Januarčice!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Nyah* -> Januarčice!!!! (10.8.2005 8:39:13)

A ste zaspale punce moje? že nekaj časa nič glasu od vas:(

Kaj dogaja? Pri meni razen glavobolov prav nič, sem kar ok, veliko se sprehajam, jem pa tudi:ups:, tako da sem si nabasala še eno kilo:((:((, ampak hujšat pa zdej res ne mislim, bom pač malo bolj pazila, kaj in koliko jem!

Imam dvoje novih nosečniških hlač:bravo::bravo::bravo::bravo:, ful so fajn, ene športne lahko začnem že nosit, če malo bolj zategnem gumo okoli pasu, ene pa so malo širše, bodo za pozneje! Moram pa še malo v šoping, saj se kmalu začne novo šolsko leto, pa roditeljski sestanki, govorilne,..., bom rabla ful cunj!

Tolk sem si fletna v teh cunjah, končno izgledam kot prava :nosecka: jupii!

Javite se kaj,

Nyah.

AlenkaIST -> Januarčice!!!! (10.8.2005 9:13:57)

Dobro jutro vsem! Tudi jaz sem se že spraševala kod hodite. ;)

Glavoboli tudi mene mučijo:(, pa jih skušam kar nekako preslišat. Včeraj sem imela ene nosečniške hlače na sebi, pa se mi je zdelo tako hecno. Je še preveč prostora povsod. Da ne omenjam koliko je bil zgornji del z elastiko nabran.
Se pa moram pohvalit s kilami.... +/- 0kg :bravo:

In kakšne težave in težavice pestijo ostale?!

:nosecka:18t1d

nejca1 -> Januarčice!!!! (10.8.2005 9:24:36)

Mene osebno - prehladi!!! Zelo sem občutljiva na vsako temperaturno spremembo, pa kjub temu da jem veliko sadja inm zelenjave, ne morem mimo tega. Kako naj si še pomagam? Kaj bo šele potem, ko bo res mrzlo?

Ja, Nyah očitno sva v istih vodah, samo da bom jaz doma, ker mi moj ravnatelj ni podaljšal pogodbe ... Žalostno!!!

Na kile pa bo treba tudi bolj pazit, prej sem jih imela 54-55, zdaj pa že kar 58. Saj se ne obremenjujem, ampak preveč jih pa ničemer ne koristi.

Trebuški nam rastejo, koliko so naše pikice zdaj velike - okoli 20 cm, če se revije ne motijo.

Uživajte!

Lumpi -> Januarčice!!!! (10.8.2005 9:28:34)

Olja!

Mene tud mučijo glavoboli. Zjutraj in del dopoldneva še gre, okoli 11 ure, pa se že začne. Imam pa srečo, da ko grem iz službe, me kmalu neha bolet. Pomoje bi mogla delat 4 ure, 4 ure pa biti v staležu.

Jaz pa nimam še nobenih nosečniških hlač, imam pa dvoje take, ki se širijo skupaj z mano.

Sem pa v tednu dni, ko sem prišla iz morja, izgubila 2kg.

Nyah* -> Januarčice!!!! (10.8.2005 9:30:00)

:(:((:grrr: Nejca, pa ravnatelj ve, da si :nosecka:?

Naš namreč nikoli ne bi odpustil nosečke, že tako težko kero na zavod pošlje!

Nič se ne sekiraj, boš pa dobivala nadomestilo, samo da si zdrava in da je z :duda: vse ok!

A kile, hmm, ne bi o tem, jaz sem že od prej bolj okrogla, zato se mi pač zdaj še hitreje prijemlje!

:bravo::bravo::bravo::bravo: za 0+/-!!!

pikica* -> Januarčice!!!! (10.8.2005 10:05:52)

Evo še mene:) S kilami še ni nekih težav. No, zadnjič sem na pregledu sicer poslušala pridigo, ker sem izgubila eno kilo, ampak je najbrž krivo vreme. Vročina...in potem jem bolj sadje in zelenjavo. Glavno je, da trebuh raste:) Me pa zdaj :love: še dodatno "futra":) Nosečniške hlače imam ene. Malo so mi še široke (čeprav sem kupila številko S - ne vem kaj potem kupujejo nosečke, ki so bolj majhne:ups: ....jaz imam 173 cm), ampak se bom počasi najbrž prilagodila;)

Mmmmmmmmm..zdaj bi se mi pa ena solata prilegla. Bo treba it jest:)

Uživajte:)

simonas -> Januarčice!!!! (10.8.2005 10:27:38)

Pozdravček še od mene!

Jaz sem bila zdaj na terenu, zato se nisem nič javila. Zdaj pa upam, da bo mir in bom lahko v pisarni, saj se mi ne paše preveč vozit okoli (pa ne zaradi sebe, ampak zaradi drugih, ki so tudi na cesti).

Jaz sem pridobila 3 kg, pa sem zdaj konec 16. tedna. Nič ne pretiravam s hrano in jem večinoma solate in sadje a kile gredo gor. Pa se ne bom zdaj sekirala. Kako je sploh možno, da se nič ne zrediš do 18. tedna? Bom videla kaj bo meni G rekla naslednji teden.

Pikica 173 cm pa res ni malo. Pol si edino suhcena da spraviš S na sebe.

Simona

LE&TA -> Januarčice!!!! (10.8.2005 10:28:21)

Nejca, tud jst sem iz teh vod, pa sem se ful bala povedat oz. nisem vedla kako, ravno zarad tega, da mi ne bi R podaljšala pogodbe. Na srečo je ful Ok in me nikakor ne bi mogla dat proč.SEm pa na tej šoli 2 leti. Zakaj je pa s tabo tko naredu? A ni take potrebe al kaj? A maš kako možnost da se kje drugje zaposliš do porodniške, da bi mela pol dobro porodniško plačo?

No, sva šla z :love: včeri mal vozičke gledat, zdej že lahko mal firbcam. Se kar najde kak primeren, bom pa še mal pogledala preden kupim, pa še problem je k ne vem če mi bo šou u moj avtek, ker bi rada tacga z velikimi kolesi! Zase obleke pa še nisem nič gledala ker je še prezgodej, so mi še moje prav ( prej so mi ble široke, zdej pa še bo morda do septembra, pol pa NANNN se ti priključim k tistemu kar si rekla za službo! Bo treba u nabavo!!

Počutje OK, apetit se mi je povečal, morm pazit!

Upam da se vam je dalo brat!
Uživajte:nosecka:!

pikica* -> Januarčice!!!! (10.8.2005 10:43:30)

Ma ne vem, če sem tako zelo suhcena. Mogoče ima LaVie tako velike številke:) No, nikoli nisem imela ravno težav s kilogrami, ampak nek ekstrem pa tudi nisem. Zdravo povprečje. Ampak mi res ni jasno kaj potem spravijo (spravite) nase tiste, ki so (ste) sicer bolj drobčkene?

Nannn -> Januarčice!!!! (10.8.2005 10:48:26)

Jutroooo :zaspan:

Kok je fajn bit na dopustu pa tkole spati do 10 :bravo: Oh vidim da debata tece o kilah :ups: jest sem se tehtala vceraj zvecer in jih imam +3.5 kg :ups: in sem se odlocila da se ne bom zivcirala glede tega...Me pa daje panika kaj bom oblekla na jesen ker nimam cisto nic nosecniskih oblek...zdej se sicer svercam z hlacami na vrvico in nekako gre in me nic ne tisci...Kje ste kupile nosecniske cunjice?Sem pa gledala ze vozicke in imam ze zbranega ampak najprej morava z mojim stresna okna menjat in potem akcijaaaaa :bravo::kuza: za mojim vozickom...bo treba se mal pogledat v Avstriji ce je kaj ceneje...sva kupila z mojim :love: ze en kompletek iz plisa z jopico in kapico in sedaj vsak dan gledam in se ne morem odlepit od njega 9nebesa9nebesa

LE&TA pa kje ti hodis da se skoraj nic ne javis?

Midve z AlenkoIST greva pa danes na cvek in :kava: :bravo:

Lep dan Nannn :nosecka:

tinkamiška -> Januarčice!!!! (10.8.2005 11:55:45)

No, pozdravljene:rozica:

Jst tu in tam pokukam tudi k decemberčicam, ker imam rok 31.decembra, pa še ne vem kam me bo zaneslo;)

Komaj čakam na jutri, ker imam morfologijo in upam, upam, da bo vse vredu in da bo naš mali:duda: pokazal kaj ima med nogicami:)- Z mojim:love: komaj čakava in se veseliva.

Moj trebuh raste, sem si pa prejšnji teden kupila prve nosečniške hlače in moram povedat, da so res udobne in frajerseke. Nič me ne tišči, normalno se lahko usedem, res sem zadovoljna.

Voziček že imam doma in ga kr naprej gledam, pa tako fino diši, kako bo šele dišal, ko bo notri:duda::bravo::bravo:

Drage januarčice lepo se imejte in pejte se kej na sončka pogret;)

Tinka

Nyah* -> Januarčice!!!! (10.8.2005 14:29:00)

Ojla :rozica::rozica::rozica::rozica:!

Drzim :miska::miska::miska:, da jutri izves, kaj nosis, :roza:ali :modri:. Drugace pa tudi, da bo na morfologiji vse ok!

Tudi jaz sem z nos. hlačami ful zadovoljna, tako so fajne, nic ne tišijo, pa tako lepo se vidi trebušček:bravo::bravo:, jaz ga pa se bolj naprej porinem, da se še bolj vidi:)-:)-:)-:ups:.
Pa mi pravijo, da ga bom še sita, pa kaj potem ane, glavno da sem srečka:nosecka: in da bo z :duda: vse ok!

A vozek tudi že imaš? Ti si mi faca:bravo::)-!

Lep dan vsem, grem jest mmmmmmmmmm!

nejca1 -> Januarčice!!!! (10.8.2005 15:41:20)

... sita, da komaj sedim. Tako rada imam stročji fižol, pa korenček pa krompir v kosih, pol pa malo drobtin ... Samo moj:love: je nekako kislo gledal za mizo, ne mara fižola.

Nosečniških hlač še nimam, sem pa si v Avstriji kupila nekaj hlač na strikce, pa ker bom ves čas doma, ne bom veliko kupovala, mislim si vzet še ene nosečniške kavbojke .... Ja, tudi jaz sem bila na šoli že dve leti, res je, da se vozim 5o km v eno stran in da sem inela nekaj težav na začetku pa splav, ampak nikoli prej v bolniški. A mojega ravnatelja to ne gane, moti ga, da nisem iz tistega mesta. Zdaj pa bom na zavodu 3 mesece pol pa si moram nekaj najdet za tistih 18 dni: ali se zaposlit ali pa 42 dni prej iti v porodniško. Čeprav je škoda časa,
ker ga pol bolj rabiš z dojenčkom.

No, samo da bo z otročkom vse ok.
Uživajte!!

Lumpi -> Januarčice!!!! (10.8.2005 16:54:43)

nejca1............

Ali si mogoče na bolniški?
Ker bi potem imela pravico po prekinitvi delovnega razmerja biti še 30 koledarskih dni v breme zzzs, potem šele na zavod za zaposlovanje. Sploh pa če si na zavodu za zaposlovanje se ti pravica, če si na bolniški, zadrži za toliko časa, dokler si v staležu.

LE&TA -> Januarčice!!!! (10.8.2005 19:50:15)

Nannn, še sem z vami, res da se bolj redko javim, še vedno sem brez računalnika!:((
Kakšen voziček si nabavla, in tinkamiška tudi? Pa kje? Pa cena?

tinkamiška -> Januarčice!!!! (10.8.2005 19:57:14)

Ojla, LE&TA:rozica:

Nannn ga mislim, da še ni, ker mata zdej ene druge izdatke z:love:, ga pa ima že nagledanega:) (Nannn sej nisi huda, ker sem kr v tvojem imenu odgovorila:ups: )

Jst sem ga pa kupila v Arielu, ker je blo eno znižanje za 112.000 sit, ker sem še jajčko kupila in ta pa ni bila v akciji:( Drugače je pa voziček+zimska vreča stal 75.000 sit. Ja, še zemri veliko, pa kaj ko so vozički dragi ko:hudicek:!

Jst bom tudi verjetno nekaj časa brez interneta, ker se kmalu selim in bom preklopla iz ADSL na KABEL.

Me boste pa kaj obveščale a, ne?

LP,
Tinka

Nannn -> Januarčice!!!! (10.8.2005 22:35:11)

Helou :nosecka:

LE&TA sem mislila da si ze zrihtala svoj pc pa vidim da gre bolj pocasi...upam da cimprej popravis :rozica: vozicek se nisem kupila ampak ze kooooomaj cakam :sloncek: sedaj imava z mojim :love: stresna okna za menjat pa je en okn od Weluxa 100 jurjev :((

tinkamiska sploh ni panike imam saj nekoga ki v mojem imenu napise :bravo::rozica: srecno jutri na pregledu in javi kako je bilo...upam da nas ne zapustis za dolgo...a gres v vecje stanovanje?

Jest in AlenkaIST sva sle pa danes na eno :kava: in se spet nacvekale :bravo::rozica: drugace sem v redu edino danes me na momente mal trebuh boli v spodnjem delu.Danes dobila izvide od THT testa in naj bi bilo vse v redu in nisem v rizicni skupini :bravo::bravo:

Lepo spite Nannn :muca:

Tida -> Januarčice!!!! (11.8.2005 8:36:05)

Pozdravljene januarčice.

Sem vam hotela zastaviti vprašanje o otrdevanju trebuha pa sem odgovor že dobila.

Danes sem se zbudila ponoči in moj trebuh je bil kot bi pojedla nogometno žogo. Čisto trd. A se vam tudi to dogaja?

Sem mislila da je to normalno ampak izgleda da ni. Sem pa noseča nekaj čez 16 tednov.
Bi poklicala ginekologinjo ampak je že dva tedna na dopustu.

Pa še nekaj me zanima. A so rumeno rjavi izcedki normalni al ne? Moj izcedek je bil vedno bolj rumenkaste barve in mi je G rekla da zgleda da je to pri meni normalno. Sedaj sem pa sem parkrat opazila da je izcedek močno rjave barve.

In to ravno sedaj ko so vsi na dopustu (Pušenjak in moja G). A ima katera izkušnje s tem?

Hvala za pomoč in LP.

Stran: [1]