Oren
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia IZVIRNO SPOROČILO: Oren Pa ene ste res mal bolane, komplicirate nekaj v tri dni. Če otroku lahk olajšaš bolečino pri zobkih ko je res hudo ne vem kaj bi bilo s tem narobe. Od moje kolegice mama je pediatrinja in pravi da ma pun kufer totih mam, ko so prestrašene vsakega zdravila. Mali ma hudo vnetje uh mama pa jo sprašuje če res rabi antibioti,če še nebi malo počakali se bo pozdravlo z janževimi vodami. Po moje ve ki ne zagovarjate da se otroku ob bolečini pomaga, ste psihično ful šibke ker se bojite da se boste ve in otrok navadile na zdravila. 1. Ohjoj, tvoj post je odsev tvojega neznanja, tvojega jaza, mogoče psihične nestabilnosti in verjetno lastne bojazni pred zdravili. Morda celo pred lastnim otrokom, ki mu ne znaš drugače pomagati kot z zdravili. 2. Ko boš na dnu, tako kot sem bila jaz, ko sem se izvlekla takrat, ko sem vsem zdravilom rekla ne, potem se oglasi in govori o psihični nestabilnosti. 3. Posledično je moje znanje o delovanju organov (pa nisem doktorica) verjetno dosti bolje od tvojega, kar pripisujem svojemu laičnemu znatiželju po tem, kaj kako deluje in kakšno svinjarijo od kemije vnašamo v svoje telo. 4. Nisem rekla, da svoji hčeri ne dajem zdravil, le za zobe ji nikoli nisem dala. Dobila pa je par krat zaradi vročine Calpol, drugega pa nič. Imam izredno srečo, da imam zdravega otroka. 5. Rast zob pri mojemu otroku sem vzela za naravni proces, k temu spadajo seveda tudi bolečine, sitnoba, jok, nerazpoloženje. Ampak očitno imajo vsi drugi otroci jeklene dlesni in zato močne bolečine, moja pa ne. Tudi možno. Jaz sem se pač bolj posvetila temu, da jo tolažim, masiram, igram z njo in preusmerim njeno pozornost na bolečino drugam. 6. Glede eko in bio: o tem res ne bi razpravljala, ker biti ozaveščen o tej stvari zajema širok spekter pojmov, o katerih tudi ti nimaš pojma, kaj pomenijo. Še jaz, ki sem bolj naravnana k naravnim stvarem, pa se nimam za eko in bio. Le najprej pomislim, kako se da pomagati drugače, na koncu šele pomislim na vnos kemije v svoje telo. Tako je tudi z mano in mojim otrokom, ker je moj moto, da moraš začeti pri sebi, nato pa se lahko širiš navzven in samo tako za moje pojme lahko filozofiraš o ekologiji, onesnaževanju, zdravem life stylu in ne s takim postom, ki samo priča o tvojem, pa ne samo tvojem nerazgledanem mišljenju. In na koncu bi mi mogoče pritrdil marsikdo, ki si upa pogledati tudi na drugo stran, ne pa kot paradni konj iti samo naravnosti in videti samo naravnost. Pa lep pozdrav! Ja saj ker malo zdrave pameti nekdo pove pa je že odsev neznanja. Za tvoje probleme s stabletami ni noben kriv. In imela sem popolnoma prav če si imela probleme z jamanjem tablet, si bila psihično šibka ker drugače ne bi rabla izvajat nekih drastičnih ukrepov ala ne tabletam. Take probleme imajo le tisti ki jemljejo veliko tablet. Tako da dovolj o tem. Pa če si prebrala kakšen bioeko članek o delovanju telesa ne pomeni da si kaki poznavalec kak tablete škodijo. Čisto vsaka snov ima potencial strupa, v pravih količinah. Če pa vzameš lekadol 2 krat na leto ko te glava boli, pa daš otroku 3 krat na leto calpol pa res ne bo nobenega učinka. Naravni proces...bla bla bla! bolečina škodi telesu in nikakor ni naravni proces, če že hočete ene bit mučenice pa naj vas boli.
|