ronja -> RE: Saj to ne more biti res, ... (21.1.2011 8:35:29)
|
Kar tako priprisati bujni otrokovi domišljiji ni pametno, tako kot ne takoj vzgojiteljico dat na grmado. podpis. Ker malo čudno, da bi se trileten otrok, tako do potankosti vse izmislil. Podpis. Ne vem, kake risanke vaši gledajo, moja triletnica si ni še nikoli nič grozljivega izmislila. Včasih kako stvar narobe razume, samo takrat se to na daleč vidi, ker vse skup ni logično in se kmalu najde caka. Da bi si pa zmišljevala, da jo nekdo pretepa pa... res ne, no. No, v vsakem primeru je imela ta mala od ramena do komolca polno modric. In ne morejo kar tako odpravit mamice z pojasnilom, da se ni zgodilo nič, pa četudi bi jo poščipal kak otrok. Vsaj neko zanimanje morajo pokazat v vrtcu, če je že taka iz vrtca prišla domov oz se je to zgodilo v vrtcu, Al se je otrok sam tako poščipal, da je ves plav?? Če bi se to zgodilo v našem vrtcu, bi vzgojiteljica sigurno pokazala zanimanje za zadevo in nas ne bi odpravla kar tako. Če ne drugega bi še ona skušala govorit z otrokom, pa vprašat, če ga je kak drugi otrok ščipal, da se razčisti zadevo,... Kolkor je pa tle avtorica posta napisala, so jo le na hitro odpravli, kot, da ne bi blo nič posebnega. Še en podpis. po začetnem postu sodeč je mamica v vrtec že šla - do vzg. in do ravnateljice, pa so jo samo na hitro odpravili. Šla bi do zdravnice in povedala, kaj mi je mala povedala, oni naj bi s svojimi psihološkimi forami znali ločit izmišljotino od resnice, čeprav bi sama tako stvar verjela svojemu otroku, če bi tako povedal, se še nikoli nista glede česa takega zlagali. Zahtevala bi premestitev, to imaš pravico zahtevat. Če pa bi to delali mojemu otroku ali da bi sama videla, da to kdo dela otrokom, bi zadevo prijavila na policijo. To je izživljanje nad otrokom. Kaj bi pa ti naredila če bi tvoj otrok prišel domov ne samo z eno modrico. Pomoje če bi v vrtcu imeli čisto vest bi se drugače odzvali. Podpis. Pri nas ti povejo, če tamala pade na sprehodu, pa se nikjer niti nič ne vidi! Povejo, če je iz postelje padla, valjda bi povedali, če bi se tamali poščipali po celih rokah! Ne pa da je mala vsa plava, pa kao ni nič. Če bi bilo to od doma, bi pa mama verjetno vedela, ne? Tudi mene vprašajo vzg., kaj je bilo, če ima katera tamala kako modrico, ko jo pripeljem - kar se mi zdi fajn. Lepo je, da to opazijo, hkrati se s tem tudi zasigurajo, da je bilo to že prej in ni dvoma, kaj in kako. Pa se mi zdi to prijazno, da jim je res mar, kaj je s tem otrokom. nikoli nisem vzela tega kot preverjanje, da bi mislili, da sem jim jaz kaj naredila, ampak da jih zanima, kako je to padla. kar je fajn vedet, če otroka paziš (če ima recimo nagnjenje do plezanja na visoke predmete, ipd...) To je normalna vzg., ne pa da ti reče, da nib ilo nič. Kakšna bi potem šele prišla, če bi kaj bilo! To, da se nam ne dogaja nič hudega, ne pomeni,da se nikomur ne. Tudi v naših časih učitelij niso smeli tepst otrok, niti se to ni redno dogajalo, pa vedar je v mojem razredu učitelj močno zašamaril enega otroka in to čisto po krivici; saj se mu je kasneje celo opravičil, vendar pa! halo? To ni sistem! Kot ni sistem, da rečeš, da se ne dogaja. Lahko se res ninič takega zgodilo, lahko pa da se je. To ugotavlja v principu policija, zato jih plačujemo. Pa 3 letnik ni dojenček, ki se mu vsak stisk roke pozna! Sama ju še nikoli nisem tako grobo prijela, da bi se jima to poznalo, to moraš bit res ful grob, da se še popoldne pozna! Se ne bom delala sodnice tako kot ostale.Takoj zjutraj bi poklicala vzgojiteljico in se najavila. če s pogovorom ne bi bila zadovoljna bi šla do ravnateljice.če od ravnateljice ne bi bilo nič,bi se obrnila na višjo institucijo To je itak že naredila, pa jo je tudi ravnateljica na hitro odpravila. od kod mu pa ta ideja, da se s pasom sploh lahko tepe? To sem se pa tudi jaz vprašala. hehe, mika, tudi jaz sem se morala kar malo borit za to, da Ronja ne spi v vrtcu - ni se mi bilo treba ravno dret, vsekakor pa ni bilo dovolj, da sem jih 1x prosila, je bilo treba malo več pregovarjanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (res pa je, da je bila ona tam navajena zaspat in je zaspala - samo tega spanja res ne rabi in je potem zvečer res zoprno, ker je bila ob 23h VEDNO še pokonci). in verjamem, da se njim zdi, da ni tako, samo jaz sem z njo popoldne in jaz vem, da ni sitna, tudi če ne spi po par tednov skupaj (stestirali čez praznike), da gre še vedno spat okoli 21h, torej ji očitno ni problem, da ib imela premalo spanja, ker ib bila že prej tečna ali zaspana. Pa ni. No, smo uredili in zdaj v vrtcu ne spi in sva čisto srečna, ker mala zaspi ob 21h[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|