Anonimen -> RE: izbira spola (4.2.2011 22:18:25)
|
Glede na to, kako hitro tehnologija napreduje in seveda tudi mikrobiologija in genetika ne bo nič čudnega, če se bodo naši otroci že lahko odločali kakšne barve oči... naj bi imel njihov otrok. Sem sicer nasprotnik vsega tega, samo, če bo prišlo do tega, bomo to vsi počasi sprejeli. In dvomim, da bomo svojim otrokom govorili, da so bolani in neumni in ne vem kaj še vse. Ko bo to počela večina, bo to postalo (žal) normalno. Tudi prve otroke iz "epruvet" je večinsko prebivalstvo sprejelo z očitki (češ, če nekdo ne more imet otrok, naj kakega posvoji, kam bomo prišli, če si bomo kar pri zdravniku naročili otroka). Vendar v nekaj letih je to postalo nekaj popolnoma rutinskega in marsikomu močno obogatilo in osmislilo življenje. Za primer (sicer neprimerljivo): ko so sprišli mobilni telefoni sem si rekla, da je to nekaj brez veze in da tega ne bom nikoli mela. Zdaj sem brez njega skoraj izgubljena. Takih stvari je ogromno. Babica od moža se še kar zgraža nad poletjem, ko vsi hodimo v kratkih hlačah in kažemo cele noge (punce). To je bil v njenih letih absurd in hujšega dekle ni moglo storit (edino če je bila noseča pred poroko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa je zdaj normalno. Tako zdaj na izbiro spola gledamo z očitki, čez nekaj let (upam da še veliko let, ali še bolje nikoli) pa se nam bo to zdelo morda čisto normalno.
|
|
|
|