nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga Moja 10-mesečna hči noče jesti z žličko, tako je že 2 tedna. Ko ji dam hrano po piškotu ali prepečencu, pa poje vse ali pusti le malo. Ne vem, kako naj si to razlagam, razen tega da sem ji res pred časom, ko je bila bolna, dajala piškote, ker je vsaj to pojedla, zdaj se je pa očitno nanje tako navadila. ne vem, ali je to le faza, ki bo minila, je pa smotano, ker povsod, kamor grem, moram imeti s sabo piškote ali prepečenec, da otrok kaj poje. Vselej namreč udari po žlički in zapre usta, včasih že takoj, včasih pa poje par žličk. A ima kdo podoben primer? Bi bilo lahko pred izraščanjem zobk kaj takega (nima še nobenega)? Razvada. Hranjenje s piškotom, pa kaj se boste še spomnile... ko je otrok bolan, paziš, da dovolj pije, hrano bo nadomestil, ko ozdravi. Sicer pa zdravemu otroku, ki ni podhranjen in ne izgublja teže, ponudiš obrok, če ne dovoli, da ga hraniš, mi daš žlico in krožnik in nekaj časa pustiš. Po določenem času, ko meniš, da je imel dovolj časa se najest, pospraviš in naj bo lačen do naslednjega obroka, brez vmesnih prigrizkov! Le tako boš dosegla red. Pa košči nimajo kaj dosti veze z zobmi pri tako majhnih, ki itak zob še ne uporabljajo kot ti. Zaleti se pa zato, ker ne obvlada še dobro, zato pa si zraven, da pomagaš, če gre kaj narobej.
|