mrzle rokice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bobek05 -> mrzle rokice (10.8.2005 8:23:49)

Zopet jaz..

Anej je star 7 tednov. In ne glede na to kaj delam vedno ima mrzle rokice..po cele dneve.. Rokavičk ne prenaša, tudi če ga pokrijem do vratu tako da ima rokice na toplem, znori in joče ko nor, ker vedno rad krili z rokami.. :zmeden: Pa sva sprobala že to, da mu jih pokrijeva ko že spi, in se zbudi pa spet jok.. :zmeden: Če ima nogice mrzle, mu obujem copatke, za rokice pa ne vem kaj naj.. Včasih mu jih s svojo sapo segrevam, a niso dolgo tople.. Drugače se mi ne zdi, da bi ga zeblo.. :zmeden:

Ima katera kakšen nasvet????

LP

Bobek

Marogica -> mrzle rokice (10.8.2005 8:28:56)

Vsi dojenči spijo tako, da imajo rokice zunaj. Tudi jaz sem jih najprej pokrivala, pa ni nič zaleglo. Tako sem ga pač bolj pokrila po telesu, pa kurili smo kakšno stopinjo, dve topleje, kot ostale zime.
Pokazatelj, da otroka zebe so nogice. Če so te hladne, ga zebe.
Tako, da mislim, da tudi tvojega ne zebe.

Žirafca Helena1 -> mrzle rokice (10.8.2005 8:39:14)

Pokazatelj da otroka zebe je tilnik. Če je hladen, ga zebe, če pa ne pa ni blema. Moj :duda: ima skoz mrzle rokice in nogice, pa ni bil še prehlajen. Ima pač tak krvni pretok.
:miska:

Naja31 -> mrzle rokice (10.8.2005 8:43:20)

Žirafca ima prav. Pokazatelj je tilnik. Rokicein in nogice niso pkazatelj, saj se preko njih otrok hladi in so ponavadi mrzle. Tudi pokrivati jih ne smemo tako da bi jim roke pokrili.

Marogica -> mrzle rokice (10.8.2005 9:21:33)

Tilnik je pokazatelj, kadar je otroku vroče. Kako pa veš po tilniku, da mu je hladno. Če je "normalno" topel/hladen, pa res nisem vedela, ali mu je hladno. Vedela pa sem, kadar mu je vroče (potni, skoraj moker tilnik)

Anonimen -> mrzle rokice (10.8.2005 9:34:17)

Nik je tudi v rokice ponavadi mrzel, sploh na kakem sprehodu,po telesu pa fajn topel tako da ni problema!:)

Anonimen -> mrzle rokice (10.8.2005 9:56:30)

Vsi mali otroci imajo mrzle rokice in nogice.
Kot so že druge omenile,pokontroliraš ga za vratom,če je topel,ga ne zebe.

Stran: [1]