vijolca -> doma izdelan pustni kostum - rožica (27.1.2011 9:50:04)
|
Za našo enoletnico bi rada za pusta sama naredila kostum. Vem, da sem hitra [sm=smiley1.gif], ampak enostavno ne vem, koliko časa mi bo to vzelo, časa pa itak ni na pretek. Kostum bo za v vrtec, torej sem si zamislila nekaj enostavnega in udobnega. Moja ideja je, da bi bila rožica, "cvet" bi imela oblečen okoli pasu, na nogah zelene žabice, zgoraj pa majčka/bodi z našitimi metuljčki/čebelicami/pikapolonicami ali pa kar z vsemi! [sm=smiley1.gif] Problem je v tem, da nimam nekih šivalnih možnosti in sposobnosti (znam prišiti gumb!). Sedaj me pa zanima: -Kako se lotiti krila? Pasek bi verjetno lahko zašila na roke iz kakega traku blaga, cvetne liste sem si zamislila izrezane iz filca. Se filc da šivat? Kak namig, kje bi ga kupila? Imate še kakšno idejo za tako krilo? Malo je problem tudi, ker ne poznam nobenih trgovin z materiali za ustvarjanje ali šivanje, sem pa precej blizu BTC-ja v LJ, tam bi se verjetno kaj našlo, ne? -Glede trgovin, kje bi torej našla raznorazne živalce za okrasit majčko? Se da mogoče dobiti tiste našitke, s katerimi so včasih prekrivali luknje? Bi ve kaj drugega raje uporabile? Kot vidite, sem čista začetnica (bi pa res rada naredila sama, vsi ti kupljeni kostumi so tako "naštancani", neosebni), zelo bom vesela, če me vsaj napotite v pravo smer!
|
|
|
|