kakanje dojenčka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lipikica -> kakanje dojenčka (21.1.2011 19:52:10)

zaniam me kako je s kakanjem  vašega 3 mesečnika? naša mala je redno vsak dan kakala, sedaj par dni pa na 2 dni, ampak ko se ukaka je do vrata... in tistki dan vmes ko ne kaka, je sitna,jo zvija, ima vetrove. dajem ji čajček, imam kaplice sab simplex ampak ni učunka oz da bi se kaj omililo. čudi me da ne kaka več vsak dan. tudi več bruha, očitno je toliko zabasana da ne gre več noter,,,




natasarobi -> RE: kakanje dojenčka (21.1.2011 19:57:24)

Oj!

Moj je kakal vsak dan 1-2x, včasih mogoče večkrat, količinsko odvisno - tudi cel hrbet je bil umazan. Dojen, občasno dobil kakšen dodatek, ampak malo.

Težave so se začele z uvajanjem goste hrane in sedaj ne kaka dan ali dva. Mislim (nisem pa 100%), da je do 5-7 dni normalno, da ne kakajo, ampak mislim, da to velja za dojene otroke.




amii -> RE: kakanje dojenčka (21.1.2011 19:59:50)

Meni je pediater svetoval kapljice mislim da se jim reče MijaGaja ali nekako tako - imajo nek encim, ki je izvleček materinega mleka in uravnajo črevesno floro pri dojenčkih. Dajala pa sem mu jih 5 kapljic na dan in se mu je prebava zelo hitro normalizirala.
Sab simplex pa je le proti krčom (pri nas ni pomagal), čaja pa mu nisem upala dajati, ker vsakokrat ko je pil (ali moje mleko, ali npr. čaj) ga je zvijalo (kolike), tako da sem ga s čajem le še bolj razdražila. Po 3 mesecih, ko pa so krči izginili (hvala večnemu bogu), pa spije tudi po 150 ml čaja (kumina, janež, kamilica) na dan in mu je prebava takšna kot mora biti :)




nusi -> RE: kakanje dojenčka (21.1.2011 20:03:01)

tudi naš po 4m ni več kakal tako kot prej (8x na dan), ampak samo še na 4 dni, še najbolj je pomagala masaža trebuha, z uvajanjem gh spet kaka vsak dan. Imamo pa tudi mi BioGaio, pomaga pri urejanju prebave.




Jassika -> RE: kakanje dojenčka (21.1.2011 20:03:08)

Naš pa je pri 3 mesecih kakal samo 1-2x na teden, bil ap je dojen. P je rekla, da ni panike tudi do 10 dni, potem pa je treba ukrepat. Tudi naš je bil včasih siten, ga je napenjalo in je jokcal, ampak to je čist normalno. No, z uvedbo GJH (pri 5,5 m) pa se je stanje drastično spremenilo, zdaj kaka najmanj 2-3x na dan. Dokler je otrok dojen ni panike, če ne gre, nisi pa napisala al je dojen, ali ne. Mislim, pa da ni razloga za paniko. Uživaj s svojo punčico.




lipikica -> RE: kakanje dojenčka (21.1.2011 21:46:07)

hvala. mala je dojena, in ravno prej je bila eksplozija- tuto kompleto za preobleč, vs je prišlo skozi. je od sil tako lepo zaspala.




lipikica -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (22.1.2011 12:57:13)

naj dodam še to- kako perete umazane bodije in oblekice? ko se naša pokaka ji gre kakec pač po celem hrbtu- in so vse oblekice umazane. takoj dam močit in potem v stroj ampak ne gre dol, n evem kak kakec ima? !!




Patty81 -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (22.1.2011 13:14:07)

Živjo!
Moj je star 3,5m in že skoz kaka cca 4-6x na dan. Mislim da mi veliko bolj kompliciramo, pediatri kar hitro pomirijo - varianta zelenega blata ali nič blata po en teden ni nič narobe :).
Glede čiščenja - dam takoj odmočit v vodo s praškom in čez nekaj časa zdrgnem. Potem se v stroju lepo opere. Ko je bilo enkrat res hudo sem pa dala gor še Vanish, ko sem dala v stroj in je pomagalo :).




nusi -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (22.1.2011 15:32:18)

IZVIRNO SPOROČILO: lipikica

naj dodam še to- kako perete umazane bodije in oblekice? ko se naša pokaka ji gre kakec pač po celem hrbtu- in so vse oblekice umazane. takoj dam močit in potem v stroj ampak ne gre dol, n evem kak kakec ima? !!


poznam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], jaz sem uporabljala od ariela odstranjevalec madežev (je za barvno in belo perilo isti), naneseč direkt na madež, pustiš 10 minut in vse gre dol, meni je šlo dol celo tisto, ker je bilo že večkrat oprano.




domci -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (22.1.2011 15:44:45)

Naša je do šestega meseca kakala na 7-12 dni. Ko sva začele z trdo hrano pa kaka na 2-4 dni. Včasih se zgodi, da tudi vsak dan ampak potem je to čvrst kakec velik kot oreh. Gosto hrano jemo sedaj dober mesec pa se stanje še ni izbolšalo. Drugače pa ji tudi jaz dajem kaplice bio gaja in jih moram zelo pohvalit. Drugače pa sem dojila oz. še dojim.
Kakec pa spravim iz cunj tako, da jih takoj namočim in fino zdrgnem pa uperem v pralnem stroju z kisom.




Lantea -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (22.1.2011 20:50:33)

Jaz operem na 60 in gre lepo dol, na 30 ali 40 pa ni šans (vsaj brez odstranjevalcev ne).




pikizenc -> RE: kakanje dojenčka in pranje pokakanih oblekic (23.1.2011 12:32:38)

Jaz operem z vodo in Vanish trdim milom, ampak takoj ne pol k je že zasušeno, potem pa perem pri 40 in je šlo do zdej dol.




lipikica -> RE: kakanje dojenčka (4.2.2011 22:07:01)

ravno prej je spet po 2 dnwvnih kakala. ma blato je tako čudno tzemno zeleno barve, kot da bi praw na fino zmiksala špinačo. je pa tako da jo zvija ima krčke in v trebušču se ji čuti kako se pretaka hrana.
dojiti sem začela iz obeh dojk, bojim se da prehitro zamernjam in da spije preveč prednjega mleka. samo ko jo dam k prsim tako hitro popije in se bolj igra, da jo dan na drudo stran kkjer sper na veliko spije. ali je možno da ko na prvi dojki ne teče več mleko v veliki količini da se ji ne da matrat in noče več tam pit čeprav je tam še mleka?




Anonimen -> RE: kakanje dojenčka (4.2.2011 22:59:32)

no če se dojite ,je normalno ,da ne kaka vsak dan -celo en teden.Pomagajo tudi Bio gaia kapljice za prebavo.če se ne dojite in ste na umetnem mleko ,probaj delati razmerje vode več mleka manj!




Stran: [1]