Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


constanca -> Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (24.1.2011 9:33:52)



Ima katera kaksno dobro, enostavno idejo, da ne bomo stran metal, kar se je v hladilniku "zataknilo".

Se jo lahko kot kislo smetano al kaj je to sploh?!

Hvala in lp





PinaNina -> RE: Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (24.1.2011 10:14:44)

Creme Fraiche je dejansko dvojno mastna kisla smetana(mislim, da ima tam 28% maščobe). In je uporabna enako kot kisla smetana tudi fina krema za torto pride. Je pa še ta prednost, da se je jedi ne sesiri, kot se ponavadi, če je prevroče kisla.




hrchy -> RE: Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (24.1.2011 11:48:19)

ma ja, v bistvu lahko z njo nadomestis sladko ali kislo smetano...
recimo jo das na solato, ali jo pa zmesas z vanilijo in jo das k torti, ali na sadje, lahko jo uporabis namesto smetane za kuhanje, zmesas z koprcem in postrezes k lososu, jo das v juho, naredis dip za tortilje, naredis panakoto ali cheesecake, zgostis kaksno omako...




constanca -> RE: Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (24.1.2011 14:29:42)



Punce hvala, super pomoc ste!

Torej bom danes za zacetek zgostila blitivino juho[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Potem pa dalje, nekaj idej se je ze nabralo. Pa gobov in jabolcni quiche bom naredila se ta teden.




Felicita -> RE: Kreme Fraiche - kako in zakaj jo uporabljate? (24.1.2011 19:30:57)

jest jo uporabljam kot osnovo za smetanove omake, če drugega ni pri roki... pa tut v kako pecivo je že romala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pač za vse kar sicer uporabljaš smetano... 




Stran: [1]