Zaptrje po Novalacu (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ninchi9 -> Zaptrje po Novalacu (25.1.2011 20:31:05)

Moj sin je star 14 dni. Ker se ne dojiva, smo na Novalacu 1. Je pa problem, ker mislim da je zaprt - sicer se pokaka 1x na dan, a je kakec zelo trd. Mali se zvija in joka, ko prda, včasih tako zelo, da zraven bruha oz. poliva, zaradi tega tudi slabo in nemirno spi.

Kaj mi svetujete - ali naj zamenjam mleko (in katero) ali obstaja še kakšna druga domača žavba??




emma83 -> RE: Zaptrje po Novalacu (25.1.2011 21:40:11)

Moj mali je tudi bil blazno zaprt po Aptamilu in ravno tako kot tvoj se je ful matral pri odvajanju. Najprej sem mu dajala sladke kamilice, da ga je pognalo, pol se mi je pa že neumno zdelo, da se otrok muči in sem zamenjala mleko. Zdaj smo na Hipp 1, mali lepo kaka vsak dan, blato je mehko, nič se ne muči zraven. Včasih še porajtam ne, da se je pokakal, ker se samo malo napne in je že konec.




Luns -> RE: Zaptrje po Novalacu (26.1.2011 8:45:50)

Mleka je na tržišču ogromno in sama boš morala odkriti katero tvojemu otroku odgovarja. Ne sprejmejo vsi vseh enako, naš je imel super prebavo po Bebiviti, mullerjeva znamka.




kenya -> RE: Zaptrje po Novalacu (28.1.2011 23:53:09)


IZVIRNO SPOROČILO: Luns

Mleka je na tržišču ogromno in sama boš morala odkriti katero tvojemu otroku odgovarja. Ne sprejmejo vsi vseh enako, naš je imel super prebavo po Bebiviti, mullerjeva znamka.


Ja, boš morala sam ugotovit kaj mu odgovarja. Jaz sem pri prvih dveh imela tudi Novalac in sem imela ves čas težave z zaprtjem. Probali smo še druge znamke, razen Aptamila in ni bilo kaj boljše. Zdaj pri 3. punci pa Novalaca sploh nisem probala ravno zaradi zaprtosti,ampak dala takoj Aptamil in ima super prebavo, še preveč [sm=smiley36.gif], ampak bolje to kot zaprtost. Srednja hči je stara 2,5leti in ima še sedaj velike težave s tem, sicer ne vem s čim je to povezano, samo ni pa luštno.




amii -> RE: Zaptrje po Novalacu (29.1.2011 15:42:01)

Mi imamo pa po novalacu super prebavo, samo je pa res, da mu ga dam le kot dopolnilo, drugače je dojen.
Aptamil in Babylove sta mi smrdela in tudi ni kazal nekega navdušenja nad njima, novalac pa obožuje.

Si pomislila da ima morda kolike? Pri 14 dnevih se namreč začnejo. Če je temu tako, ti po vsej verjetnosti nobeno AM ne bo pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: [1]