Sacherca -> RE: Mariborčanke 18. del (13.2.2011 21:43:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: majakla IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca Po temle sem pekla prvic in tudi vedno za tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 14 dag margarine,8 jajc,14 dag sladk.,14 dag moke,14 dag čokolade,pol zavitka pecilnega,20 dag marelične marmelade Margarino penasto umešaš,dodaš polovico sladkorja in rumenjake in še mešaš.Ko dovolj naraste dodaš stopljeno čokolado,nato trd sneg iz beljakov v katerega si prej vtepla ostalo polovico sladkorja,ter moko s pecilnim.Narahlo premešaš in daš peč 20 min na 150° in nato še 25 min pri 200°. Dobro ohlajeno testo prerežeš in premažeš z marelično marmelado po prerezu, ob straneh in po vrhu.Preliješ s čokoladno glazuro. Jaz marmelado ponavadi segrejem nad ognjem in dodam kako žlico ruma icon_wink . Dam margarino ali maslo -kaj pac mam...Biskvit navlazim s sladakano vodo, glazuro pa naredim ponavadi na oko...cokolada+sladka smetana in s tem prelijem Če se ti da na hitro - kak to misliš: - Margarino penasto umešaš ? - trd sneg iz beljakov ? Pa ne se smejat! Sami ti tudi ne. Ker imam res rada in bom morda nekoč si to naredila in sama pojedla vse do zadnje pikice. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image] Margarino al pa maslo imas nekaj casa na sobni T,fajn je ,da das cimprej ven iz hladilnika.....Pa en cajt miksas,da rata penasto. Trd sneg - miksas tak dolgo,da ni dileme a je trd al ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mogoc bo Sami lepse povedala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|