zmrznjeni repki škampov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

livia -> zmrznjeni repki škampov (19.1.2011 14:59:08)

Običajno uporabljam sveže, mi pa zmrznjeni že nekaj časa stojijo v skrinji, pa ne vem kako naj jih pripravim, da bodo okusni.
Kaka ideja?

naja17 -> RE: zmrznjeni repki škampov (19.1.2011 15:12:03)

Jaz jih odtajam, mogoče vržeš za 2 min v vrelo vodo, pol pa na prepražen česen, malo vinčka, pokuhaš, po želji dodaš pelate, zraven česnov kruh in je to to... Mnjammmiii...

K_a_t_i -> RE: zmrznjeni repki škampov (19.1.2011 15:15:06)

10 minut naj vrejo v vodi. Potem jih pa pripravi kot običajno (jaz jih popražim, solim, dodam malo paradižnikove mezge, riž in zalijem z vodo v kateri sem prej pokuhala rakce).

Hope2 -> RE: zmrznjeni repki škampov (19.1.2011 15:55:32)

Če so veliki, jih mi naredimo na žaru. Odtalim, fajn odcedim. Nato jih malo pokapam z limetinim ali limoninim sokom, strt česen, olivno olje. Malo jih pustim v tem soku, pa n ažar oz pozimi na toaster- naj bo fejst vroči, saj se morajo na hitro naredit in ne kuhat. Pečene položim na rukolo, ki jo pokapljam z dresingom.

Lahko tudi nabodala iz repkov, česnovega paradižnika in ribe pa na žaru spečeš

Iz malih repkov pa edino da jih v rižoto vržem ali med omako za testenine

Če so neočiščeni, pa dokupim nekaj celih škampov ali kozic in naredimo buzaro

suzolinka -> RE: zmrznjeni repki škampov (20.1.2011 9:05:10)

Jaz jih pa skuham in odlijem vodo. Posebaj skuham riž, ga popečem in dodam koruzo, jajce in repke

ajsek -> RE: zmrznjeni repki škampov (20.1.2011 10:04:00)

Zakaj jih pa daste v krop, preden jih popečete?

Hope2 -> RE: zmrznjeni repki škampov (20.1.2011 10:31:55)

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Zakaj jih pa daste v krop, preden jih popečete?

To meni tudi ni jasno, še manj da jih je treba najprej 10 minut kuhat v vodi, ap še potem kuhat ali pečt s hrano. [sm=zmeden.gif]

livia -> RE: zmrznjeni repki škampov (22.1.2011 16:09:56)

Evo, danes sem naredila iz njih rižoto in je bil prav fin.

Sem prepražila čebulo in česen, dodala riž, zalila z malo paradižnikove mezge in juhe, solila. Proti koncu sem dodala repke, ki sem jih prej 5 minut kuhala v slanem kropu.

suzolinka -> RE: zmrznjeni repki škampov (23.1.2011 8:17:34)

Zato, ker mi manj smrdijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Vedno jih najprej zavrem in odlijem tisto vodo ven. 

Stran: [1]