CariSSa10 -> RE: pasulj (18.2.2011 22:11:18)
|
evo ti najbol enostaven recept za 'srbski pasulj' vedno uspe ;)) čez noč namčiš pol kg belega fižola. potem ga naslednji dan četrk ure kuhaš v toliko vode, da je dobro pokrit, ga odcediš. zaliješ ga z toplo vodo, da j prekrit kakšne 3 cm, dodaš slanino alo prekajeno meso, tega naj bo nekje 30 do 40 dag. vse skupaj na srednjem ognju kuhaj dokler ni fižol mehak. lahko oddaš korenček, poper, lovorjev list in peteršil. posebej prepraži na olju ali masti 2 glavi čebule, dodaj žlico moke in mlete rdeče paprike ter to prežganje vliješ k fižolu. začiniš po okusu, dodaš še česen. kuhaš še pol ure. jed mora biti gosta, lahko pa razrečiš z malo vode. Dober tek. ravno ga bom naredla ju3 ;))
|
|
|
|