Maxica -> Polnjeni malancani...kako? (9.8.2005 21:43:42)
|
Če ti kaj pomaga, ti lahko prepišem recept za nadevane bučke iz knjige Toskanska kuhinja-sem jih že naredila in so super:bravo:: Po moje da se lahko na isti način naredi melancane. Potrebujemo 8 srednje velikih bučk 150 g tunine v olju 2 jajci nariban parmezan drobtine 1 strok česna peteršilj suho belo vino olivno olje Bučke operemo, jih osušimo in podolžno prerežemo na dvoje. Meso izdolbemo, ga damo v skledo in mu primešamo zdrobljeno tunino, jajci, nasekljan peteršilj in česen, prgišče parmezana in prgišče drobtin, sol, poper in malo olja. Tako pripravljen nadev nadevamo v izvotljene bučke in ga potresemo z drobtinami. Bučke položimo v naoljen pekač, jih pokapamo z oljem, polijemo s pol kozarca belega vina, potresemo s parmezanom in drobtinami ter v pečici 30 minut pečemo pri 160-180 stopinj C.
|
|
|
|