Gripa (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Gripa (24.1.2011 16:34:08)

Danes sem bila z tamalim dvema pri P ,ker sta imeli vročino in kašljata pa smo se šle pokazati vzeli so jima kri ampak zaenkrat ni nič hujšega imata tipično gripo.Zanima me koliko dni ponavadi traja gripa in z čim zbijate vročino mlajša je stara 2leti.

Anonimen -> RE: Gripa (24.1.2011 18:00:12)

A res nobena še nima izkušnje z gripo?[sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2011 19:05:43)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: Gripa (24.1.2011 19:10:37)

Nam ni nič rekla katero ampak je tamala stara 2leti danes tudi čist adijo samo spi,nič noče jesti razen prestic malo čaja popije potem pa spet spi.Ima pa vročino 39 po Daleronu ji ni kaj dosti padla na 38,5 sedaj pa ne vem ali ji bi pozneje,če ji nazaj zraste raje dam Voltaren svečko?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2011 19:27:53)

Anonimen -> RE: Gripa (24.1.2011 19:32:04)

Jaz sem ji dala Daleron sirup okoli 17ure eno žličko 5ml pa ji je vročina iz 39 padla na 38,5 tako,da ne vem kaj naj ji dam pozneje še Daleron ali Voltaren?

Lejči -> RE: Gripa (24.1.2011 20:45:14)

Jaz bi dala Calpol oz. Daleron, če bi bilo pa vmes potrebno, bi pa zbijala vročino s pomočjo kisovih obkladkov. Voltaren bi imela le za skrajno silo.

kajajaka -> RE: Gripa (24.1.2011 21:34:46)

Prejšnji teden, ko je naša 2,5 letnica imela vročino nad 39 so mi pri P svetovali dvojno dozo paracetamola (dve svečki ali dve žlički daleron sirupa ali 2 daleronovi "cedevitki"), ker je enojna doza že za dojenčke... (Kljub temu, da ima naša le 10 kg...) In vročina je padla in celo noč smo imeli mir.

Paracetamol je v obliki Paracetamolum svečk, Dalerona, Calpola, Lekadola... to je vse enaka sestavina, le proizvajalci so drugi, tako, da pazi, da ne daš dvoje in preveč... Med odmerkoma zdravila naj bi bilo vsaj 4 ure. še bolje 6 ur.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.1.2011 21:47:39)

Anonimen -> RE: Gripa (25.1.2011 11:57:30)

Tastarjo je danes začelo boleti uho je to povezano z gripo?Klicala sem P in danes ne dela več rekla mi je da naj pridem jutri popoldne naj počakam do jutri ali jo raje peljem danes k dežurnemu?

posh -> RE: Gripa (25.1.2011 13:11:52)

IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Tastarjo je danes začelo boleti uho je to povezano z gripo?Klicala sem P in danes ne dela več rekla mi je da naj pridem jutri popoldne naj počakam do jutri ali jo raje peljem danes k dežurnemu?

JAz bi šla k dežurnemu. Pri nas je dežurni pomagal, izbrani P pa zašuštral[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anonimen -> RE: Gripa (25.1.2011 13:38:15)

Ja jo je mož peljal k dežurnemu.Mala pa spet začela kuhati 39,5 dopoldan je bilo vredu imela je vročine 37,4 sedaj pa spet.Od kašlja je tudi malo bruhala,koliko dni pa lahko traja vročina? in ali je normalno,da ji nič ne paše jesti?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.1.2011 19:06:56)

Anonimen -> RE: Gripa (25.1.2011 19:29:28)

Nosa nima zamašenega samo malo ji teče ven.Ja tastarja je dobila antibiotik za uho,tamala pa je kuhala celo popoldne tudi po dveh žličkah Dalerona ji vročina ni kaj dosti padla iz 39,4 na 38,4 ampak čez kakšno uro ji je spet zrasla na 39 in potem spet 39,4 klicala sem v bolnišnica na pediatrijo in mi je rekla,da ji naj dam Voltaren no po njem ji je padla na 37 tako, da je vsaj malo pojedla bomo videli kako bo ponoči in jutri,če bo imela še tako visoko vročino bom poklica P skrbi me,da se nebi dobila kakšno pljučnico[sm=smiley19.gif]

naja78 -> RE: Gripa (25.1.2011 20:55:37)

ojla.ah dej no,nič ne bo pljučnice od vročine ne.ne pretiravaj,kaj še niste imeli viroze  z nekaj dnevno vročino?? mi smo kurili 8 dni okoli 39 pa je bil star takrat 6 mesecev.
znižuj temperaturo,če nič ne je ni hudga,bo nadoknadla,naj pije,pucaj nos,če je gripa se bo pojavil še kašelj.

Anonimen -> RE: Gripa (25.1.2011 21:06:11)

Saj tudi kašlja pa samo spala bi.

rozilu -> RE: Gripa (25.1.2011 21:42:14)

Mi imamo tudi gripo baje (no, moja pupika - 15m), danes je sicer že precej boljše glede vročine. Dva dni jo je kuhalo na ful, tudi do 40, zbijala sem samo s paracetamolom, malo sem kombinirala s svečko (ki pomaga takoj) in calpolom. Pa je kar pomagalo, razen eno noč, ko je imela skozi med 38 in 39.... samo itak malo mora imet vročine, da uniči viruse. Pa takrat je tako kot praviš ti, žabica, samo spala oz. se cartala, stokala, nič jedla... Moram rečt, da je bilo to meni lažje prenašat, ker je bla čisto mirna itd., danes pa je že malo pojedla in je dobila energijo in bi malo divjala, pa se še slabo počuti... pol pa sitnari itd. Jaz ji dam še kolostrum, mogoče ji je pa to pomagalo.

Hitro se pozdravite!

Luns -> RE: Gripa (26.1.2011 8:04:46)

Pri gripi je normalno da je ne teden zelo visoka vročina.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2011 8:59:20)

Anonimen -> RE: Gripa (26.1.2011 13:36:11)

Ponoči je bilo dobro,no zjutraj je pa spet vročina zrasla na 39,4 sem ji dala Daleron potem pa je od kašlja bruhala in izbruhala ves sirup vročina pa narasla na 39,6 tako,da sem ji dala Voltaren,ko je prijev je malo pojedla no sedaj je pa že spet zmatrana in bo spala.Klicala sem P pa mi je rekla,da naj danes še počakam in če bo jutri še imela visoko vročino in kašljala naj pokličem.
Najbolj me skrbi tale kašelj in pa zraven še vročina ki ji po Daleronu noče past.
Je to normalno pri gripi ali se je kaj drugega skuhalo[sm=smiley19.gif][sm=zmeden.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2011 13:45:06)

Anonimen -> RE: Gripa (26.1.2011 13:50:43)

Bom videla kako bo do jutri,če ne jo bom jutri res raje peljala k P in jo naj še enkrat pregleda.

Elica -> RE: Gripa (26.1.2011 14:44:48)

Če jutri ne bo bolje jo pelji nazaj k pediatru, pa bodi pozorna na dihanje. Je fajn, da ji zmerijo kisik in da ji posluša pljuča, ker so te viroze ful zahrbtne in se lahko hitro v kaj obrnejo.
Lahko pa, da bo jutri že bolje in če ji vročina ne bo več tako rastla in bo zmerna, potem pa je to itak že znak da gre na bolje  in ste za vikend že na konju.
Lep pozdrav in upam, da boste hitro spet zdravi.

Anonimen -> RE: Gripa (26.1.2011 18:40:53)

Evo bile sva pri najini P in ima vneto uho dala jo je tudi na rengen pljuč izvidi bojo pa jutri upam ,da je vse vredu ja pa za uho je dobila Hikoncil.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.1.2011 19:17:58)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>