razbit termometer-živo srebro (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lipikica -> razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 8:42:22)

JOJ PUNCE, DEJTE ME POTOLAŽIT. V SOBI IMAM RAZBIT TERMOMETER, ŠE DELA, POKNILA JE LE PALICA, SE PRAVI DA IZHLAPEVA VEN ŽIVO SREBRO. V SOBI PA SPI DOJENČEK. MENI JE KAR SLABO, KO MIJE DANES REKU MOŽ DA MORAM PROČ VRST-KAKO SEM GA LAHKO ŠE UPORABLJALA KO P AJE POČU. ČE BO MOJEMU OTROKU KAJ ZARADI TEGA SI NE ODPUSTIM. KAKŠEN ZAČETEK DNEVA...............




eva1 -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 9:04:14)

Termometer vrzi proč, dobro pomij sobo, danes ornk zrači, otroka pa danes ne imej v tej sobi...vse bo ok...pa si sigurna da je živosreberen termometer da ni na osnovi alkohola(takšni k se danes prodajajo v lekarni)
No šele zele sem vidla da srebro nio ven steklo..uglavnem prezrači, pa vrži preč




Precious -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 12:00:21)

Dvomim,da imate pravega živosrebrnega,jih že lep čas ni na tržišču. če je poknila le palica (in če je to živosrebro sploh) in ni šlo po tleh ni nobene panike.




Anonimen -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 13:46:49)

V Idriji so še vsi živi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Nič ne bo narobe, ne se sekirat.




Dashenka -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 13:48:55)

Najprej se pomiri.
Če se živo srebro ni razlilo ni nobene panike.

Razbit Hg termometer previdno previdno zapakiraj in odstrani iz stanovanja.
V nobenem primeru pa ga ne vrzi v koš za smeti.
Ob priliki ga odnesi ali v lekarno, kjer zbirajo posebne odpadke, ali na na posebno zbirališče, kjer zbirajo nevarne odpadke (npr. baterije...).

Ob priliki pa kupi novega, če si pristaš "klasičnih", potem kupi alkoholnega, če pa se zadovoljiš z bolj približnimi vrednostmi merjenja temperature, potem kupi baterijskega.




Anonimen -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 15:43:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

V Idriji so še vsi živi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .


Ali pa na hribu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Hec, ni panike, pospravi ga kot je napisano.




lipikica -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 17:39:32)

prav trga se mi danes. na jok mi gre. sedaj vidim vse narobe pri mojem otroku. ima neke preb. težave- pa če je od tega. sem ga dala na trebuh, imam občutek da se je prejšnje dni bolj opiral na rokice in dvigoval glavico- pa če je od tega. upam da si res delam le sama sebi težave in da ni nič.




blaža -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 18:04:26)

Ma ne bit paranoična.




Felicita -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 18:49:33)

lipikica, zdej bi rabla nekoga, da te klofne ene 2x da prideš k sebi. pa resno mislim, nočem bit žaljiva al pa kej, ampak preprosto se morš izmotat iz tega.

a) si že sploh ugotovila, a je bil termometer sploh živosrebrn? verjetnosti za to so minimalne, ker jih že leta ni na tržišču.
b) cevka z živim srebrom (če je blo živo srebro) je ZAVARJENA v drugo stekleno cevko. ni šans za je srebro kamorkoli šlo oz. izhlapelo
c) ljudje so izpostavljeni mesece in celo leta živemu srebru in njegovim hlapom preden začnejo kazat kakršnekoli simptome. tko da ne, to kar tvoj otrok kaže niso simptomi zastrupitve z živim srebrom.

usedi se, 2x globoko vdihni, nesi termometer stran in živi naprej.




Anonimen -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 20:16:03)

IZVIRNO SPOROČILO: lipikica

prav trga se mi danes. na jok mi gre. sedaj vidim vse narobe pri mojem otroku. ima neke preb. težave- pa če je od tega. sem ga dala na trebuh, imam občutek da se je prejšnje dni bolj opiral na rokice in dvigoval glavico- pa če je od tega. upam da si res delam le sama sebi težave in da ni nič.


Joj, ne se obremenjevat, ker da se zastrupiš z živim srebrom, ga mora biti mal več, kot ga je v termometru in predvsem mu moraš biti kar en čas izpostavljen. Glej, moj ati je 2 leti delal v rudniku, pa ni imel nobenih posledic, jedel je zelenjavo iz zelo kontaminirane zemlje celo otroštvo, pa nima posledic. Jaz sem v okviru ene raziskave dala v raziskavo mojo kri, imam nevemveč kolikokrat večjo vrednost HG v krvi, pa mi ni nič. Tako, da od enega termometra ne bo hudega. Več Hg dobiš, če redno ješ ribe iz Tržaškega zaliva kot pa iz enega termometra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




lipikica -> RE: razbit termometer-živo srebro (22.1.2011 21:45:45)

punce HVALA!!!!!!!!!!!!!!
sem bolj mirna!




kristinaj -> RE: razbit termometer-živo srebro (24.1.2011 8:26:59)

meni je padel na tla ko je tavelika imela 10 m, pa je sedela gor na srebrnih kroglicah, preden sem jih pobrala, kar sem naredila zelo hitro, aprila bo imela 4 leta :)))))




kristinaj -> RE: razbit termometer-živo srebro (24.1.2011 8:28:35)

me dej nehi paničarit,,,, a se ne spomneš kakšen žur je bil, ko si bila mala in je mama razbila termometer in vsi smo uživali ko smo lovili srebrne kroglice, ki se niso pustile ujeti....in termometri so romali v smeti :=)))




kar_ena -> RE: razbit termometer-živo srebro (24.1.2011 18:40:57)

Sem prebrala temo in sem se spomnila kako je bilo, ko nam je učiteljica v 4.razredu pokazala živo srebro :D. Ga je imela v steklenički in ga je vsakemu eno lužico v dlan nalila!!! Pa nam je bilo ful všeč. Vem, da sva ga s prijateljico celo vsaka mal za domov vzeli, sva ga zavili v vrečki od papirnatih robčkov in dali v torbe :), doma pa panika - sem ga hotela staršem pokazat, pa ga ni bilo več... Sem se ful sekirala ker sem ga "izgubila". (Btw. to ni niti 15 let nazaj! Je pa res, da smo imeli eno old-school učiteljico, ki očitno ni vedela velik o živem srebru).
No, hočem pa povedat, da sem kljub temu, da sem še celo leto (morda celo dve?) hodila po svetu s torbo v kateri je bilo razlito živo srebro, pa zaenkrat ni nekih posledic, niti pri meni niti pri prijateljici ;).




lipikica -> RE: razbit termometer-živo srebro (24.1.2011 22:03:21)

hvala. ste me res potoložali in umirile. ampak me je tako zaskrbelo!"!




Stran: [1]