IVF postopek in stres (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> IVF postopek in stres (17.1.2011 20:27:59)

Zanima me, če in v kolikšni meri lahko stres ter živčnost vplivata na uspešnost IVF postopka?

smartika -> RE: IVF postopek in stres (17.1.2011 20:31:23)

Jap, tudi veliki krivci za neuspešnost......sva s partnerjem občutila na "lastni koži". Ampak taki smo ljudje in zelo težko se je sprostili v teh trenutkih.

vrtnica.m -> RE: IVF postopek in stres (18.1.2011 9:48:16)

Tile postopki in vsa pričakovanja in veliko vložene energije je zelo stresno. Vendar v vsakem postopku najdeš nekje moč in voljo in optimizem, vendar ko pa ne uspe prvič, drugič, tretjič,... je lahko zelo hudo. Na mene je zelo vplivalo to - še danes občutim posledice "neuspeha" tako že na mojem zdravju in na psihi, vendar se počasi pobiram in zbiram energijo za ponovni postopek. Ker namreč, upanje umre zadnje!!! tako da pogumno naprej.
In hvala bogu temu forumu, da se lahko nekje potolažiš, izpihaš svojo jezo in se vedno najdejo tukaj punce, da te potolažijo in ti vlivajo optimizem - zato hvala punce!!!
Je pa tudi pomembno, da ti stoji ob strani tvoj partner in da se lahko z njim pogovarjaš in da je seveda tudi želja obeh po otroku!!!

Želim ti veliko uspeha in veliko pozitivne energije!!

l.p. m

koala -> RE: IVF postopek in stres (18.1.2011 10:35:31)

Stresen je IVF že sam po sebi, vsaj meni je bil, ker sem imela vse možne stranske učinke hormonov, plus tega mi je bila stresna vožnja v LJ, sploh porti koncu ko se mi je zdelo da sem tam vsak dan, če temu še dodaš pričakovanje, strah pred neuspehom,.... Izklopit se stresa ne da, vsaj jaz ga nisem znala, sem si pa ga omilila z izmenjavo mnenj tukaj, brez izdatne podopore s strani moža pa itak nebi šlo.
Sem pozabila napisati, sonček v avatarju je rezultat teh stresov.

Srečno

Anonimen -> RE: IVF postopek in stres (18.1.2011 13:44:16)

Prvi postopek sem se ful živcirala, stalno razmišljala o tem, preračunavala kdaj bo punkcija, kdaj bo test... Obup vglavnem. Drugič je bilo boljše, tretjič sem se že včasih pozabila špiknit, tako mi je blo "vseeno". Isto je bilo 4ič, nobenega pričakovanja, nobenega stresa... Rezultat pa vedno isti. Negativen test.

Stran: [1]