dojenček in kozmetika (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

2ursae -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 9:51:29)

ok, osvojila sem že, da novorojenček ne potrebuje nič posebnega - trdo milo, fiziološko, alkohol, mandljevo olje... :bravo:

Pri kateri starosti pa :duda: potrebuje kaj več (šamponček, kremico...)? In kaj? Katero firmo priporočate?

Pa še nekaj - a je puder v prahu sploh kaj uporaben? Vem, da je bilo včasih to must-have, zdaj pa o tem ni nič več govora :zmeden:

pozdravček :muca:

lex -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 9:56:02)

Glih semzadnjič v Večeru (mislim:zmeden: ) brala, da puder ni priporočljiv, ker se naredijo grudice in otroka ribajo in še če si strese puder le ta lahko zaide v pljuča, kjer nastane vnetje. Ni priporočljiv.
Drugače pa jaz že od njegovega rojstva uporabljam Nivea kolekcijo - trdo milo tud šapon že od rojstva (oni ko je vse v enem), olje po kopanju in kremo za obraz. Pa imamo še vedno zelo lepo kožo - tudi nikoli ni imel mozoljčkov.

Jessy -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 10:05:38)

Tako, kot je rekla lex! Pudra se ne uporablja več.

Jaz imam novorojenčka doma in trenutno rabim sledeče stvari:
- negovalno olje (uporablja se za čiščenje ritke)-jaz imam kar od Nivee
- negovalna krema (za mazanje celotnega telesa)
- Bepanthen mazilo ali riboderm (za mazanje obraza in ritke, ker ti dve mazili dobro obnavljata kožo)
- hladilno mazilo (le, če je ritka vneta, drugače se ga ne uporablja)
- 70% alkohol (za negovanje popka)
- sterilne gazice, oz. zloženci (za popek)
- veliko količino vate (za umivanje telesa, ritke)
- paličice (za čiščenje popka in uhljev)
- 2 posodici (ena za vodo, druga za odpadke)

Ostale kozmetike zaenkrat ne rabim, ker se še nismo kopali. Imam pa kupljeno tekoče milo s šamponom v enem. Seveda imam tudi trdo milo, ampak ne vem, če ga bomo uporabljali. Bomo videli, kaj bo rekla patronažna.

Seven* -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 10:48:50)

Tudi pri manjsem dojencku velja pravilo: MANJ JE VEC. Cimmanj kemije na kozo. Trdo milo in kaksen samponcek. Nic pretiravat. Stvari od DM-a (kozmetika) so poceni in kvalitetne!

Jančika_ -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 13:22:03)

Ne sestra v materinski šoli ne patronažna nista nikoli omenili trdega mila in tako ga nisem nikoli kupila.

Šampona tudi nismo imeli, ker smo imeli kar tekoče milo za telo in lase od DM-a. Ga imamo še zdaj (v enem letu nam še ni uspelo porabiti pollitrske plastenke).

Od začetka mi je prav prišlo olje za mazanje pregibov, pa krema za ritko, to je pa tudi vse. Kot pravi Seven, manj je več. Aja, nekaj časa je imel suho kožo in smo uporabljali oljno kopel od DM-a. Njihove zadeve so res fajn, pa zelo poceni.

Seven* -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 14:17:40)

Pri nas so pa samo trdo milo propagirali.. Hehe. Babica in v materinski soli.. Pa saj itak vseeno. Glavno da je nezno dojenckovi kozi. Mislim da je trdo milo fajn, ker ga zunaj lahko celega namilis. Pac pomocis milo v vodo in ga nazajfas.. Drugace pa bistvene razlike ni..

Ja olje za mazanje pregibov se tud rabi. Najboljse kar cisto mandljevo..

miševi -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 14:20:42)

Pri Niki nismo nikoli uporabljali trdega mila. Tudi patronažna jo je umila, ko je prišla, z Nivejinim šamponom (2 v 1). Tudi sedaj nisem nabavila trdega mila.

k1 -> dojenček in kozmetika (10.8.2005 22:30:46)

jaz sem od tega nabavila ob rojstvu samo mandljevo olje, in šampon za kopanje - v porodnišnici dobiš tooooliko reklamnih zadev (mleko, šampon, za obraz itd..), da nekaterih niti še poskusila nisem... pa mb lekarne so dajale kremo za ritko za darilo - ne vem če še imajo to akcijo.

Stran: [1]