|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kdaj se zbujajo vaši otroci?
18.1.2011 13:05:57   
MTFP
Naš 18 mesečnik hodi spat ob 19h zbuja se med 6 in 6.30, kar nam je med tednom idealno zaradi vrtca, da ga ni treba zbujati na silo. Ampak žal med vikendom ima isto uro. Rekord je bil edino to soboto, ko smo vsi skupaj spali do 10h... ampak to res prvič v 18 mesecih. No v nedeljo je bil pa spet na svoji uri...

So pa res tudi dnevi, ko se zbudi ob 4h.. takrat ga ponavadi vzamem k sebi, in razlika med zbujanjem ob 4h in tem ob 6h je pri njemu taka, da ob 6h je takoj na nogicah in ni variante, da bi se v postelji še kaj crkljal, ob 4h pa se samo premetava, poje, čeblja, ampak vedno ostane v postelji nikoli ne spleza dol, in vedno zaspi nazaj - ponavadi v roku pol ure do ene ure, se je pa zgodilo tudi da je šele pred 6 zaspal...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.1.2011 13:10:04   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Vse, kar je pred 6. uro je zame noč in ni niti najmanjše šanse, da se mi otrok zbuja ob 4. uri zjutraj, saj to je teror. In potem gre gospod spat spet ob sedmih. To pomeni, da se niti slučajno ne naspi, ampak vstane ko se prvič zbudi ponoči in ne zaspi nazaj. To ga navadi, zaspat nazaj, pa boš spala.

No, ajde da vidim, kako naj ga navadim zaspat nazaj, če ima na široko odprte oči, se mi smeji, čeblja, itd. ? (star je 6,5 m) Pobrkljal je zadeve takrat, ko se je ura prestavila nazaj...Probala sem že vse, od tega, da ga ne šljivim pet posto, do tega, da ga nosim tako kot ga ponavadi uspavam, itd, itd...Nobenega efekta (misliš, da se jst jutranji zaspanec nisem domislila vseh možnih reči, ki bi ga uspavale??? user posted image ). Nobenega! Vse kar je blo, je blo to, da se je začel dret in mi zbudu še tavečjo.
Torej, zdej mi pa prosim povej, kaj bi ti naredu v tem primeru? Kako bi ga uspaval nazaj? Ne mi sam govort, da sem jst kriva, ker sem ga tako navadila. Dej mi uporaben nasvet.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.1.2011 13:24:30   
kalbo
No ta podtek, da gre za pol letnega otroka je žal manjkal. Imaš še nekaj časa, da dosežeš spanje celo noč. user posted image  

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.1.2011 13:36:06   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No ta podtek, da gre za pol letnega otroka je žal manjkal. Imaš še nekaj časa, da dosežeš spanje celo noč. user posted image  

Ja, sej jst pa tut mislm, da vsi vejo, kolk je moj otrok star...user posted image

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.1.2011 13:38:13   
hektorina
Moj sin je (po mamiuser posted image ) zaspaneeee! Star dve leti, spat gre ob 20.30, popoldne spi 2-2,5 ure, zjutraj pa ga včasih babi (ki ga pazi) budi ob 8.30...

Zaspanko! Sicer pa res ne vem, kaj je prebedena noč. Od vsega začetka spi, ko polhuser posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.1.2011 13:51:39   
darja.mark
Jaz bi se lahko skoraj podpisala pod Hektorino. Tudi jaz skoraj ne vem kaj je neprespana noč. Star je 2,5 leti in zelooo rad spi. čeprav imamo zadnje čase problem da zvečer ful rabi da zaspi. Po postelji se valja, se pogovarja z medvedkom, in včasih rabi tut uro ali pa dve da zaspi. Posledično je zjutraj (med tednom) zaspan ko raketa, ko ga zbudim ob šestih. Spat ga dajem med 19. in 19.30. za vikend pa spi tam do ene osmih, pol devetih.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.1.2011 13:51:54   
darja.mark
Jaz bi se lahko skoraj podpisala pod Hektorino. Tudi jaz skoraj ne vem kaj je neprespana noč. Star je 2,5 leti in zelooo rad spi. čeprav imamo zadnje čase problem da zvečer ful rabi da zaspi. Po postelji se valja, se pogovarja z medvedkom, in včasih rabi tut uro ali pa dve da zaspi. Posledično je zjutraj (med tednom) zaspan ko raketa, ko ga zbudim ob šestih. Spat ga dajem med 19. in 19.30. za vikend pa spi tam do ene osmih, pol devetih.

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.1.2011 14:13:29   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

To se je pri nas dogajalo kakšen mesec ali dva zdaj pa je pred kratkim začel sam opuščati opoldansko spanje (ne more in ne more zaspati, trudim se lahko tudi po 1 uro) in posledično zvečer zelo hitro zaspi. Spi pa celo noč brez zbujanja že od nekdaj.

(odgovor članu darja.mark)
Neposredna povezava do sporočila: 33
18.1.2011 14:28:59   
darja.mark
Ja, tut pri nas je tako. Odkar zvečer težje zaspi mam tut za vikend probleme, leži tut 2 uri v postelji pa ne zaspi. Na koncu ga dam ven ker če bi pol zaspal bi se prepozno zbudil in bi zvečer bla spet kriza ker ne bi bil zaspan. Tako da ga za vikend če v eni uri ne zaspi kar ven dam in ga pustim. Je pa seveda pol ob ene petih ponavadi že ful siten ker je čist fertik. je pa zanimivo da v vrtcu normalno zaspi in spi tut po 2 uri al pa še več. Samo to pa verjetno zato ker zjutraj zgodaj vstaja in je zmatran. No, pa važno da je ponoči priden in prespi celo noč. user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.1.2011 21:33:52   
ronja
Prezgodajuser posted image .

No, po pravici povedano, zdaj sta super: okoli 6h, včasih torej 5:30, včasih potegneta tudi do 7h!!! Ampak to je zadnji mesec.

Te zanima, kako je bilo prvo leto in pol? Lejla je hodila spat ob 23h in se zbujala ob 4h ponoči, potem je šla okoli 9h spet spat za kako uro.Ronja je bila takrat budna, je pa šla spat okoli 12h-1h za cca pol ure - 3/4 ure. Okoli 17h je šla Lejla spet spat za kake 3/4 ure.  Moji otroci pač nič ne spijo (le kje so to pobrali?user posted image ) Pa Lejla je bila ta manj komplicirano dete kar se tiče spanja... Ronja je spala samo na rokah, v slingu ali na zizi... Je razlog, zakaj ima večina samo 1 ali 2 otroka, skratkauser posted image .

Upam, da ti hitro mine, da začnejo naše frajle spatuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.1.2011 21:36:24   
glen
Kalbo se ne strinjam s tabo,da tako kot ga navadiš tako imaš.
Doma imamo 6 letnico in 2 letnika.
Punčka je že od 3 mes. dalj spala celo noč.Zvečer je hodila spat najkasneje ob 20,zjutraj pa potegnila do 9 tudi do 10.
Zdaj ko je šola hodi spat za 8.30 in jo zbujam ob 7,za vikende potegne do 9.
Tamali je pa druga zgodba.Od rojstva se zbuja nevem kolikokrat na noč.Zvečer hodi spat med 19-20,zjutraj pa vstaja 5.15. in gre pop. spat med tednom ko je vrtcu ob 12.15-12.30( po kosilu),med vikendi mogoče pol ure prej.
Sem probala že vse živo,ma ni šans da zaspi nazaj.Zame je bila ura 5.15 tudi še noč,ampak s časomo se človek navadi.Njegov rekord je bila ura 7 ampak to samo enkrat.
Od rojstva spi v svoji postelji v svoji sobi in nikoli ga nisva imela pri sebi,tako,da tudi če ga dam k nam ob 5.15 je še večji žur.
:((((((((((((((((
Smo ga probali dva tedna držati dlje pokonci zvečer, ampak zjutraj je vseeno vstal ob 5.15, s tem da je bila tista ura zvečer dlje prava muka.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.1.2011 21:37:24   
ronja
No, ajde da vidim, kako naj ga navadim zaspat nazaj

Picola, meni dostikrat pravijo, da mi nikoli ne zmanjka idej, ampak tu mi jih je - meni ni ratalo niti ju navadit, da bi prej zaspali, niti da bi dlje spatli, niti da bi več spali. pa verjemi, da sva marsikaj probalauser posted image . Eni pač malo spijo, j* ga.

PS: pozabila sem povedat v prejšnjem postu (sej je bil nekam kratek, a ne?user posted image ), da Ronja pride k nama nekje okoli 1:30, Lejla pa nekje okoli 4h, se podoji in zaspi nazaj. Ampak potem smo ko sardine in ni več ravno tisto spanje (najina postelja je široka 110 cm in čeprav sta suhici, se navadno poševno postavita (sploh Ronja) in zavzameta nadpovprečno veliko prostora. Da ne govorim o tem, da bi Ronja rada spala z glavo na meni... Takle mamo, hehe.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.1.2011 22:26:48   
skuštrana
Moji lahko zjutraj kar dolgo spijo, tako da to ni problem. Za vrtec jih ob 7.45 vlečem iz postelje.... Med vikendom do 9, včasih še dlje...Pride kakšno obdobje ko so bolj zgodni, ampak pred 7 (kar je meni sicer zgodaj user posted image ) skoraj nikoli.

Je pa druga pesem zvečer zaspat user posted image Smi vsi bolj nočne ptice. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   [Brisano sporočilo]
18.1.2011 22:58:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
18.1.2011 23:03:25   
tasa_m
Ob 7.00 je že auf, ko je potrebno v vrtec pa zna potegnit tud do 8,30 user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 40
19.1.2011 7:18:24   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Lejla je hodila spat ob 23h in se zbujala ob 4h

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
19.1.2011 7:19:18   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

ma ne grem se..!! we are sorry... **** off!!

navadi se kopirat preden pošlješ...jst sem se tako nehala jezit (razni bekspejsi pa to mi ne pomagajo)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.1.2011 7:20:30   
picola1
Drugače sem se pa prehitro pohvalila očitno...danes se je zbudil ob 3.45 in sem se ga matrala uspavat 45 minut, potem je spal 5 minut in se je zbudu...No, pol sem pa obupala...user posted image user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
19.1.2011 7:54:50   
Anonimen
Jaz se pa do pikice strinjam s Kalbom. Tudi jaz sem bila uboga trpeča mati, dokler se nisem odločila, da tem nočnim budnicam in zbujanju na eno uro in manj naredim konec ... zaspi ponavadi do 8ih zvečer in s tem nikoli nismo imeli težav (no razen prvi mesec in pol), zjutraj pa jo je treba okrog 7:30 zbudit. To smo dosegli potem, ko smo končali nočno pregovarjanje, ukinili, flaško z vodo in dudo. Pač od 8ih do 6ih zjutraj je nočni režim in takrat je ne jemljem iz postelje, se z njo ne pogovarjam ... če se zbudi, grem v temi v njeno sobo jo poležim rečem da je noč in da mora spat in grem ven. Če se zbudi po 6i uri gre lahko k nama v posteljo kjer ponavadi zadremucka še kakšne pol ure.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
19.1.2011 8:25:48   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
To smo dosegli potem, ko smo končali nočno pregovarjanje, ukinili, flaško z vodo in dudo.

In pri kateri starosti je to bilo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.1.2011 9:01:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

IZVIRNO SPOROČILO: Otika
To smo dosegli potem, ko smo končali nočno pregovarjanje, ukinili, flaško z vodo in dudo.

In pri kateri starosti je to bilo?

Flaška je šla pri enih 16ih mesecih pa tudi duda bi morala takrat it ali pa že prej, samo jo je imela do 2 let ... 1 leto preveč. Še zdaj mi je žal, da je nisem prej odvadila dude in flaše, ker smo vsi bolše volje odkar tamala spi celo noč in sem sedaj 100% da je bila voda ponoči popolnoma in čisto samo razvada in ne potreba.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
19.1.2011 21:36:45   
skuštrana
Naš srednji ni imel niti dude, niti flaške pa se je ponoči zbujal non stop. Pa sva se nehala dojit in on se je še kar zbujal. Pa smo ga pri 2 letih dali v njegovo sobo in se je še kar zbujal, s to razliko da sem sedaj morala vstajat in hodit v sobo...Spat je začel šele sedaj, pri 3 letih. Najstarejša je spala celo noč 8od cca 10 do 5 zjutraj - prvo dojenje) odkar je prišla iz trebuha user posted image , nobenih spalnih problemov nismo imeli z njo. Najmlajši pa je nekaj vmes, se še vedno zbuja, samo mi ni problem ker spi pri nama pa ga malo potučkam nazaj (ponavadi ga moram malo božat) user posted image Je pa res da nihče od njih ni imel flaške, dudo je imela samo Liza (in to je bilo edino kar smo imeli problemov okoli spanja, če je ponoči izgubila dudo se je jokala (in čedalje hujše je bilo), tako da smo jo ukinili in potem je bil mir, ta duda je meni tak neumen pripomoček da je joj) ,edino dojili so se.  Je full odvisno od otroka do otroka, nekateri pač imajo tak spanec, drugi pa drugačen...In ne moreš vseh otrok naučiti spati, nekateri se pač ponoči zbujajo. In jih mine samo od sebe. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.1.2011 21:51:09   
bodoča
Moj je star 3,5 leta in se povprečno zbudi 3 do 4 krat, spat gre ob 20.00, zbudi se pa včasih med 6.00 in 7.00, ampak večinoma ga moram jaz budit za vrtec. Med vikendi se je tud že zgodilo, da sma oba spala tja do 11.00, luksuz user posted image .

Sam bi raje videla, da vstaja vsako jutro ob 6.00, pa da spi celo noč. Ne vem kako naj ga navadim spat. Pridem k njemu, sem tiho, ne govorim, hoče da ga božam...ok par minut in zaspi, če pa hoče pit, pa ni varijante, da ga prepričam v nasprotno. Sem poskušala, pa se je tak drl, da je verjetno vse sosede zbudil.

mojeustvarjanje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
20.1.2011 7:25:53   
aprilčica07
Ta velik ni problematičen, spat gre med 20 in 20 30, za v vrtec ga moramo seveda budit. Če ga ne zbudimo, oziroma ostane doma,  spi tja do 8 30.user posted image user posted image

Gospodična je pa druga zgodba, ima obdobja ko spi ko top, ali pa se zbuja na vsake pol ure, grrrruser posted image Trenutno je ta drugo aktualno (stara je pa skoraj 17 mesecev). Razsaja celo noč, potem proti jutru, ko moram jst že vstat, pa zaspi in spi kot ubita. Če je vse ok, gre spat okrog 20 in spi tja do 6 30 oziroma 7. Zdaj, ko  zbuja precej pogosto pa zakomira okrog 5 zjutraj in je sposobna spat tudi do 10.user posted image  

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 49
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?