Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 15:53:09
|
|
|
|
Precious
|
sami saj sirup je naraven,ni nobene kemije notri.
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 15:55:24
|
|
|
|
pety78
|
Dan,ko se nas je ena zdravnica končno usmilila in nam predpisala sirup,je bil za nas kot začetek novega življenjauser posted image Kateri sirup pa?
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 15:56:55
|
|
|
|
pety78
|
Se je z svojimi vedezevalci-sestra, zgleda pogovarjal in evo, samo konja kupimouser posted image Se priporočam za en "konjski las". A bo že ta teden?
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 15:59:24
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Dan,ko se nas je ena zdravnica končno usmilila in nam predpisala sirup,je bil za nas kot začetek novega življenjauser posted image Kateri sirup pa? Istega kot imate vi-Prorektal Je pa res,da je pri nas ves proces trajal dobrega pol leta-preden se je dokončno znebil straha pred kakanjem...
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:02:51
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Se je z svojimi vedezevalci-sestra, zgleda pogovarjal in evo, samo konja kupimouser posted image Se priporočam za en "konjski las". A bo že ta teden? Ne bi vedla, kdaj pripotuje, las al konj..samo, jaz sem v Nemciji . Sirup se pri nas dobi brez recepta, pri vas po moje tudi. Sirup za zmehcanje blata. Ampak bolj malo pomaga
< Sporočilo je popravil TaMaSa -- 18.1.2011 16:03:32 >
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:03:04
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious sami saj sirup je naraven,ni nobene kemije notri. Pod naravno sem imela bolj v mislih prehrano in milo in podobne zadeve
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:04:14
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: sami0804 IZVIRNO SPOROČILO: Precious sami saj sirup je naraven,ni nobene kemije notri. Pod naravno sem imela bolj v mislih prehrano in milo in podobne zadeve Kaksno milo to, kaj nic ne skoduje?
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:04:14
|
|
|
|
Precious
|
Milo zame ni naravno TaMasa pomaga pomaga sirup,ga je pa treba redno jemati in na začetku več,potem pa vse manj
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:05:25
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious Milo zame ni naravno TaMasa pomaga pomaga sirup,ga je pa treba redno jemati in na začetku več,potem pa vse manj Saj ga, 2x dnevno. Sem ga sama probla, ker je tudi za odrasle a v vecjih kolicinah, pa sem kmal tekla , tamala pa nic:(
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:06:48
|
|
|
|
Precious
|
Koliko si ji ga dajala?
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:08:26
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa Sirup se pri nas dobi brez recepta, pri vas po moje tudi. Sirup za zmehcanje blata. Ampak bolj malo pomaga Sirup pomaga pri mehčanju blata-težje pa omehča trdno odločitev malčkov,da ne bojo kakali,žal... Kolikor sem pa seznanjena,pa ima veliko otrok med 2-3 letom težave z zadrževanjem blata
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:09:26
|
|
|
|
Precious
|
tale sirup ni samo za mehčanje ,ampak tudi za odvajanje.Ima obe funkciji
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:10:22
|
|
|
|
pety78
|
Malo prej me je tašča klicala, da je malo zvilo, ampak se ni vdala. Tolk jo tišči, ona pa se je metala na tla in se drla. Potem sta jo s tastom končno uspela dati na kahlico, pa nič. Jo tišči, ampak vse nazaj not potegne. Matra jo pa menda že cel dan. Tudi v vrtcu jo je vzgojiteljica dala večkrat na kahlico, pa nič. Katastrofa! Takoj ko pridem domov, dobi glicerinsko svečko in spet bo veselo. Ajej! Jaz dajem Kaji zjutraj 3 žličke Prorektala, torej cca 15 ml, zvečer pa eno. A mislite, da bi morala povečati dozo?
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:11:57
|
|
|
|
pety78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious tale sirup ni samo za mehčanje ,ampak tudi za odvajanje.Ima obe funkciji Ja, točno tako. Samo klinc, če je trdna odločitev, da ne bo kakala, močnejša... Kot je napisala Sami.
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:12:51
|
|
|
|
Precious
|
Takojšnji odvajalni učinek dosežete, če vzamete zjutraj na tešče 1 do 3 velike žlice sirupa z 1 do 2 dl vode, kave, čaja, soka ali mleka. Odvajanje tekočega kašastega blata sledi po približno dveh urah tako smo mi imeli za takrat 3 letnega sina. 3 ŽLICE in ne žličke
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:14:37
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Precious Koliko si ji ga dajala? 9ml 2x dnevno. Pise od 4.5-9ml, 2x.
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:14:49
|
|
|
|
pety78
|
3 ŽLICE in ne žličke Jaz dam te merilne, ki so priložene raznim sirupom. Velike, torej 5 ml. Mislim, da ni veliko manj, kot ena velika žlica, ali pač? Nič, bom povečala dozo.
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:18:15
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Malo prej me je tašča klicala, da je malo zvilo, ampak se ni vdala. Tolk jo tišči, ona pa se je metala na tla in se drla. Potem sta jo s tastom končno uspela dati na kahlico, pa nič. Jo tišči, ampak vse nazaj not potegne. Matra jo pa menda že cel dan. Tudi v vrtcu jo je vzgojiteljica dala večkrat na kahlico, pa nič. Katastrofa! Takoj ko pridem domov, dobi glicerinsko svečko in spet bo veselo. Ajej! Jaz dajem Kaji zjutraj 3 žličke Prorektala, torej cca 15 ml, zvečer pa eno. A mislite, da bi morala povečati dozo? Preden ji das svecko, pri nas je tekocina v anpuli, jo probaj sama drzat na skoljki, tudi ce joka in se upira. Ne bo takoj, a naj bi uspelo. Takoj jo odnesi, ko vidis, da zacne nazaj tiscat. Kako pa pise, da se majhnim dozira?
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:20:46
|
|
|
|
pety78
|
Ja, bova najprej malo na silo, ker svečke se tudi tako otepa, da jo moram zamotit, če ne mi ne uspe. Potem jo je pa strah revico, ko se ji približam in že vpije Ne svečko...Ojoj, revica mala! Evo, doziranje: Pri kroničnem zaprtju Če zdravnik ne svetuje drugače, je običajni dnevni odmerek: - odrasli in mladostniki, stari več kot 14 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1–2 veliki žlici (15–30 ml) sirupa na dan, nato 1/2–1 velika žlica na dan,
- otroci, stari 6 do 14 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1 velika žlica (15 ml) sirupa na dan, nato 1–2 mali žlici (5–10 ml) na dan,
- otroci, stari 1 do 6 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1–2 mali žlici (5–10 ml) sirupa na dan, nato 1 mala žlica (5 ml) na dan.
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:21:43
|
|
|
|
pety78
|
Nič, grem počasi domov, upam da kakat. Najmanj ena bo ziher...mene živci poženejo. Za drugo pa stiskajte pesti, da bo čim manj boleče. LP
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:22:32
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Nič, grem počasi domov, upam da kakat. Najmanj ena bo ziher...mene živci poženejo. Za drugo pa stiskajte pesti, da bo čim manj boleče. LP Bom, nas tudi caka:(
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:22:46
|
|
|
|
Precious
|
na silo jaz otroka ne bi nič držala. SE mu bo še bolj zamerilo. Doziranje določijo na pediatrični,kjer tudi imajo izkušnje in tudi delajo z otroci ki imajo zaprtje
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:23:53
|
|
|
|
sami0804
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 3 ŽLICE in ne žličke Jaz dam te merilne, ki so priložene raznim sirupom. Velike, torej 5 ml. Mislim, da ni veliko manj, kot ena velika žlica, ali pač? Nič, bom povečala dozo. Jaz sem dajala kar jedilne žlice...drugače bi pa blo res smiselno zjutraj dat sirup,počakat,da jo požene in jo na silo posadit na kahlo...grozljiva zadeva,če mene vprašate,ponavadi so meni tekle večje solze kot tamalemu,ampak je boljša opcija,kot pa gledat dete,ki celi dan se muči-edini problem je pri tem najt pravo mero,ker na silo dat otroka na wc je meni sprejemljivo parkrat,če pa se to dogaja vsak dan,pa je vpašanje,če ne dobi otrok potem še večjega odpora
|
|
|
|
RE: Kako naj jo prepričam, da bi kakala? 18.1.2011 16:25:29
|
|
|
|
TaMaSa
|
IZVIRNO SPOROČILO: pety78 Ja, bova najprej malo na silo, ker svečke se tudi tako otepa, da jo moram zamotit, če ne mi ne uspe. Potem jo je pa strah revico, ko se ji približam in že vpije Ne svečko...Ojoj, revica mala! boscki so res. Sama sem po teatru na wc-ju vedno cist na koncu z mocmi. Bi se najraje glasno zjokala od olajsanja in otroske bolecine:( Evo, doziranje: Pri kroničnem zaprtju Če zdravnik ne svetuje drugače, je običajni dnevni odmerek: - odrasli in mladostniki, stari več kot 14 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1–2 veliki žlici (15–30 ml) sirupa na dan, nato 1/2–1 velika žlica na dan,
- otroci, stari 6 do 14 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1 velika žlica (15 ml) sirupa na dan, nato 1–2 mali žlici (5–10 ml) na dan,
- otroci, stari 1 do 6 let: v prvih 2–3 dneh zdravljenja 1–2 mali žlici (5–10 ml) sirupa na dan, nato 1 mala žlica (5 ml) na dan.
je tako, kot pri nas. Nic povecat, da ne bo se huje.
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?