade na 24.12. :sloncek: Ko bi bli vsaj že 1. decembra. Sem tko neučakana. Kdo si je zmislil 9 mesecev :(( :zmeden: :zmeden:

Anonimen -> 21.teden (10.8.2005 15:16:00)

Pegica, jaz si še bolj želim, da bi bil že 1. december. Imam takrat PDP. :)
Tudi sama se vedno bolj nagibam k MB porodnišnici, še posebej, ko lahko končno kako pohvalo preberem tu na forumu. Upam, da bo takrat čas zbirat in me ne bo tukaj v LJ kaj prehitelo. Drugače pa bova pač 2 zavedna Štajerca imela malega Ljubljančana :)- :)- :)-

BlankaT -> 21.teden (10.8.2005 16:18:50)

Someone tudi jaz imam PDP 1.12. in bom tudi tokrat šla v MB roditi, jaz imam bolj kot ne same pohvale. Mogoče bova skupaj ležali ;):bravo:. Čeprav imam bolj občutek, da bom rodila okrog 6.12.

Lp, Blanka :nosecka:

Anonimen -> 21.teden (10.8.2005 18:05:14)

Jaz že komaj čakam. Mogoče pa se res srečava. Ampak nekaj pa mi ni jasno - od kod tebi občutek, kdaj boš rodila? Jaz si pa želim, da bi bilo kak dan prej, čeprav je tudi 1.12. lep datum. Ampak o kakem občutku ne duha ne sluha. Še tega občutka nimam, ali bo :modri: ali :roza:.

Anonimen -> 21.teden (10.8.2005 20:44:34)

Fajn, zdaj smo se pa decembrke tukaj nabrale... :)-:)-:bravo::bravo::bravo:
Jaz imam rok ravno na Božič in še niham, ali bi rodila v PO ali v LJ. Sem v 20. tednu nosečnosti in :duda: sicer že čutim, čisto konkretno, vsak dan, ampak seveda tudi jaz enkrat bolj, drugič manj. Zdi se mi, da sem enkrat celo čutila, kako se je cel-a obrnil-a. Mislim, da je bistveno, da svojega/svojo :duda: čutimo, pa je. Meni je bilo rečeno, da naj bi prve gibe začutila do morfologije. Pa sem jih in morfologijo imam jutri. Upam, da bom izvedela, kaj bo - :modri: ali :roza:.

Pa-pa!

Stran: [1]