velikosti ploda (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

Lara78 -> velikosti ploda (10.8.2005 9:19:19)

Zdravo!

včeraj so mi na UZ potrdili dvojčka. Zanima me ali katera ve za kakšno tabelo velikosti plodov po tednih, če gre za primer dvojčkov??? Koliko velike plode ste imele pri 10 tednih???
Za vsako pomoč in namig bi bila vesela.

Lep pozdrav:duda::duda:

marta2 -> velikosti ploda (10.8.2005 9:32:06)

Moji dvojčici sta bili vse do 30. tedna povsem primerljivi z enojčki, pa tudi potem nista dosti odstopali. Za deset tednov ne vem, sta pa imeli pri merjenju nuhalne svetline v 13. tednu ena 7 cm in druga 7,1 cm. Nisem našla nobene posebne tabele za dvojčke, vedno sem gledala samo tiste za "enojčke".

Srečno:sloncek::sloncek::sloncek:

SISI25 -> velikosti ploda (10.8.2005 13:46:44)

Isto kot marta sem tudi jaz gledala in primerjala kar s tistimi za enojčke. Ni bilo nikoli neke razlike. Ko sem včasih primerjala z nosečki z enim sta bila moja še celo večja.
Pa tudi če ju gledam sedaj pri 8 messecih mislim, da ni nobene razlike, pa čeprav sta rojena 14 dni prej.

Lara78 -> velikosti ploda (13.8.2005 18:36:13)

Ja hvala za odgovor, zdravnik mi je sicer rekel, da je vse ok.. samo ko sem sama malo gledala po knjigah in netu se mi je zdelo da sta moji dve pikici malo majhni... Samo sedaj ne bom delala panike.
Prvi večji pregled pri svojemu ginekologu imam konec meseca, pa mi bo on povedaql kaj je na stvari... samo držim pesti, da bo vse ok!!!

Hval še enkrat :)

SISI25 -> velikosti ploda (14.8.2005 17:05:40)

Saj bo vse vredu, ne smeš takoj na najslabše pomisliti. MEni je tudi na enem pregledu rekel, da imata bolj majhne glavice, malo pod mejo, ampak je o.k. Pa sem se sekirala. Ko pa sem šla naslednjič je rekel, da je vse vredu. In tudi ko sta se rodila sta iemela normalno velike.

beyba3 -> velikosti ploda (15.8.2005 7:24:36)

Moja hči je tudi nosila enojajčna dvojčka.Na pregledih je bilo vse OK.Tudi teža je bila minimalna,na zadnjem pregledu v 29t ,1490g in 1540g.V 31je zjutraj opazila rahlo krvavenje,takoj odšla v bolnišnico ,ob 10 uri rodila hčerki ,ki sta tehtali,ta mala ,ki je sprožla porod 780g in 1740g.Na ultrazvoku pa je bila celo nosečnost vse v najlrpšem redu.Tudi pregled je imela na 1 mesec,ni bilo potrebno bolj pogosto ,čeprav ,e ginekologijo vprašala,če bo morala sedaj hoditi bolj pogosto.Rekla je da NE,da ne vidi nobene potrebe.
Deklici sta zdravi,malo sta imeli probleme z dihanjem,velika je sedaj s 2340g prišla domov,na ta malo pa moramo še malo počakati,da bo dobila še na teži.Sedaj ima 1350g,manka ji še 250g.Danes praznije tudi svoj god,tako da jo bomo šli v LJ obiskati,ta veliko pa bomo pustili doma pri babici.

Stran: [1]