Sesanje palcka in odvajanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ANAJURIJ -> Sesanje palcka in odvajanje (9.8.2005 21:23:49)

Anzetova tema odvajanje od dude mi je dala mislit. Nas Jurij je pri dveh mesecih odkril palcek in ga ze dva meseca veselo sesa. Od takrat naprej je duda :((. Povejte mi, kaksne imate izkusnje s sesanjem palcka. Jurijev stric je vlekel svoj prst do cetrtega leta, pa so poskusali vse mogoce brez uspeha. Je to res taksen :hudicek:?




Abby -> Sesanje palcka in odvajanje (9.8.2005 21:28:57)

Moj pobič je najverjetneje sesal palček že v trebuhu, ker ga je odkril že v porodni sobi, preden so mi ga prinesli. Sicer ga zdaj že počasi opušča, ampak v začetku je pa palček še kako prav prišel. Hčerko je namreč potolažila ziza, pa zibanje in ne vem kaj vse še, fantič je pa vtaknil palček v usta in spal naprej, če ni bil ravno lačen. Me je sicer najprej skrbelo, ampak v knjigi Dojenček sem potem prebrala, da naj to ne bi bil problem niti glede zob, niti glede kasnejše navade, pa se nisem več sekirala.




Marogica -> Sesanje palcka in odvajanje (9.8.2005 21:34:53)

Tudi naš ta starejš (4,5 let) sesa dva(!) prsta-prstanec in sredinec, kazalec pa ima na nosu. To dela od kakšnega 2 meseca in dude v življenju še ni "povohal". Ponavadi ga sesa, kadar je zaspan ali pa utrujen. Trenutno ne pomaga nič, da bi se odvadil (do sedaj smo se nekajkrat pgovorili z njim). Ga pač pustimo. Dudo lahko vržeš v koš. prstke pa ne moremo.
Imam znanko, ki je stara okrog 40 let, pa še vedno kdaj sesa palec-iz navade iz otroških let.
Mogoče mu bo kdaj postalo nerodno in se bo sam od sebe odvadil.




BARBARA R. -> Sesanje palcka in odvajanje (9.8.2005 22:26:34)

Kristina ga še vedno prav vneto sesa, seveda pred spanjem. Za enkrat je še nimam namena odvajati.Mene nič ne moti.

:muca:




mojcapr -> Sesanje palcka in odvajanje (10.8.2005 7:02:23)

Moj taveč 4 leta ga je sesal že v trebuhu, se je videlo na ultrazvoku. Zraven pa še mucka rob od povštra. In to velja samo en povšter, da je že čist strgan. Ko pride domov iz vrtca se gre malo muci muci in se malo pomiri. Tamala pa sesa kar oba palca en cajt enga, drugič drugega in je prav huda če ji ga vzameš ven. Upam da jih bo minilo, kar jer malo verjetno:((. No z zobmi imamo ravno drug problem in bi s sesanjem moralo biti bolje. Poznam pa punco, ki je sesala do 10 leta in ima prav lepe zobe, tak da ne vem kaj bi pomagalo:grrr:.




sarči -> Sesanje palcka in odvajanje (10.8.2005 9:27:17)

Moja punčka je že v 12 tednu nos.sesala palček,pri nuhalni svetlini je G vidla pa je dala prav zapisat v izvid,ker se ji je zdelo nemogoče,nato še na vsih UZ se je videlo kako sesa...in še danes!
Tudi pri nas ni treba nič tolažit,ker kar palček u usta,pa smo tiho!Mene je na začetku motilo,zdej sem se pa vdala,tako je,kaj čmo,eni dudo,drugi prstek!
Moti me sam to,ker ima že žulj,ker se je ugrizenla,pa ima vse otečeno,pa kar sesa naprej,sem misenla da jo bo to ustavlo...ma nema boga!:)-:)-:)-
So pa luštni otročki ko sesajo palček:angel:




rainbow -> Sesanje palcka in odvajanje (10.8.2005 11:40:31)

moja ta starejša tudi sesa palec, stara bo dve leti, je ne mislim odvajat na silo; je tudi imela dudo, ampak je obveljal palec;

ta mala tudi sesa palec, probam včasih dudo, jo žveči kot mornar tobak; včasih pa ji paše, ker dobiva zobke, se mi zdi.

:rozica:




Stran: [1]