Molji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ribica. -> Molji (9.8.2005 22:49:27)

Ravno zdajle ko malo prebiram RR je mimo mene spet prifrfotal en molj. Tolk jih imamo, da je za znoret. Vsak dan jih pobijam kot na fronti. Sploh ne štekam v čem je fora. V hrani jih nimam, saj imam vse zaprto?? pa kr naprej me kak preseneti ko kakšno omarco odprem. Pa zasvinjano tud nimamo. Men res ni jasno. A je kateri jasno v čem bi lahko bla fora? Ne vem kako naj se rešim problema, če jih pa nikol ne zmanjka.

Gina -> Molji (9.8.2005 22:55:07)

Uf, to zalego sem jaz imela v prejšnjem stanovanju in ko sem zadnjič v stanovanju enega zagledala, mi je kar slabo ratalo.
Sicer so pa ponavadi v kakšni hrani. Potem pa iz omare zlezejo po celem stanovanju, pa v obleke, pa tam jajčeca pustijo v kakšnem žepu od kakšnega plašča ali kaki jopi, da jih sploh ne opaziš, potem jih je pa kar naenkrat povsod polno.
Zdaj se dobijo neke vabe za molje, sem zadnjič videla v mercatorju, da gredo matice ali kako se reče oplojenim samicam notri, pa ti ne širijo zalege po stanovanju. Ma nisem ravno vsega prebrala, samo se mi je zdelo zanimivo, ker samo od raznih vrečk z lavendlom pa takih odganjevalcev na osnovi vonja, ti molji ne bodo izginili. Predvsem pa generalno spucaj stanovanje in preperi vse obleke. čisto vse.

india -> Molji (9.8.2005 22:57:00)

Tudi moja mama jih je prejšnji teden na veliko kloftala, nakar je čisto vzadaj v omari našla eno vrečko z muesliji, zaprto, a v njej leglo teh :hudicek:. V semenarni sem kupila sprej in parkrat sva nasprejali, zdaj je pa mir. Seveda sva pred tem vso hrano odstranili. Kolegica, ki je strokovnjak mi je svetovala, da je Biokil samo ime in je zato toliko dražji, se pa dobi marsikaj zelo učinkovitega. Za preventivo pa nastavi pasti.

ribica. -> Molji (9.8.2005 23:00:58)

JOj! A pol je PANIKA? Šit. V spalnici, kjer imamo obleke jih sicer ni. A misliš da v vse prostore naserjejo?
Mam kr kurjo kožo, resno. Pa kuhinjo sem ravno včeraj čistila, omarice. KAko si jih pa ti našla oz uničila? Si samo tisto nastavla pa je blo? Joj,nisem vedla da imam problem.

ribica. -> Molji (9.8.2005 23:03:13)

joj, miška, zdaj si me spomnila. Imela pa sem kr nekaj časa eno otroško hrano, nek keksolino al kaj (ko ga živ boh ni jedu). Ravno prejšnji teden sem ga vrgla stran. To bi pa lahko bilo gnezdo. Joj, krava jaz.

Hvala za nasvete!

Baldi -> Molji (9.8.2005 23:16:58)

Ja Gina, res je:)

Ribica, preberi si naslednje:

http://www.unichem.si/?thing=/gaia/mrces/molji&style=unichem

in

http://www.unichem.si/?thing=/gaia/mrces/tekstilni&style=gaia

Upam, da ti bo nekako uspelo:)

LP:pujs:

ribica. -> Molji (9.8.2005 23:27:04)

hvala za trud!

kr obliva me kurja polt, ko pomislim da ta golazen stanuje na mojem naslovu.

Samo to še lahko dodam, za spodbudo sami sebi, sigurno ne more bit slabše kot živeti s faraonkami. To je bila pa res nočna mora.

Stran: [1]